Vacature | Content Marketeer (Blinker)


b2b content marketing vacature

32-40 uur, Zoetermeer

www.blinker.nl

Wij zoeken een Content Marketeer die verantwoordelijk is voor content creatie en verspreiding voor Blinker. Je levert een belangrijke bijdrage aan de prospectcommunicatie en leadgeneratie van Blinker.

Functieomschrijving

Als Content Marketeer ben je werkzaam in het Marketing team. Je team bestaat uit 6 enthousiaste marketeers (waaronder je teammanager) die iedere dag met heel veel plezier, creativiteit en enthousiasme de doelstellingen van het team en het bedrijf nastreven.

Binnen dit team ben jij verantwoordelijk voor alle content creatie voor Blinker met een duidelijke focus op new business en leadgeneratie. Logischerwijs zorg je voor de productie van relevante content zoals het schrijven van blogposts, nieuwsitems, white papers, kennisbundels en cases.
Bij Blinker geloven we in inbound marketing. In deze rol maak jij daarom de vertaalslag van inhoudelijke informatie naar content die afgestemd is op de verschillende doelgroepen, buyer personas en bijbehorende kanalen. Jij wordt hét gezicht van Blinker op externe marketingblogs zoals Frankwatching, Marketingfacts, Emerce en Dutchcowboys als het gaat om (e-mail) marketing automation. Daarnaast zorg je dat Blinker online de dialoog aan gaat met prospects. Jouw online marketing collega’s zorgen voor de verspreiding van jouw content via de Blinker nieuwsbrief en via leadnurturing campagnes. Met hen onderhoud je nauw contact over de resultaten van de opgeleverde content en op basis daarvan pas jij daar waar nodig jouw contentkalender aan.

Jouw werkzaamheden zijn:

De belangrijkste verantwoordelijkheden in je rol als content marketeer is om met inspirerende content en de verspreiding hiervan leads en prospects te werven en te cultiveren via het e-mail- en social kanaal. Taken die hierbij horen zijn:


😎 Tooltips van de maand voor marketeers!


Project Management Software voor b2b marketeers 👇
 
 • Ontwikkeling van de contentkalender waarmee specifieke thema’s bij de juiste doelgroep tot leven gebracht worden en hen verleid de interactie aan te gaan met Blinker;
 • Ontwikkeling en verspreiding van content die leads en prospects helpt in het maken van beslissingen tijdens hun buyer journey;
 • Opzetten en schrijven van SEO vriendelijke content (blogs, artikelen, nieuws);
 • Opzoeken, ontwikkelen en plaatsen van relevante content op verschillende blogs, newsfeeds en social media platforms en effectief inspelen op de reacties en vragen;
 • Het inrichten en opstellen van periodieke rapportages waarmee de impact van onze content en de verspreidingsactiviteiten en –campagnes inzichtelijk wordt;

Jouw profiel:

Onze ideale collega heeft een vlotte pen en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.  Verder signaleer je graag relevante onderwerpen en discussies in de (social) media en weet je de juiste mensen binnen de organisatie aan te zetten tot participatie. Je bent constant op de hoogte van de ontwikkelingen rondom e-mail marketing, marketing automation en inbound marketing. De  inzichten die je haalt uit de organisatie, van onze partners en klanten en de markt weet je te vertalen naar ideeën voor content. Of je nu communiceert met beginnende e-mail marketeers of gevorderde inbound experts, jij weet met de juiste tone-of-voice de juiste snaar te raken en hen met content te begeleiden in hun buyer journey.
Je bent accuraat, wil graag samenwerken en bent enthousiast over online marketing. Je hebt een drive om je te bekwamen in het vak en je bent een aanpakker. Daarnaast verwachten we van onze nieuwe medewerker integriteit en een goed gevoel voor humor. Ook heb je een nette en kwaliteitsbewuste manier van werken en vind je het leuk om iemand iets te leren. Je hebt een proactieve en zelfstandige werkhouding. Je bent sociaal, creatief en communicatief en laat je niet snel uit het veld slaan.

Wij vragen:

 • Afgeronde HBO-opleiding in de richting van (Digital) Marketing of Communicatie;
 • 3-5 jaar ervaring met e-mail marketing, marketing automation en inbound marketing;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift;
 • Kennis van en ervaring met SEO en affiniteit met social media en de commerciële mogelijkheden hiervan;
 • Je hebt affiniteit met social media en bent bekend met de commerciële mogelijkheden hiervan;
 • Je hebt gevoel voor design; kennis van beeldbewerking is een pre;
 • Ervaring met MailPlus is een pre;
 • Ervaring met HubSpot is een pre;

Wat wij bieden:

Wij bieden een functie voor 32-40 uur per week met passende beloning in de vorm van vast salaris en deling in de winst. Je komt bij een groeiende organisatie met een leuke en boeiende werkomgeving waarin geen dag gelijk is. Je wordt uitgedaagd om het beste in jezelf naar boven te halen in een vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is. Je hebt de mogelijkheid om veel ervaring op te doen op het gebied van online marketing en de kans om mee te groeien met het bedrijf. Je kunt per direct aan de slag. Blinker is centraal gevestigd in Zoetermeer en zeer goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer.

content marketing strategy template

Over Blinker

Blinker is een dienstverlener in e-mail marketing en marketing automation en helpt meer dan 1.400 organisaties in Nederland om e-mail marketing en marketing automation succesvol in te zetten. We leveren hiervoor niet alleen de software (MailPlus en HubSpot), maar ook de kennis en alle diensten die nodig zijn om rendement te halen uit deze kanalen. Wij werken voor marketeers die willen uitblinken. Praktische ambitieuze professionals die willen groeien en beter worden in e-mail marketing en/of marketing automation. Wij helpen hen daarbij, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat hun prospects klanten worden en die klanten voor langere tijd aan die organisaties blijven verbonden.

Reageren op deze vacature?

Wil je meewerken aan de groei van onze jonge en dynamische organisatie? Stuur ons dan je CV en motivatiebrief (via vacature @ blinker.nl) onder vermelding van de vacaturetitel. Je ontvangt altijd binnen een week een reactie van ons. Heb je vragen? Neem dan contact op met Ilona Salemink van de afdeling Personeelszaken via 079-363 73 92.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld. Als je nu als recruiter denkt, ’dat geldt vast niet voor mij’, dan heb je het mis. Dit geldt óók voor jou.

Vacature bij Blinker

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief 🤗🚀 2000+ marketing professionals gingen je voor!
Vorige Vacature | Junior Inbound Content Marketeer (Webs)
De volgende Whitepapers inzetten voor b2b leadgeneratie

Geen commentaar

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU

Terug
nl_NLNederlands