Tips voor creatieve relatiegeschenken rondom de feestdagen

door Redactie | Last Updated:   11 september 2023


Als het goed is, ben jij er in september al mee bezig: de relatiegeschenken voor het einde van het jaar. Soms voelt dat best vreemd: in je korte broek of zomerjurk bladeren door wintergeschenken op een relatiegeschenken-website, terwijl het buiten 30 graden is. Toch kun je er maar beter op tijd aan beginnen. Je wilt tenslotte tijd genoeg hebben om een creatief idee te bedenken. Dan moet het ook allemaal nog op tijd bij de klant zijn. Misschien helpt dit artikel je op weg om een creatief eindejaarsgeschenk te vinden voor jouw relaties!

Het belang van een eindejaarsgeschenk

Het belang van een doordacht eindejaarsgeschenk voor zakelijke klanten kan niet genoeg benadrukt worden.

Dus, laat deze eindejaarsperiode niet voorbijgaan zonder de kans te grijpen om je zakelijke klanten te verrassen en te laten zien hoeveel ze voor jouw bedrijf betekenen. Hier zijn enkele creatieve en betekenisvolle geschenkideeën voor zakelijke partners tijdens deze feestelijke periode.

🎄1. Bedrukte kerstballen met een persoonlijk tintje

Een leuke en persoonlijke manier om waardering te tonen, is door bedrukte kerstballen te schenken. Laat kerstballen bedrukken met de naam van de klant, een inspirerende boodschap, een QR-code (met een link naar een leuke videoboodschap) of je bedrijfslogo. Hierdoor kunnen klanten hun kerstboom versieren met een vleugje professionaliteit en herinnerd worden aan jouw bedrijf tijdens de feestdagen. Bovendien kunnen kerstballen bedrukt worden in kleine hoeveelheden, wat het gemakkelijk maakt om ze aan individuele partners te schenken.

De HR-afdeling zal ook aan je bureau staan zodra ze hier lucht van krijgen. Dan kun jij ze perfect helpen. Want deze kerst relatiegeschenken kunnen ook uitstekend ingezet worden voor het personeel. Een leuke variatie op het traditionele kerstpakket!

relatiegeschenk boom cadeau

🌳2. Geef een boom cadeau voor een groenere toekomst

Een van de meest milieuvriendelijke en symbolische cadeaus die je kunt geven, is een boom. Steeds meer goede doelen richten zich op het planten van bomen om de planeet te vergroenen. Ze bieden vaak geschenkopties waarbij je namens je iemand (jouw klant bijvoorbeeld) een boom kunt schenken aan een goed doel. Jouw klant of zakelijke relatie ontvangt dan een fraai certificaat dat getuigt van de boom-donatie.

Dit geschenk benadrukt niet alleen je waardering voor je relatie, maar toont ook je bedrijfscommitment aan een groenere toekomst. Bovendien kun je legio haakjes bedenken in de begeleidende tekst rondom het boom-thema. Bijvoorbeeld: ‘Laten we volgend jaar nog verder samen groeien..’.

🧺3. Gepersonaliseerde geschenkmanden

Een klassieker onder de relatiegeschenken, maar nog steeds effectief, zijn geschenkmanden. Als je daar voor kiest, maak hem dan wel persoonlijk. Stel een mand samen met zorgvuldig uitgekozen producten die aansluiten bij de smaak en interesses van je zakelijke partner. Denk aan fijne wijnen, gastronomische lekkernijen, luxe chocolade of zelfs een spa-pakket.

Denk terug aan gesprekken die je hebt gehad en voegt artikelen toe die verwijzen naar opvallende momenten uit de samenwerking. Voeg een persoonlijke touch toe met een handgeschreven bedankbriefje. Dit laat zien dat je de moeite hebt genomen om een attent geschenk samen te stellen.

🕺4. Een niet-zakelijk event

Nodig de klant uit voor een mooie dag waarbij je samen met iets aan de slag gaat. Denk aan een kookworkshop, golfclinic of wijnproeverij. Je kunt ook denken aan een workshop gericht op vaardigheden die relevant zijn voor jullie branche. Je kunt er ook voor kiezen om dit in een online variant te doen. Een hybride event is uiteraard ook een optie. Dit geschenk bevordert niet alleen de samenwerking, maar zorgt ook voor gedenkwaardige momenten tussen jouw bedrijf en je zakelijke relaties.

Relatiegeschenk inspiratie boek

📔5. Een inspirerend boek

Misschien heb je weleens een titel van een boek laten vallen tijdens een van jullie gesprekken. Dit is een uitstekend moment om dat boek op te sturen naar jou klant. Het kan een boek zijn dat relevant is voor de branche waarin jullie actief zijn. Het kan uiteraard ook totaal iets anders zijn; als het maar aansluit bij de interesses van jouw klant.

🎲6. Een gepersonaliseerd spel

Stel je eens voor dat de medewerkers van jouw klant bij het koffiedrinken een leuk spel zien staan met jouw logo erop. Een mini-sjoelbak bijvoorbeeld. Het maakt niet eens zo heel veel uit wat het is, als het maar past jouw bedrijf en dat van de klant. En als het maar duidelijk is wie de afzender is!

Dit zijn duurzame cadeaus want als het populair is, blijft het lang in gebruik! Het voordeel? Iedere keer als het gebruikt wordt, is jouw bedrijf weer even in beeld.

Fijne eindsprint dit jaar!

Deze relatiegeschenken voor zakelijke partners zullen niet alleen de feestelijke sfeer verhogen, maar ook de banden tussen jouw bedrijf en je relaties versterken. Of je nu kiest voor een duurzaam cadeau, een persoonlijke kerstbal, een smaakvolle geschenkmand, een virtuele teambuilding-ervaring of een liefdadigheidsdonatie, je toont je waardering en laat zien dat je geeft om je zakelijke partners tijdens deze speciale tijd van het jaar. Laat je relaties stralen tijdens de feestdagen en geef ze een geschenk om nooit te vergeten!

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.