Een B2b bureau selecteren? 5 tips!

door Marcel Nanning | Last Updated:   12 november 2021

Tags:

Een goed b2b bureau vinden is niet eenvoudig. Er zijn genoeg marketingbureau’s. Ook zijn er voldoende bureau’s business-to-business ervaring. Maar welk bureau is geschikt voor jouw job? De disciplines en specialismes van b2b bureau’s lopen nogal uiteen. Bovendien moet je nog maar zien of het bureau past bij jouw organisatie en wensen.

Tips voor het vinden van het juiste b2b bureau

Als b2b marketeer kun je niet alles zelf. In veel gevallen kies je er voor om samen te werken met andere specialisten. Bijvoorbeeld voor b2b online marketing, b2b telemarketing, marketing automation of content marketing. Projecten die je samen met een dergelijk b2b bureau oppakt kunnen een behoorlijke impact hebben op jouw marketing en het budget. Daarom is het zorgvuldig selecteren van een b2b bureau niet onderstandig. Een aantal tips voor het selecteren van een geschikt bureau voor jouw business-to-business klus.

1. Kies voor b2b focus

Business-to-business marketing is echt iets anders dan business-to-consumer marketing. B2b Marketing is een specialisme. Er zitten belangrijke verschillen in de mechanismes. Bij B2B Marketing ligt de nadruk vaak op disciplines als leadgeneratie, Account Based Marketing, b2b e-commerce, channel-marketing en reseller-marketing. In de B2C-marketing zijn dit doorgaans geen veelvoorkomende begrippen. Het kan een groot voordeel zijn om een bureau te kiezen dat ervaren is met deze mechanismes en tactieken; je spreekt dezelfde taal en kunt (met een beetje geluk) leren van ervaringen van eerdere projecten.

2. Referenten benaderen en ervaringen uitwisselen

Je kunt een bureau selecteren op de mensen, het onderbuik gevoel of de aansprekende uitstraling die het heeft. De keuze kan echter wat beter gefundeerd worden als er goede referenten beschikbaar zijn. Referenten met cases die aansluiting bij de b2b uitdaging die jij hebt. Probeer altijd een aantal referenten van het b2b bureau te spreken voordat je een keuze maakt; dit kan heel veel inzichtelijk maken over de werkwijze en aanpak van het b2b bureau. En over de manier waarop het bureau samenwerkt met de opdrachtgever.

3. Kennismaken; het belang van de klik!

Op papier kan een bureau naadloos aansluiten bij jouw organisatie en b2b marketing uitdagingen. Als er echter geen klik is, kan de samenwerking knap lastig zijn. Het samenwerken wordt zoveel eenvoudiger als er een goede klik is tussen het b2b bureau en de klant. Probeer vanaf het eerste contact te letten op de manier waarop men communiceert en in hoeverre de samenwerking verloopt zoals je dat zou wensen. Dit betekent overigens niet dat een b2b bureau het altijd maar eens moet zijn met jouw ideeën of voorstellen!

4. Start met een testproject

Overweeg je een samenwerking met een b2b content marketing bureau? Of misschien een Marketing Automation partner? Of een B2B telemarketing bureau? Je kunt altijd onderzoeken of er een testopdracht mogelijk is. Door een afgebakende test te doen kunnen zowel bureau als opdrachtgever aftasten hoe de samenwerking verloopt en of er een match is.

5. Raadpleeg een B2B bureau directory

Het kan enorm helpen om een b2b bureau te selecteren via een listing-site. Deze vind je op vakgerelateerde magazines en blogsites. Ook op b2bmarketeers.nl vind je het juiste bureau voor de juiste klus.
Kijk hier voor een lijst met b2b bureau’s, te filteren op het specialisme die jij nodig hebt.

Afbeelding: www.shutterstock.com

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.