WordPress Onderhoud, updates en optimalisatie

door Redactie | Last Updated:   16 februari 2021

WordPress, wie kent het niet? WordPress wordt tegenwoordig door ruim één derde van de websites gebruikt. Het is naast dat het een gebruiksvriendelijke CMS is ook fijn qua prestaties in Google. Echter zien wij nog vaak dat WordPress website niet goed bijgehouden worden en ja dan hebben wij het over onderhoud. Is jouw website hier ook onderdeel van? Lees verder voor alle informatie.

Hoe kan je WordPress onderhouden?

WordPress websites kan je op verschillende manieren onderhouden. Het onderhouden van websites komt vaak neer op het updaten, optimaliseren en beveiligen. Maar hoe weet je nu of je het goed doet en belangrijker hoe kan je het goed doen? Stapsgewijs ga ik proberen uit te leggen wat er voor nodig is om jouw WordPress website volledig te onderhouden.

Maak een backup

Als je het nog niet wist, maak altijd een backup. Wij komen vaak genoeg tegen dat mensen geen backup hebben maar wel een error op de website waardoor deze niet reageert. Veel kan voorkomen worden door een backup terug te zetten. Wij maken standaard elke dag een backup.

Voer WordPress updates uit

Het belangrijkste om jouw website up-to-date te hebben is updaten. Updaten kan sinds versie 5.5 van WordPress automatisch. Hierdoor kan je met een gerust hart zeggen dat je plugins geüpdatet zijn. Het gevaar is dat plugins onderdelen aan je website kan veranderen en soms er voor zorgen dat je website niet werkt. Kijk daarom wel uit welke plugins je automatisch laat update. Controleer altijd de werking van je website en de plugins.

Optimaliseer je database

Database optimalisatie is niet voor iedereen weggelegd je kan wel verschillende plugins downloaden die je helpen. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van Imagify en WP Rocket. Deze plugins helpen met het optimaliseren van je database. Je kan ook verschillende media bestanden comprimeren en verwijderen. Als je het laat doen worden er gelijk meerdere aspecten geoptimaliseerd binnen de database.

Beveilig je WordPress website

tap 1 om hackers buiten de deur te houden is, je raadt het niet, beveiligen. Beveiligen is namelijk het preventief buiten houden van hackers. Dit kan je op veel verschillende manieren doen maar je kan het beste beginnen bij alles up-to-date te houden op je website.

Je kan je WordPress website zelf ook voorzien van een aantal beveiligingsmaatregelen

SEO (Zoekmachine optimalisatie)

Jij hebt nu je website al zo goed als je kan ingesteld alleen wilt het nog niet lukken in de zoekresultaten van Google. Dit komt omdat je nog SEO moet toepassen op jouw website. Hier gaat een keyword-analyse en veel denkwerk aan vooraf. Zo zijn er veel verschillende onderdelen waardoor jij beter kan ranken. Hier som ik er een paar op:

Als je hier geen kennis van hebt is het verstandig om dit uit te besteden. Het kost namelijk veel werk en tijd om hier zelf alles van te kunnen begrijpen.

Onderhoud van jouw WordPress uitbesteden

Ben jij er klaar voor om hoger te gaan ranken en een succesvolle website te hebben? Laat je website door ons inspecteren wij geven jou een indicatie wat het voor jou gaat kosten. Wij zijn echte WordPress specialisten en kunnen jou naar een hoger niveau tillen. Door middel van een onderhoudspakket kan jij je volledig richten op jouw core business. Tot snel!

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.