De marketeer kan niet zonder marketingtools. Op b2bmarketeers.nl vind je een hoop tooltips om je werk als marketeer makkelijker te maken. In deze rubriek gaan we op zoek naar slim gereedschap ter ondersteuning van je (online) marketing inspanningen. De volgende tools zijn behandeld op b2b marketeers.nl.

Hubspot Marketing Grader

Een alternatief voor Woorank om je site te analyseren op Google vriendelijkheid aan de hand van een uitgebreid aantal factoren. En de instapoptie is gewoon gratis. Iedeaal voor een snelle scan van je site. Je legt direct de vinger op de zere plek. Let op; het is slechts een tool die veel gegevens toont aan de hand van schattingen. Ga dus niet 100% uit van 1 tool.

Buyer Persona Tool – Webs

Een handig tooltje voor de b2b marketeer om een Buyer Persona samen te stellen. De tool helpt je op weg. Je zult nog altijd zelf je research moeten doen en in de huid van de Buyer Persona moeten kruipen natuurlijk. Maar als je zover bent, biedt de tool van Webs een handig hulpmiddel voor het gestructureerd opzetten van je Buyer Persona.

Copyscape

Google is een strenge partij die steeds vaker gedrag afstraft. Dubbele content bijvoorbeeld. En buiten google, is het ook prettig om te weten, wat er met jouw content online allemaal gebeurt. Er zijn genoeg tooltips om hier inzicht in te krijgen, ik ben wel fan van Copyscape. Een simpele tool die direct laat zien wie er met jouw content aan de haal gaat.

De welbekende tooltips: Pagerank Checkers

Een tooltip ter ondersteuning van je SEO activiteiten: Pagerank Checker. Je pagerank hangt samen de zoekwoord-combinatie.Als je in Google ingelogd bent (omdat je in je analytics of adwords aan het rommelen bent) en een zoekopdracht ingeeft, laat Google andere resultaten zien dan als je niet ingelogd bent. Je zult zien dat je eigen url hoger scoort dan wanneer je uitgelogd bent. Daarom kan het handig zijn om een pagerank checker te gebruiken. Ik vind deze pagerank checker redelijk accuraat

De Social Media Check

Deze “social media check” tool geeft je 1 overzicht de ‘praat’ over je merk. Je ziet in een overzicht de individuele berichten afkomstig uit social media bronnen zoals Twitter, Hyves en Facebook. Aan de hand van grafieken geeft de tool weer, welke bron het meest vertegenwoordigd is. Je kunt je ook inschrijven voor een periodieke e-mail met een rapportje. 1 minpuntje; Google+ zit er nog niet in.

KeePass

Vergeet nooit meer je wachtwoorden met KeePass. Een tool die steeds harder nodig is in de online explosie van profielen. Hoeveel inloggegevens heb je wel niet en waar ga je ze opslaan? Met een tool als KeePass hou je grip op je online inloggegevens en hoef je niet bang te zijn dat ze in handen vallen van derden.

Color Scheme Designer       

Op afstand de tip der tooltips! Een prachtige tool om mee te spelen; wie speelt er nu niet graag met kleur. Een tool zoals gereedschap bedoeld is, en: Gratis!!

 

Lees ook:

De 20 beste gratis SEO tools van 2018 voor B2B

 

Heb je nog goede tooltips waar je zelf erg over te spreken bent, geef deze dan door of blog er over op de site!

colors