Einde jaar marketing checklist 2023

Het jaar is al weer bijna voorbij! Tijdens de drukke laatste maanden van het jaar, kan er weleens wat blijven liggen. Daarom deel ik mijn Q4 checklist met je. Dus doe er je voordeel mee zodat je niets vergeet en goed voorbereid start aan 2024!

To-do list voor eind 2023

  • Q4 biedt het ideale moment om te reflecteren en de afgelopen activiteiten te analyseren. Door deze bevindingen te gebruiken, zorg je voor gefundeerde plannen voor 2024.
  • Neem je tijd om de CRM-database op te schonen! Denk aan het verwijderen van dubbele gegevens, het aanvullen van ontbrekende data, dummy-data opschonen en het opnieuw bepalen van de belangrijkste velden. Informeer bij je CRM-leverancier voor handige tools om je hierbij te helpen!
  • Een van de belangrijkste taken voor deze periode is het afhechten van het marketingplan. Of het nu een jaarplan of kwartaalplan is; het is wel prettig als dit voor de drukke decembermaand gereed is!
  • Bij marketingplannen hoort ook een budget. Het begrotingsproces is waarschijnlijk al in volle gang bij jouw afdeling. Een kleine tip: reserveer voldoende budget voor experimenten! Daarmee vind je volgend jaar wellicht zomaar de kip met de gouden eieren!
  • Uit je marketingplan rolt een detailplanning…als het goed is. Als je in november de belangrijkste activiteiten geplot hebt voor Q1 2024 ben je goed bezig!
  • Vergeet niet om afspraken te maken met de belangrijkste partners voor jouw marketingdoelen. Denk aan platforms voor promotie zoals expert websites of ketenpartners.
  • Naast het plannen voor de komende tijd, liggen er ook nog wat urgente acties op je te wachten. De december mailing levert vaak de nodige stress op. Een tip: ga voor een januari-actie! 😏
  • Het einde van het jaar biedt ook kansen om jouw tools eens goed onder de loep te nemen. Van CRM tot AI-tools. Van planning-software tot SEO-tools: start het nieuwe jaar met de beste ondersteuning! Bekijk hier onze tool reviews ter inspiratie
  • Het is uiteraard belangrijk om jouw plannen voor het komende jaar goed af te stemmen met alle stakeholders zodat je met voldoende draagvlak kun starten aan het nieuwe jaar!

Heel veel succes met de laatste maanden van het jaar. Voordat je aan de slag gaat met je taken, nog een aantal handige tips!

content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.