Wat zijn topic clusters?

Je hebt vast wel eens van cornerstone content, pillar pages en topic clusters gehoord, maar wat zijn topic clusters eigenlijk?

Topic clusters: de basis

Topic clusters bestaan uit een verzameling van content rondom een bepaald onderwerp (lees: de pillar page). Het topic cluster biedt ruimte om meer actuele content, zoals bijvoorbeeld nieuwsberichten en blogartikelen, met een centraal thema te verbinden in het kader van zoekmachine-optimalisatie.

Topic clusters: structuur

Topic clusters bestaan uit een pillar page en onderliggende pagina’s en artikelen rondom dit onderwerp. Het aanbrengen van structuur is eenvoudig: de pillar pages hebben backlinks naar de cornerstone content, de overige pagina’s in het topic cluster hebben backlinks naar de pillar page.

Topic clusters: de inhoud

Pillar pages bestaan uit evergeen content die steeds geüpdatet moet worden, de overige pagina’s in het cluster bieden meer ruimte voor nieuwsberichten en blogartikelen met een minder lange levensduur. Het topic cluster kan steeds opnieuw worden vormgegeven door de content uit te breide en links op de pillar page aan te passen aan de actualiteit.

b2b cornerstone content

Voorbeeld:
https://www.b2bmarketeers.nl/b2b-marketing-automation/

(pillar page met links naar de overige pagina’s binnen het topic cluster)

Samenvatting

Topic clusters:

Aan de slag met topic clusters?

Lees ook: Cornerstone content, pillar pages en topic clusters; zo pas je ze toe

content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.