Wat is online CRM (eCRM) en waar gebruik je het voor? Met voorbeelden!

eCRM of Online CRM staat voor Customer Relationship Management software dat via internet te gebruiken is. CRM systemen werden doorgaans on-premise (dus op servers bij het bedrijf) ingezet op basis van licentiestructuren. Tegenwoordig zijn vrijwel alle CRM-systemen online beschikbaar vanuit de cloud. Hier zijn allerlei verschillende vromen in denkbaar zoals een private-cloud maar de oplossingen zijn wel webbased. Dat betekent dus dat de gebruikers via de browser gebruik kunnen maken van de CRM-oplossing. Ze kunnen inloggen op het systeem en device-onafhankelijk de CRM tool raadplegen en bewerkingen uitvoeren.

eCRM en Online CRM zijn SaaS oplossingen

eCRM of online CRM is steeds meer de standaard aan het worden. Dit soort software systemen (en vrijwel alle standaard software systemen) worden via SaaS-constructies aangeboden met de typische SaaS dienstverlening en betalingsconstructies. Een aantal kenmerken van e-CRM of Online CRM:

Wat kun je met eCRM?

eCRM is dus software ter ondersteuning van Customer Relationship Management. Dit soort systemen helpen je, afhankelijk van het type systeem, bij het:

Er is een groot aanbod aan online CRM-systemen en ieder systeem heeft een eigen visie op CRM en biedt daarin verschillende functionaliteiten. Het ene systeem is sterk gericht op de ondersteuning van Sales, waar het andere systeem zich meer richt op het bredere verhaal en het gehele proces ondersteunt naar de verkoop. In laatstgenoemde zou je ook uitgebreidere workflow en marketingfunctionaliteit aan kunnen treffen.

Voorbeelden van eCRM of Online CRM:

Een aantal voorbeelden van SaaS CRM oplossingen zijn:

 
eCRM of online crm

Lees meer over CRM:

eCRM en de ROI van klantloyaliteit

De beste CRM software voor ZZP en MKB (reviews, tips en trics)

CRM systemen vergelijken

Trucs voor marketeers om meer uit het CRM systeem te halen

content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.