Wat is Marketing?

De definitie van Marketing

Je vindt de meest uiteenlopende definities van Marketing. Niet alleen is het een veelomvattende term, ook is Marketing aan veel verandering onderhevig. Een opsomming van een aantal Marketing definities:

Tools om je te ondersteunen bij Marketing Projecten

Marketeers zijn als schilders; met goed materiaal komen ze het beste uit de verf. Materialen die marketeers gebruiken zijn voornamelijk digitale tools. Tools om te rapporteren over resultaten, tools om e-mailmarketing mee te verzorgen, tools om Social Media posts mee te verzorgen en monitoren. Maar ook tools om projecten mee te managen. Een aantal voorbeelden van Project Management Tools voor Marketeers vind je hier:

Positie verkrijgen in de markt

Marketing gaat dus over het verkrijgen van een positie in de markt. Getting Market of get into a market zijn de Engelse termen die de basis vormen voor de uiteindelijke verbastering van Marketing.

Het vak van marketing is doorloop in verandering. Er zijn nu functies die tien jaar geleden nog maar amper bestonden. Denk aan Online Marketing Specialisten of Social Media Marketeers.

Trends in marketing

Marketing is doorlopend in ontwikkeling omdat het de route van de consument volgt. Als je daar wilt zijn waar de doelgroep is, moet je de juiste kanalen gebruiken. En die veranderen doorlopend. Dat de marketeers zich nu vooral richten op online kanalen zoals social media, e-mail marketing en zoekmachines was 20 jaar geleden niet denkbaar. Daar komt het gebruik vanOm het gebruik van mobiele telefoons en andere mobile apparaten nog bij. Nieuwe vormen van marketing zullen zich verder gaan ontwikkelen zoals:

Marketing opleidingen & trainingen

De vraag ‘Wat is Marketing?’ is nog steeds een veelgehoorde vraag in bedrijvend Nederland. Dat komt enerzijds omdat er zoveel verschillende disciplines binnen marketing zijn en anderzijds omdat het vak doorlopend in beweging is. Marketeers staan er om bekend zich doorlopend te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen en methodes van het marketing vakgebied. Niet voor niets zijn er lego opleidingen, trainingen en cursussen te vinden over het mooie marketing vak!

Op opleidingsplatform Springest vind en selecteer je marketingopleidingen van de beste aanbieders. Een greep uit een aantal marketing opleiding categorieen.

Daarover meer op het www.b2bmarketeers.nl/blog.

marketing hulp
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.