Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Seminar: New Spirit met Steven van Belleghem, Quintin Schevernels, Marc Lammers e.a.

19 mei 2016 @ 09:30 - 16:45

€345
seminar managementboek

Op zoek naar innovaties, nieuwe business, succesvolle start-ups

In ons huidige digitale tijdperk zijn de traditionele bedrijfsmodellen steeds minder relevant. We weten het. We nemen het waar. We zien ‘oude’ bedrijven omvallen, en nieuwe organisaties opstaan en zich in een rap tempo ontwikkelen tot de nieuwe giants van morgen. Maar wat doen we met deze kennis?

Wat kunnen we leren van deze nieuwkomers? Hoe geef je leiding aan innovatie, ook al laat echte vernieuwing zich niet echt ‘besturen’? Hoe worden de ‘oude’ corporates weer wendbaar en competitief? Kunnen we iets leren van succesvolle start-ups en gamechangers? Hoe blijven we zowel als individu als organisatie wendbaar?

Veel relevante vragen waarop 5 doorgewinterde ‘innovators’ en ‘gamechangers’ vanuit hun eigen… Lees meer

Sprekers

Steven Van Belleghem – inspirator, topspreker, coach en adviseur binnen zijn eigen bedrijf B-Conversational.
Marc Lammers – coach, motivational speaker, voormalig bondscoach van het ‘gouden’ dameshockeyteam
Arko van Brakel – ras-ondernemer, investeerder, inspirator, auteur van o.a. ‘Iedereen ondernemer’
Quintin Schevernels – adviseur, startupcoach en angel investor. Voormalig directielid, De Telegraaf, coo, VNU Media en ceo, Layar.
Patrick Vanbrabant – entrepreneur, investor. Co-Founder van Uest, het bedrijf achter Zembro.

Agenda

09.30 uur Koffie en registratie

10.00 uur New spirit!
Opening van deze dag door Arko van Brakel

10.15 uur The spirit of the valley
Steven van Belleghem

Silicon Valley is al decennialang hét belangrijkste innovatiecentrum ter wereld. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard. Wat is het geheim van Silicon Valley? En kun je de dadendrang van dit Amerikaanse innovatiewalhalla ook vertalen naar de Europese situatie? Steven van Belleghem gaat geregeld met ondernemers hier naartoe. Vandaag neemt hij óns mee op reis door de Valley. Hij spreekt over belangrijke lessen die ons verder helpen en uitdagen, om zelf ook te vernieuwen en nieuwe business te creëren!

11.30 uur Zembro: Van idee tot realiteit
Patrick Vanbrabant

Patrick Vanbrabant was samen met Steven van Belleghem mee op de eerste reis naar Sillicon Valley. Op de laatste avond waren de deelnemende ondernemers en managers zo onder de indruk van wat zij in die vijf dagen hadden gezien en meegemaakt, dat een van hen voorstelde om het geleerde meteen in praktijk te brengen. Zo ontstond het idee vaneen intelligente armband voor ouderen. Inmiddels is het product succesvol op de markt gebracht. Patrick vertelt meer over de start-up, de geleerde lessen en waar zij nu staan.

12.15 uur Lunchbreak

13.00 uur Businessmodellen voor morgen
Arko van Brakel

Volgens Arko van Brakel zijn ondernemerschap, een ondernemende manier van denken en werken juist nu noodzakelijk. De wereld om ons heen verandert immers sneller dan ooit. Welke keuzes maken succesvolle leiders in de WE-conomy? Hoe wordt een ondernemer een game-changer? Wat is het antwoord op de exponentiële vraagstukken in onze wereld? Hoe maak je snelheid door vertrouwen te geven? Hoe blijf je vitaal in de ratrace? Wat zijn de businessmodellen van morgen waar je vandaag al mee aan de slag kunt?

14.00 uur Het geheim van de succesvolle start-up
Quintin Schevernels

Het lijkt wel alsof ze als paddenstoelen uit de grond schieten: start-ups die de wereld willen veroveren. Uit onderzoek blijkt echter dat er van de 100 maar liefst 99 niet succesvol worden. Wat is het geheim van die ene start-up die wel succesvol wordt. Wat doen zij beter of anders dan de rest? Quintin Schervernels laat zien welke 7 Essentials de basis vormen voor succes. Essentials die niet alleen van toepassing blijken voor start-ups, maar ook bij corporates de basis vormen voor succes.

15.00 uur Social Networking Break

15.30 uur Flow – Van goed naar goud
Marc Lammers

Iedereen herkent het gevoel van flow. Dat voelt goed en het leidt tot onvermoede prestaties. Marc Lammers laat zien dat flow maakbaar is. Voor uw team, uw bedrijf of uw organisatie. Aan de hand van een flow-opstelling met elf eigenschappen verklaart hij de groeiende kans om als team in een flow te komen. De effectiviteit van teamleden en het gezamenlijke resultaat verbetert hierdoor. Flow leidt tot vernieuwing, innovatie én winst.

16.45 uur Afsluiting door Arko van Brakel, en social networking borrel

> Schrijf je hier in <

Organisator

Managementboek
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Maitland Theater
De Horst 1
Driebergen,
+ Google Maps