Accountants die inspelen op gevoel: EY doet een hele mooie poging

door Marcel Nanning | Last Updated:   9 mei 2016

Tags: ,

Gelukkig zien we in de B2B Marketing steeds meer uitspattingen richting de gevoelswereld. Waar B2B Marketing vooral ging over de specificaties, referenten en geleverde prestaties, gaat het steeds vaker over gevoel, de verhalen, de emotie. Onlangs viel mijn oog op een nieuwe EY campagne. Een verrassend frisse, storytelling-campagne in de Accountancy wereld.

De campagne: The Art and Science of Audit

EY biedt audits aan en legt bij de promotie hiervan de koppeling met¬†meestwerken uit de schilderkunst. Daarbij lichten ze kracht van hun audits toe door deze te vergelijken met het maken van een schilderij. Het doen van audits wordt naar een kunst verheven. EY claimt hiermee tevens een interessant gebied; ‘de wereld van de kunst’. Link naar de campagnesite:¬†http://cdn.ey.com/theartofaudit.

Claim een interessegebied van de doelgroep

Het claimen van een interessegebied van de doelgroep is zowel in B2B als in B2C marketing niet nieuw. Vaak kiezen merken er voor een koppeling te leggen met de merkwaarden en een sport. Denk aan Volvo en de ‘zeilsport’ of RedBull¬†met de¬†‘extreme sports’. Merken claimen soms ook een tijdstip (vier-uur cup a soup), of een heel seizoen (winter, Unox). EY kiest duidelijk voor hoogwaardige kunst. EY laat hier ook een sterk staaltje storytelling zien, de campagnesite smoelt goed en er is duidelijk durf getoond. Het ziet er naar uit dat de campagne omni-channel is opgezet. Zo wordt er vanuit de campagnesite direct doorgelinkt naar een artikel op LinkedIn van Felice Persico, Global Vice Chair ‚Äď Assurance at EY. (dat lees je¬†hier).

b2b campagne linkedin ey

LinkedIn vormt ook onderdeel van de kunst-campagne

Het lijkt erop dat de koppeling met het EY brand en kunst alleen voor de¬†audit-campagne is gemaakt.¬†Als we kijken naar de corporate branding van¬†EY zien we de missie¬†“Building a better working world”¬†duidelijk naar voren komen. Deze missie is verpakt in het concept:¬†“the better the question. the better the answer. the better the world works”. Binnen dit concept is de kunst-campagne opgezet: The Art and Science of Audit’.¬†Voor andere producten en diensten kunnen echter ook¬†andere campagnes komen als ik het zo inschat.

b2b campagne ey corp

Op de corporate site zien we niets terug van de kunst-campagne

Maar werkt de campagne ook?

De campagne spreekt mij aan maar ik ben voor alsnog geen doelgroep. Ook is de koppeling met het product (de audit) wat vergezocht. Ik kan me voorstellen dat de financieel directeur of algemeen directeur (de vermoedelijke doelgroep) met interesse naar de campagnesite kijkt. De wat verstopte call-to-action doet vermoeden dat de doelstellingen van de campagnesite gericht zijn op branding en merklading en wat minder op concrete leadgeneratie. Hier worden vast andere middelen voor ingezet.

Ik denk dat de voorwaarden zoals ik ze nu kan zien uitstekend zijn voor een succesvolle campagne. Het concept biedt basis voor een mooie inhoudelijke marktbewerking. Ik ben erg benieuwd naar jullie idee hier over.

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing ūüŹÜ.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.