De marketeer kan niet zonder marketingtools. Op b2bmarketeers.nl vind je een hoop tooltips om je werk als marketeer makkelijker te maken. In deze rubriek gaan we op zoek naar slim gereedschap ter ondersteuning van je (online) marketing inspanningen. De volgende tools zijn behandeld op b2b marketeers.nl.

Online Success – Genereer leads via de website

Online succes

Online Success is een tool voor het identificeren van leads die de website bezoeken. Met deze zeer gebruiksvriendelijke software kun je nieuwe leads en verkoopkansen met behulp ontdekken, opwarmen en converteren. Een handige tool van Nederlandse

bodem waarmee je sales meer power geeft en je marketing een flinke sprong voorwaarts neemt! B2bmarketeers.nl gebruikt het al jaren voor meer inzicht in websitebezoekers waarop de content doorlopend wordt aangepast. Aan de andere kant gebruiken we het om adverteerders te vinden. Online Succes is vriendelijk geprijsd, super intiutief in gebruik en wordt ontwikkeld en ondersteund door een super leuk Nederlands team.

Klik hier om gratis te proberen


GoToWebinar – Bereik veel klanten en prospects met webinars

webinar software voor b2b

Webinars zijn inmiddels gemeengoed geworden in b2b marketing. Niet voor niets, een webinar biedt veel mogelijkheden om op een laagdrempelige manier inhoud te delen met doelgroepen, in contact te treden en waardevolle connecties te maken.

Bovendien kunnen webinars opgenomen worden en ook na de live-webinar als opname ingezet worden als marketingtool. Een tool waar ik veel ervaring mee heb en over te spreken ben is GoToWebinar. Nog niet zo lang geleden in een nieuw jasje gestoken.

Probeer het hier….


Webinar microphone – Goed geluid is het halve werk

Goed geluid is bij webinars erg belangrijk. Een hele gave mic om hoge kwaliteit webinars te produceren is bijvoorbeeld de veelzijdige USB-microfoon Blue Microphones Yeti USB Microfoon.

Hier verkrijgbaar….


GetResponse – E-mailmarketing en meer

getresponse emailmarketing logo

Als je met e-mailmarketing aan de slag gaat en daar een goede tool voor zoekt is GetResponse een aanrader. Deze laagdrempelige tool groeit snel in het aantal gebruikers en zit erg goed in elkaar. De tool komt met een hele hoop standaard templates, biedt mogelijkheden tot landingpages en automatische workflows.

Het is betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Je kunt het 30 dagen gratis uitproberen.

Klik hier om gratis te proberen


SEMrush- SEO Software

semrush b2b logo

Even snel de positie checken van jouw website t.o.v. de concurrent op de belangrijkste keywords? Of juist de diepte in met analyses op keywords, backlinks en andere relevante SEO issues voor jouw website? Met een tool als SEMrush is dat kinderspel. Dit is een van de grootste, bekendste tools op dat vlak. En door de beschikbaarheid van een gratis trial-variant zeker de moeite van het ontdekken waard!

Klik hier om gratis te proberen


Funnel- CRM Software

funnel crm logo

Een nieuwkomer op de CRM markt en hoe verfrissend! Een hele eenvoudige tool voor kleine en middelgrote bedrijven. De uitstraling is anders dan van alle ander CRM aanbieders. Ze groeien snel door slimme marketing en referral-programma’s.

De functies zijn eenvoudig maar doeltreffend. FunnelCRM heeft in korte tijd wereldwijd een aanwezigheid opgebouwd en is een challenger voor veel bestaande leveranciers.

Klik hier om gratis te proberen


Hosting – One.com

one com webhosting b2b

Een hostingpartner is van groot belang voor de fundering voor b2bmarketeers.nl. Wij werken al jaren met One.com voor b2bmarketeers.nl en andere websites. De prijzen zijn scherp en de service is goed. Ook als er een issue is met je website CMS zoals WordPress staat de helpdesk van one.com voor je klaar. Via een chatfunctie (Nederlandstalig en buiten Nederlandse werktijden Engelstalig of telefonisch.

De hosting komt met een hoop aanvullende diensten en services zoals een eenvoudige WordPress implementatie, veiligheids updates, veiligheidscertificaten, analytics en andere tools.

Klik hier voor meer informatie, (wordt klant van one.com en wij ontvangen een kleine kickback-fee)


Social Media Inzetten – SocialPilot

social pilot b2b marketing

Voor het inplannen en monitoren van Social Media posts experimenteren we met verschillende tools. Een daarvan is SocialPilot. Voor ongeveer 25 a 30 dollar per maand heb je toegang tot een breed palet aan functionaliteiten zoals het inplannen van posts en resultaat rapportage. SocialPilot richt zich op B2B en B2C, op eindklanten en bureau’s.

Klik hier voor meer informatie


Social Media Afbeeldingen – Stencil

Stencil b2b logo

Een razendsnelle manier om social media afbeeldingen te genereren of bewerken met citaten, emoticons en filters is door tools als Stencil. Een leuke snelle tool met veel mogelijkheden. Door een koppeling te leggen met Buffer (een soort SocialPilot, ook erg gaaf) kun je ze ook snel inplannen en posten.

Klik hier om gratis te proberen

Kijk ook naar:

E-mail marketing software – Convertkit

Onderscheidende e-mailmarketingsoftware gericht op de inzet van een specifiek soort e-mail. Het is prettige e-mailmarketingsoftware om mee te werken, ziet er goed uit en heeft minder complexiteit dan veel andere tools. Dit zie je ook terug in de eenvoudige en overzichtelijke e-mail editor. Vraag hier een gratis trial aan of lees onze review: Convertkit Review b2b

Website Analyse – Hubspot Marketing Grader

Een alternatief voor Woorank om je site te analyseren op Google vriendelijkheid aan de hand van een uitgebreid aantal factoren. En de instapoptie is gewoon gratis. Iedeaal voor een snelle scan van je site. Je legt direct de vinger op de zere plek. Let op; het is slechts een tool die veel gegevens toont aan de hand van schattingen. Ga dus niet 100% uit van 1 tool.

Buyer Persona Tool – Webs

Een handig tooltje voor de b2b marketeer om een Buyer Persona samen te stellen. De tool helpt je op weg. Je zult nog altijd zelf je research moeten doen en in de huid van de Buyer Persona moeten kruipen natuurlijk. Maar als je zover bent, biedt de tool van Webs een handig hulpmiddel voor het gestructureerd opzetten van je Buyer Persona.

Content Tool – Copyscape

Google is een strenge partij die steeds vaker gedrag afstraft. Dubbele content bijvoorbeeld. En buiten google, is het ook prettig om te weten, wat er met jouw content online allemaal gebeurt. Er zijn genoeg tooltips om hier inzicht in te krijgen, ik ben wel fan van Copyscape. Een simpele tool die direct laat zien wie er met jouw content aan de haal gaat.

SEO Tool: Pagerank Checkers

Een tooltip ter ondersteuning van je SEO activiteiten: Pagerank Checker. Je pagerank hangt samen de zoekwoord-combinatie.Als je in Google ingelogd bent (omdat je in je analytics of adwords aan het rommelen bent) en een zoekopdracht ingeeft, laat Google andere resultaten zien dan als je niet ingelogd bent. Je zult zien dat je eigen url hoger scoort dan wanneer je uitgelogd bent. Daarom kan het handig zijn om een pagerank checker te gebruiken. Ik vind deze pagerank checker redelijk accuraat

Social Media Check – De Social Media Check

Deze “social media check” tool geeft je 1 overzicht de ‘praat’ over je merk. Je ziet in een overzicht de individuele berichten afkomstig uit social media bronnen zoals Twitter, Hyves en Facebook. Aan de hand van grafieken geeft de tool weer, welke bron het meest vertegenwoordigd is. Je kunt je ook inschrijven voor een periodieke e-mail met een rapportje. 1 minpuntje; Google+ zit er nog niet in.

Password tool – KeePass

Vergeet nooit meer je wachtwoorden met KeePass. Een tool die steeds harder nodig is in de online explosie van profielen. Hoeveel inloggegevens heb je wel niet en waar ga je ze opslaan? Met een tool als KeePass hou je grip op je online inloggegevens en hoef je niet bang te zijn dat ze in handen vallen van derden.

HTML Kleur – Color Scheme Designer       

Op afstand de tip der tooltips! Een prachtige tool om mee te spelen; wie speelt er nu niet graag met kleur. Een tool zoals gereedschap bedoeld is, en: Gratis!!

Lees ook:

De 20 beste gratis SEO tools van 2018 voor B2B

Heb je nog goede tooltips waar je zelf erg over te spreken bent, geef deze dan door of blog er over op de site!

colors