Tags: online marketing
Een eigen onderneming starten is een leuke, maar spannende stap om te maken in je carrière. Er zijn meer dan genoeg zaken om aan te denken voordat je aan alle echt leuke kanten van een eigen onderneming kunt beginnen. Ten eerste moet je je bedenken wat het doel is van jouw website. Wat wordt jouw bedrijfsplan? Wat wil je bereiken met jouw onderneming? Zodra je dit op papier hebt staan, kun je daadwerkelijke stappen gaan maken richting de realisatie van jouw online onderneming.
Een domeinnaam kiezen
Na het maken van je plan is de eerste stap; het kiezen van jouw domeinnaam. Het is belangrijk om hier te kiezen voor een goede naam welke jouw onderneming goed representeert. Denk hierbij niet alleen aan de naam zelf, maar ook aan de extensie die je kiest. Deze zou in lijn moeten zijn met de doelgroep die je aan wilt spreken. Heb je bijvoorbeeld een online business rondom AI? Dan is een .ai domein het overwegen waard.
Heb je internationale plannen? Houd daar dan vanaf het begin rekening mee en kies bijvoorbeeld voor een .com domein. De domeinnaam kan ook een positieve bijdrage leveren aan de vindbaarheid of conversies vanuit Google.
Ten slotte is het niet onbelangrijk om van tevoren te controleren of jouw gekozen naam ook nog beschikbaar is op diverse sociale media. Het zou zonde zijn om een Instagram te starten onder Jouwdomeinnaam123 in plaats van Jouwdomeinnaam.
Webhosting
Nadat je jouw domeinnaam hebt geregistreerd, is het tijd om te kijken welke goedkope webhosting je kiest om jouw website online te zetten. Zonder hosting kan jouw website door niemand gevonden worden. Je kunt het vergelijken met een telefoonabonnement. Zonder dit abonnement kan jouw telefoon niet op het internet. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten, zoals een shared hosting pakket, wat aan te raden is voor kleinere websites. De keuze voor een goede host is belangrijk want je wilt een snelle en veilige ervaring aanbieden aan de bezoekers van jouw site. Ben je voornemens om je online business te starten rondom e-commerce? Zorg dan dat je een hostingpartij zoekt die dit soort bedrijfsmodellen goed ondersteunt.
Jouw website maken
Nu is het tijd om jouw website in elkaar te zetten. Hiervoor heb je ook verschillende mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld volledig vrij zijn in jouw website maken, of is een drag and drop systeem met verschillende templates al voldoende? Bedenk je goed wat jouw behoeftes zijn voordat je een optie kiest. Een Sitebuilder gebruiken is wellicht erg gemakkelijk, maar onmogelijk om te verhuizen naar een andere hostingprovider. Dit gaat een stuk gemakkelijker met een WordPress of HTML website. Hier zul je echter wel iets meer technische kennis voor moeten hebben, alhoewel WordPress ook goed te doen is voor minder technische mensen. Als je een online shop begint kun je naast WordPress (met WooCommerce plugin) ook kiezen voor andere shop-platforms zoals Magento.
Je website beveiligen
In tijden van toenemende online criminaliteit is de beveiliging van je website van groot belang. Zoekmachines zullen jouw website benadelen wanneer deze niet is beveiligd. De bezoeker van jouw website zal eerst een waarschuwing krijgen, waarna de kans groot is dat ze jouw website niet zullen betreden. Het is dus slim meteen een SSL-certificaat aan te schaffen bij jouw webhostingpakket. Een SSL-certificaat hoeft niet duur te zijn, maar is voor jouw website dus zeer waardevol.
Jouw online business lanceren
Je bent er nu klaar voor jouw website te lanceren? Misschien is het een goed idee ook alvast een sociale media profiel voor jouw website op te zetten, zodat potentiële klanten jou ook hierop kunnen vinden. Maak ook een plan voor het promoten van jouw online business. Naast social media updates kun je de site beter vindbaar maken via een content marketingstrategie, online advertising inzetten (bijv. Googlel ads) en gastblogs posten op andere sites. Zorg in iedergeval dat je hier goed over nadenkt zodat jouw online business opvalt.
Succes met het starten van jouw onderneming!
Foto door Andrea Piacquadio via Pexels
Aanbevolen artikelen rondom dit thema
Tips die je helpen om alles over online marketing te weten te komen
Tips die je helpen om alles over online marketing te weten te komen: techniek, content en advertising
Waarom een VPN in je marketing toolbox hoort
Maar waar weinig marketeers rekening mee houden, is de bescherming en de veiligheid van de vergaarde data. Met een VPN verhoog je je veiligheid. En er zijn nog meer redenen om een VPN te gebruiken.
De belangrijkste valkuilen in B2B-contentmarketing
Trap jij in deze valkuilen van contentmarketing? De meeste bedrijven doen wel iets met content maar trappen vaak in dezelfde val!
10 KPI’s die een online B2B-marketeer zeker moet meten
In dit artikel lees je de tien belangrijkste KPI’s voor een online b2b marketeer voor de evaluatie van een online marketing-strategie.
Online marketing vs. Printreclame in B2B – Welke marketingvorm belooft meer succes?
Maar is printreclame echt ten dode opgeschreven? Wat is het verschil tussen deze twee vormen van reclame en welke biedt er meer succes?
Online marketing, waarom heb je het nodig?
E-commerce wordt steeds belangrijker. Wat is online marketing eigenlijk en hoe kun je het inzetten?
We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.