Marketing Software en tooltips voor de b2b marketeer

De marketeer kan niet zonder marketing software en tools. Op b2bmarketeers.nl vind je de juiste marketing tooltips om je werk makkelijker te maken. In deze rubriek gaan we op zoek naar slim gereedschap ter ondersteuning van je (online) marketing inspanningen. Onder marketing sotware verstaan we een breed scala aan producten, voornamelijk SaaS. Denk aan Marketing Automation Software, CRM software, E-mail marketing tools, SEM (SEA en SEO) tools en Social Media Management. 

 

De volgende tools zijn behandeld op b2b marketeers.nl.

 


E-mail marketing & Automation

Marketing Automation

Een volledige Marketing Automation, e-mail marketing en CRM tool die zeer gebruikvriendelijk is. Inzetbaar voor MKB en Enterprise, voor een zeer vriendelijke prijs. 

 

Lees hier de uitgebreide ActiveCampaign review

Markering Automation

Een van de meest gebruikte e-mail marketing tools in de wereld. Blinkt uit in gebruiksgemak en staat bekend om de persoonlijke e-mail templates. 

 

 

 

Lees hier de uitgebreide ConvertKit review

Marketing Automation

GetResponse is een aanrader voor e-mail marketing. Deze laagdrempelige tool groeit snel in het aantal gebruikers en zit erg goed in elkaar. De tool komt met een hele hoop standaard templates, biedt mogelijkheden tot landingpages en automatische workflows.

Het is betaalbaar en gebruiksvriendelijk. 

hubspot crm logo

Marketing Automation

Een van de eerste Marketing Automation tools met een hele heldere inbound marketing visie. Het aantal gebruikers is snel gegroeid en dat is niet voor niets. Onlangs dook HubSpot ook in de wereld van CRM, een slimme zet!

 

Lees hier een vergelijk tussen HubSpot en Marketo


Project Management Software

Project Management

Een veelzijdige project management tool die door veel marketing bureau’s gebruikt wordt. 

 

 

Project Management

Een van de meest gebruikte e-mail marketing tools in de wereld. Blinkt uit in gebruiksgemak en staat bekend om de persoonlijke e-mail templates. 

Project Management

Asana is wereldwijd een van de meest gebruikte project management tools voor Agile teams met veel mogelijkheden voor marketing project management en administratie.

Project Management software vergelijken?
Klik hier voor een volledig vergelijk. 

SEO, SEA & Social

SEMrush - SEO & SEA

Even snel de positie checken van jouw website t.o.v. de concurrent op de belangrijkste keywords? Of juist de diepte in met analyses op keywords, backlinks en andere relevante SEO issues voor jouw website? Met een tool als SEMrush is dat kinderspel. Dit is een van de grootste, bekendste tools op dat vlak. En door de beschikbaarheid van een gratis trial-variant zeker de moeite van het ontdekken waard!

 

Lees hier de uitgebreide SEMrush Review

Stencil - Social Media Creation

Een razendsnelle manier om social media afbeeldingen te genereren of bewerken met citaten, emoticons en filters is door tools als Stencil. Een leuke snelle tool met veel mogelijkheden. Door een koppeling te leggen met Buffer (een soort SocialPilot, ook erg gaaf) kun je ze ook snel inplannen en posten.

 

 

Lees hier de uitgebreide Stencil Review

SocialPilot - Social Media Management

SocialPilot is een tool het monitoren, opzetten, inplannen, en versturen van Social Media berichten. Het is naast Buffer en Houtsuite een van de toppers op dat gebied. 

 

 

 

 

 

Lees hier de uitgegbreide SocialPilot Review


CRM, Leadgeneratie & webinar tools

Offorte -
offerte software

Maak offertes in gelikte stijl en verhoog je scoringskans met Offorte. Dit is een krachtig instrument om sales te helpen bij het binnenhalen van opdrachten. 

 

Pipedrive - CRM

Een degelijke, stabiele en zeer gebruiksvriendelijke tool voor ZZP’ers, klein- en middenbedrijf. 

Lees de uitgebreide Pipedrive CRM review

Online Succes -
Website visitor tracking

Online Success is een tool voor het identificeren van leads die de website bezoeken. Met deze zeer gebruiksvriendelijke software kun je nieuwe leads en verkoopkansen met behulp ontdekken, opwarmen en converteren. 

Lees hier de blogpost over deze tooling

GoToWebinar - Webinar software

Webinars zijn inmiddels gemeengoed geworden in b2b marketing.  Een tool waar ik veel ervaring mee heb en over te spreken ben is GoToWebinar. Nog niet zo lang geleden in een nieuw jasje gestoken.

Lees hier Webinar tips & trucs

CRM Software vergelijken?
Klik hier voor een volledig vergelijk. 


CMS & Website tools

elementor - wordpress editor

Wie WordPress webistes gebruikt zal vrijwel altijd heel veel baat hebben bij elementor. Dit is een visuele pagina-builder met heel veel mogelijkheden waar je vrijwel elk type pagina mee kunt vormgeven, zonder kennis van html.  

one.com - hosting

Goede website hosting is de basis voor een snelle, succesvolle website. Als je op zoek bent naar een betaalbare hosting partij met goede service en veel mogelijkheden ben je bij one.com aan het juiste adres. Voor zowel eenvoudige wordpress-implementaties of complexe website met een ander cms; one.com is een degelijke partij (incl. Nederlandstalig support). 

 

Shopify - e-commmerce software

Het aantal webwinkels in b2c en b2b stijgt nog steeds. Goede e-commerce software voor het bouwen van een degelijke, stabiele en veilige online winkel is onmisbaar. Een van de meestgebruikte tools om in no-time een webwinkel mee te lanceren is Shopify. 

De tool waar ik deze maand veel mee bezig ben en steeds meer ga waarderen is het Nederlandse WebinarGeek. Een frisse, slimme tool voor het geven van live webinars en heel sterk in het inzetten van opgenomen webinars. Go check it out, ook met gratis trial versie 

Nog meer marketing software & tools!

Website Analyse – Hubspot Marketing Grader

Een alternatief voor Woorank om je site te analyseren op Google vriendelijkheid aan de hand van een uitgebreid aantal factoren. En de instapoptie is gewoon gratis. Iedeaal voor een snelle scan van je site. Je legt direct de vinger op de zere plek. Let op; het is slechts een tool die veel gegevens toont aan de hand van schattingen. Ga dus niet 100% uit van 1 tool.

Buyer Persona Tool – Webs

Een handig tooltje voor de b2b marketeer om een Buyer Persona samen te stellen. De tool helpt je op weg. Je zult nog altijd zelf je research moeten doen en in de huid van de Buyer Persona moeten kruipen natuurlijk. Maar als je zover bent, biedt de tool van Webs een handig hulpmiddel voor het gestructureerd opzetten van je Buyer Persona.

Content Tool – Copyscape

Google is een strenge partij die steeds vaker gedrag afstraft. Dubbele content bijvoorbeeld. En buiten google, is het ook prettig om te weten, wat er met jouw content online allemaal gebeurt. Er zijn genoeg tooltips om hier inzicht in te krijgen, ik ben wel fan van Copyscape. Een simpele tool die direct laat zien wie er met jouw content aan de haal gaat.

SEO Tool: Pagerank Checkers

Een tooltip ter ondersteuning van je SEO activiteiten: Pagerank Checker. Je pagerank hangt samen de zoekwoord-combinatie.Als je in Google ingelogd bent (omdat je in je analytics of adwords aan het rommelen bent) en een zoekopdracht ingeeft, laat Google andere resultaten zien dan als je niet ingelogd bent. Je zult zien dat je eigen url hoger scoort dan wanneer je uitgelogd bent. Daarom kan het handig zijn om een pagerank checker te gebruiken. Ik vind deze pagerank checker redelijk accuraat

Social Media Check – De Social Media Check

Deze “social media check” tool geeft je 1 overzicht de ‘praat’ over je merk. Je ziet in een overzicht de individuele berichten afkomstig uit social media bronnen zoals Twitter, Hyves en Facebook. Aan de hand van grafieken geeft de tool weer, welke bron het meest vertegenwoordigd is. Je kunt je ook inschrijven voor een periodieke e-mail met een rapportje. 1 minpuntje; Google+ zit er nog niet in.

Password tool – KeePass

Vergeet nooit meer je wachtwoorden met KeePass. Een tool die steeds harder nodig is in de online explosie van profielen. Hoeveel inloggegevens heb je wel niet en waar ga je ze opslaan? Met een tool als KeePass hou je grip op je online inloggegevens en hoef je niet bang te zijn dat ze in handen vallen van derden.

HTML Kleur – Color Scheme Designer       

Op afstand de tip der tooltips! Een prachtige tool om mee te spelen; wie speelt er nu niet graag met kleur. Een tool zoals gereedschap bedoeld is, en: Gratis!!

Lees ook: De 20 beste gratis SEO tools van 2022 voor B2B

Heb je nog goede tooltips waar je zelf erg over te spreken bent, geef deze dan door of blog er over op de site!

Hoe kies je de juiste marketing software tools?

Voor online marketing, content marketing, copywriting, marketing management, marketing strategie en al die andere subdomeinen zijn tools beschikbaar om het werk eenvoudiger te maken. Marketing tools zijn echter niet heilig. Een bekende regel in de software-wereld blijft nog altijd van kracht: garbadge in is garbadge out. Ook  al is je toolset nog zo goed en compleet, het succes van je marketing hangt af van wat je doet met de marketing software. Zonder steengoede whitepaper is een download flow met automated e-mails niet veel waard. Zonder goede data is een CRM Systeem waardeloos en zonder de juiste content productie inspanningen heb je niet veel aan een SEO-analyse. Hoe kies je dan de juiste marketing software? Dat is afhankelijk van een aantal factoren; de specifieke marketingdoelstellingen, de volwassenheid van de marketingorganisatie, de budgetten, de omvang van de organisatie, de software-architectuur die reeds bestaat, juridische beperkingen, taalvoorkeuren en persoonlijke voorkeuren.

content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.