Stencil review 2024: krachtige image bewerker, eenvoudig in gebruik!

door Marcel Nanning | Last Updated:   10 februari 2024

Tags: ,

B2B marketing en beelden die impact maken kunnen niet meer zonder elkaar. Afbeelding creatie voor social media platforms, youtube thumbnales, advertenties en blogposts hoeft niet meer neer te komen op zware fotobewerkingstools en designers. Naast Photoshop zijn er veel tools beschikbaar zoals Canva en Stencil. Deze tool nemen we in deze Stencil review van 2024 onder de loep.

Voor het opmaken van thumbnales en social media afbeeldingen zijn verschillende tools beschikbaar. Een van de tools die ik heb onderzocht is Stencil. En ik ben best wel onder de indruk. Een review van stencil op hoofdlijnen:

1. Eenvoudig in gebruik vanuit de browser

Stencil is een online applicatie, volledig online. Je hoeft dus niets te downloaden maar kunt direct vanuit de webbrowser aan de slag. Omdat het een cloud-oplossing is wordt deze doorlopend geüpdatet en voorzien van nieuwe functionaliteit.

Ander voordeel van Stencil is de gebruiksvriendelijkheid. Met Stencil wordt iedereen een editor. Je hoeft niet te investeren in een krachtige (ook hele vette) tool zoals Adobe Photoshop om gave afbeeldingen te genereren. Ook is er geen lange investering nodig om te leren werken met de tooling. Stencil werkt vrij intuïtief en is vrijwel direct na aanmelden te gebruiken. In een paar minuten heb je je eerste creatie gemaakt om in te zetten voor je content.

Proberen? Klik hier voor de gratis versie.  
(Ga je over tot de betaalde versie? Dan ontvangt b2bmarketeers een kleine commissie.)

2. Krachtige beeld-editor

De applicatie laadt snel en het genereren van de output img gaat soepel. Stencilbestanden worden eenvoudig opgebouwd via laagjes. Het schalen van afbeeldingen, iconen en teksten gaat eenvoudig en snel. Dat geldt ook voor het schalen van een totale afbeelding voor verschillende advertentieformaten bijvoorbeeld. Je kunt afbeeldingen opslaan en gebruiken voor toekomstig gebruik. De tool biedt veel functionaliteit maar bewerkingen betekenen niet meteen een aanslag op je processor. Dat is fijn want je wil niet bij iedere bewerking een crash krijgen van je browser en je werk kwijt zijn!

3. Grote set afbeeldingen, iconen & templates

Je kunt gebruikmaken van stencil afbeeldingen (1.800.000!) en iconen (1.000.000) en vanuit standaard templates afbeeldingen opmaken. Je kunt ook afbeeldingen uploaden in Stencil en deze toevoegen aan je eigen werkbibliotheek om fotobestanden op te maken. Het voordeel van de grote beschikbare afbeelding bibliotheek is dat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele copyrights waar je bij andere stock-afbeeldingen wellicht wel mee te maken hebt.

De afbeelding zijn ook van goede kwaliteit en er is een zeer brede zet aan topics waar je afbeeldingen en schaalbare iconen op kunt vinden.

4. Fonts!

Stencil kent heel veel type fonts inclusief Google Fonts. Je kunt Fonts zoeken en importeren en gebruiken in verschillende toepassingen (bolt, cursief etc.) in de tool. Dit is een belangrijke functionaliteit want hier kun je als merk de mist mee ingaan.

5. Support

Er is veel documentatie beschikbaar over de werking van de app. Ook kun je supportvragen stellen en verzoeken indienen voor nieuwe functionaliteit. Deze verzoeken worden meegenomen in de backlog van het ontwikkelteam van Stencil en gebruikt om de app te voorzien van nieuwe mogelijkheden.

Pricing

De app is gratis beschikbaar met een beperking tot 10 afbeeldingen per maand. De betaalde versie begint vanaf $9,- per maand en geeft meer opties. De unlimited versie is beschikbaar vanaf $12,-.

Er is ook een 7-day money back garantie. Als je toch twijfelt of niet tevreden bent kun je dus zonder problemen binnen 7 dagen je geld terugvragen.

Stencil alternatieven

Stencil heeft een aantal grote uitdagingen. Allereerst zijn tools als Canva en Visme in een korte tijd heel snel gegroeid. Logisch ook, deze tools bieden veel voor weinig. Een grote uitdaging dus voor Stencil. Daarnaast zijn AI-gegenereerde afbeeldingen een grote uitdaging. Als je deze ontwikkeling niet heel goed en snel meeneemt in de functionaliteit, zou het zomaar eens snel afgelopen kunnen zijn met deze tool. Vooralsnog zijn ze er gelukkig nog!

Proberen? Klik hier voor de gratis versie.  
(Ga je over tot de betaalde versie? Dan ontvangt b2bmarketeers een kleine commissie.)

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.