Marketing checklist 2024

Het jaar is begonnen! Gebruik deze checklist om het jaar met een voorsprong te beginnen! Veel succes met jouw marketing in 2024!

To-do list voor start 2024

  • Q4 biedt het ideale moment om te reflecteren en de afgelopen activiteiten te analyseren. Door deze bevindingen te gebruiken, zorg je voor gefundeerde plannen voor 2024.
  • Neem je tijd om de CRM-database op te schonen! Denk aan het verwijderen van dubbele gegevens, het aanvullen van ontbrekende data, dummy-data opschonen en het opnieuw bepalen van de belangrijkste velden. Informeer bij je CRM-leverancier voor handige tools om je hierbij te helpen!
  • Een van de belangrijkste taken voor deze eerste weken van het jaar, is het afhechten van het marketingplan. Of het nu een jaarplan of kwartaalplan is; het is wel prettig als dit voor het einde van de vakantie gereed is!
  • Bij marketingplannen hoort ook een budget. Het begrotingsproces is waarschijnlijk al afgerond bij jouw afdeling. Maar wellicht is er nog ruimte voor finetuning. Een kleine tip: reserveer voldoende budget voor experimenten! Daarmee vind je dit jaar wellicht zomaar de kip met de gouden eieren!
  • Uit je marketingplan rolt een detailplanning…als het goed is. Als je in november de belangrijkste activiteiten geplot had voor Q1 2024 ben je goed bezig! Is dat niet gelukt? Dan kun je hier in januari alsnog een stap in zetten. Neem dan ook gelijk plannen mee voor Q2. Je kunt er maar alvast over nagedacht hebben!
  • Vergeet niet om afspraken te maken met de belangrijkste partners voor jouw marketingdoelen. Denk aan platforms voor promotie zoals expert websites of ketenpartners.
  • Naast het plannen voor de komende tijd, liggen er ook nog wat urgente acties op je te wachten. Wat dacht je van een verrassende januari-actie! Je kunt zelfs alvast nadenken over de zomeractie voor dit jaar. 😏
  • Het einde van het jaar biedt ook kansen om jouw tools eens goed onder de loep te nemen. Van CRM tot AI-tools. Van planning-software tot SEO-tools: start het nieuwe jaar met de beste ondersteuning! Bekijk hier onze tool reviews ter inspiratie
  • Het is uiteraard belangrijk om jouw plannen voor het komende jaar goed af te stemmen met alle stakeholders zodat je met voldoende draagvlak kun starten aan het nieuwe jaar!

Voordat je aan de slag gaat met je taken, nog een aantal handige tips!

content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.