VPS: fundament voor digital marketing bureau’s

door Redactie | Last Updated:   28 juli 2021

Het succes van een online business valt of staat met een platform dat snel en foutloos presteert. Een e-commerce bedrijf bijvoorbeeld, zal dag en nacht moeten draaien zonder problemen. In dat geval kunnen specifieke hosting-oplossingen zoals het werken via een VPS uitkomst bieden. Via deze vorm van hosting maak je gebruik van een toegewijd deel op een server tegen een aantrekkelijk tarief. We duiken er in!

Marketing bureau’s hebben vanuit meerdere disciplines te maken met hosting. Niet alleen voor het draaien van hun eigen bureau (bestanden, software, een intranet of klantportaal) maar ook voor het hosten van klant-websites of e-commerce platforms; de juiste keuzes op het vlak van IT-infrastructuren wordt steeds belangrijker.

Dedicated server

Nu zijn er mogelijkheden om te werken met een zogenaamde Didicated Server. Dit geeft je veel zekerheid m.b.t. het garanderen van de veiligheid, stabiliteit en snelheid van de online applicaties en website die daar op draaien. De grote keerzijde hiervan is de prijs die je er voor betaalt.

VPS

Een interessant alternatief hiervoor is het werken met een VPS (Virtual Private Server). Hiermee beschik je voor jouw organisatie over een afgesloten stuk serverruimte zodat je profiteert van de voordelen die je ook geniet als je gebruikmaakt van een didicated server. Je hebt echter minder kosten omdat de hostingaanbieder dit veel voordeliger kan aanbieden; er is geen aparte fysieke server nodig voor jouw business-data.

Wat is een VPS precies?

Een VPS is dus een gedeelte van een server dat specifiek voor jouw organisatie ingericht wordt. Je beschikt over een afgeschermd stuk van de server maar profiteert van de mogelijkheden en prestaties van de software en hardware. Deze vorm van hosting is interessant voor marketing bureau’s, e-commerce websites, klantsites en andere projecten omdat het vele malen goedkoper is en je toch geniet van een professionele, snelle en veilige hostingoplossing.

Een aantal voordelen aan het gebruiken van VPS:

1. Opschalen bij groei

Als de organisatie groter wordt omdat jouw e-commerce platform groeit of je bijvoorbeeld meer klantsites toevoegt aan je portfolio, kun je eenvoudig opschalen met een VPS. Er hoeft niet direct een nieuwe server of module te worden geplaatst of gereserveerd, je kunt simpelweg gebruikmaken van andere beschikbare ruimtes.

2. Kosten besparen

Zoals we al even aanstipte in dit artikel is een van de grootste voordelen van het werken met een VPS; het besparen van kosten. De onderhoudskosten voor de hardware worden verdeeld over meerdere VPS waardoor het voor de eindgebruiker goedkoper is. Dat geldt ook voor de energiekosten bijvoorbeeld. Ook het opschalen is eenvoudiger en daarmee goedkoper.

3. Snelheid webverkeer

Via een VPS werk je altijd in een afgeschermd gedeelte op een server. Je maakt gebruik van de volledige capaciteit die dat specifieke deel te bieden heeft. Daardoor kun je een optimale snelheid waarborgen van jouw projecten op die specifieke VPS. Het is iedereen wel bekend inmiddels dat de snelheid van websites een significante invloed hebben op de rankings in Google. Een website die traag laadt op devices zal minder prioriteit krijgen dan een snelle website met gelijke of soms zelfs slechter content.

4. Security

Een ander belangrijk thema in de online wereld op dit moment is de veiligheid van de webomgevingen die je aanbiedt of gebruikt. Hoe meer controle je hebt over jouw specifieke hosting-gedeelte, hoe beter je de veiligheid kunt waarborgen voor de bezoekers van jouw website. Een VPS biedt veel mogelijkheden tot het beveiligen van websites en bestanden omdat je er als ‘super user’ veel grip op hebt.

Conclusie

Als digital agancy is het aanbieden en beheren van digital assets (websites, e-commerce platforms, klantportalen) vaak een belangrijk onderdeel van je dienstverlening. Om de klant een optimale, snelle en veilige website-ervaring te kunnen bieden is goede hosting essentieel. Verdiep je dus ook in de mogelijkheden die voor jouw bureau beschikbaar zijn en neem daarbij het hosten via een VPS in overweging. Daarmee leg je een stabiel fundament voor jouw marketing services.

Foto door Christina Morillo via Pexels

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.