Vacature | Product Marketer B2B (marketing automation) bij Stabiplan


stabiplan

Stabiplan is met meer dan 140 medewerkers bijna 25 jaar Leading in MEP design: sinds 1990 zijn ze koploper in de ontwikkeling van ontwerpsoftware voor installatietechniek in Europa. Met meer dan 3.500 klanten en een dagelijkse gebruikersgroep van meer dan 8.500 engineers heeft Stabiplan een leidende positie in de Benelux. Stabiplan heeft de ambitie om deze positie uit de bouwen naar een Europese marktleiderspositie. Het marketingteam heeft hierbij een leidende functie. Stabiplan zoekt een Product Marketer B2B om dit team te versterken.

Jouw werkzaamheden

Als lid van het marketing team ben je betrokken bij het plannen en uitvoeren van (met name online) campagnes en het organiseren van evenementen in de verschillende landen waarin we actief zijn. Het Nederlandse marketing team bestaat uit vier personen: je collega’s zijn vooral bezig met het creëren van marketing content, niet alleen tekstueel maar ook grafisch – we hebben een inhouse agency. Vanuit Nederland coördineren we ook de marketing activiteiten in de andere Europese landen waar we actief zijn. Je zult daarom ook frequent contact hebben met je buitenlandse collega’s.

Je zet moderne tools op het gebied van CRM en marketing automation in om ervoor te zorgen dat sales hoog gekwalificeerde leads ontvangt. Denk daarbij aan:

  • het uitvoeren van databaseselecties op basis van uiteenlopende criteria
  • het plannen, uitvoeren en evalueren van emailcampagnes
  • het beheren van de diverse landingspagina’s
  • het uitvoeren en optimaliseren van AdWords campanges
  • het effectief inzetten van social media
  • het scoren van leads op basis van hun (digitale) interactie
  • het nurturen van leads door middel van drip campaigns
  • het plannen van acties op grond van analyse van statistieken, en
  • het verhogen van conversiepercentages.

Uiteindelijk gaat het om het inrichten van closed-loop campagnes die ons in staat stellen de ROI van onze marketing activiteiten te meten.

Jouw profiel

Marketing bij Stabiplan is communiceren met een technische doelgroep over een technisch product, 3D design software voor installatietechniek. Om succesvol te zijn is het belangrijk dat je de markt van installatietechniek goed begrijpt, evenals onze producten.
Onze producten zijn een ontwerpsoftware voor BIM (Building Information Modeling) en het contentplatform MEPcontent.eu. Door middel van interne trainingen zorgen we ervoor dat je deze kennis je snel eigen maakt.
Voor deze functie is het belangrijk dat je, naast een marketingopleiding op hbo- of wo-niveau en interesse in techniek, een paar jaar relevante ervaring in B2B marketing hebt, bij voorkeur in IT. Daardoor ken je de wereld van online advertising, leadgeneratie en marketing automation vanuit de praktijk.
Je bent bekend met content management systemen, SEO en SEA, Google Adwords en Google Analytics en combineert analytische en commerciële vaardigheden met een hands-on mentaliteit, nauwkeurigheid en pro activiteit.
Je uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal maken je de juiste kandidaat voor deze functie.

Bedrijfsprofiel

Werken bij Stabiplan is met 140 collega’s state-of-the-art 3D ontwerpsoftware voor de installatiebranche ontwikkelen en verkopen. Dat beperkt zich allang niet meer tot ons hoofdkantoor in Bodegraven. We hebben vestigingen in België, Frankrijk en Roemenië. En dat is nog maar het begin. Onze ambitie is om Europees marktleider te worden met onze BIM-software Stabicad voor Revit en AutoCAD en jij kan ons helpen om die ambitie te verwezenlijken. Als Developer en Gold Partner hebben we een waardevolle samenwerking met Autodesk: gezamenlijk bieden we de beste oplossing voor de MEP markt. In ons klantenbestand vind je grote namen als Cofely, Arcadis, Strukton, Breman, Imtech, Unica, Deerns en TBI. Ook voor de kleine en middelgrote installatiebedrijven hebben we toonaangevende software.


😎 Tooltips van de maand voor marketeers!


Project Management Software voor b2b marketeers 👇
 

We bieden jouw naast een passende baan een informele werkomgeving met uitdagende maar haalbare targets. Daarnaast mag je gebruik maken van flexibele werktijden en zal je een marktconform salaris ontvangen.

Contact

We praten graag met je verder. Over je ambities en je levensverhaal. Stuur je CV en motivatie naar Denise Pet, personeel & organisatie, jobs@stabiplan.nl. Voor meer informatie vooraf kun je ook contact met haar opnemen via (0172) 65 02 65. Lees de verhalen van je toekomstige collega’s op www.stabiplan.nl/jobs.

content marketing strategy template

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief 🤗🚀 2000+ marketing professionals gingen je voor!
Vorige Schrijf je in voor de B2B Marketing Award 2016
De volgende Forse groei vacatures Marketing & Communicatie

Geen commentaar

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *