Welke mogelijkheden bieden Periscope & Meerkat voor B2B Marketing?

door Marcel Nanning | Last Updated:   19 augustus 2015

Periscope, Meerkat en andere live-streaming apps winnen aan populairiteit. Consumer brands duiken hier op maar ook voor B2B Marketeers liggen er mogelijkheden om deze apps in te zetten. Webinars en webcasts zijn al aan de orde van de dag. Ook delen veel b2b organisaties content via Social Media. De stap naar de inzet van live-streaming apps is dus ook voor B2B organisaties niet zo groot.  Een aantal toepassingen voor live-streaming apps zoals Periscope en Meerkat in de B2B:

Live streaming met apps in B2B Marketing

Het live streamen van video is niet nieuw. De recente lancering van apps maakt het echter zeer eenvoudig om streams op te zetten, te vinden en te volgen. Periscope (uit de koker van Twitter) en Meerkat zijn op dit moment de bekendste apps die live streaming ondersteunen. Gebruikers kunnen zoeken naar streams tussen mensen die ze volgen of op locatie. Als er ergens een event is bijvoorbeeld, kun je via de app meekijken.

B2B events streamen via de mobiel

De meest voor de hand liggende toepassing van live streaming diensten in B2B lijkt toch het live streamen van events. Dit geeft mensen de gelegenheid events (of delen daarvan) te volgen als ze niet aanwezig kunnen zijn.

Interviews live delen met doelgroepen

Een krachtig onderdeel van content marketing in de b2b is het verspreiden van interviews. Denk aan gesprekken met klanten. Maar ook thought leaders binnen de organisatie. Dit kunnen spontane uitzendingen zijn of vooraf aangekondigde Meerkat of Periscope broadcasts.

Rondleidingen & funny stuff

B2B Marketing gaat ook over transparantie. Hoe worden producten gemaakt? Hoe ziet het dagelijks leven eruit op de werkvloer? Je kunt op verschillende momenten rondleidinkjes plannen waarin je de doelgroep live mee laat kijken naar de werkprocessen in de organisatie en op die manier doelgroepen betrekken bij de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf. Dit kunnen ook gewoon leuke fun momenten zijn op de werkdag.

Projecten volgen & behind the scenes uitzendingen

In de bouw zien we steeds vaker camerabeelden van projecten. Denk aan de bekende time-laps video’s. Door live streaming apps in te zetten kunnen ook bepaalde mijlpalen binnen projecten gedeeld worden met doelgroepen. Ook buiten de bouw-wereld zijn hier toepassingen voor te bedenken; laat de doelgroep meekijken bij de installatie en de in gebruik name van een nieuwe machine bijvoorbeeld.

Productdemonstraties

In de B2B zien we vaak complexe producten waar veel uitleg bij gewenst is. Door Meerkat of Periscope uitzendingen op te zetten voor productdemo’s maak je het voor grotere doelgroepen mogelijk mee te kijken naar hoe producten werken.

Zo zijn er vast meer mogelijkheden te bedenken om deze apps in te zetten. Ben jij er al mee bezig?

Meer over de verschillen tussen Meerkat en Periscope:

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.