Bouw aan je online reputatie met linkbuilding

door Redactie | Last Updated:   2 juni 2021

Tags: ,

Het is al lang niet meer genoeg om alleen een goed product en een mooie website te hebben. Er komt veel meer kijken bij (online) succes. Termen als SEO en SEA zul je vast al wel eens voorbij hebben horen of zien komen, maar de kans is groot dat linkbuilding een nieuwe term voor je is. En nee, linkbuilding is niet het aanmaken van een goede URL (hoewel dat ook belangrijk is natuurlijk). In deze blog leggen we je uit wat linkbuilding is en wat het kan doen voor het succes van je website.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is dus niet letterlijk het bouwen van een link, maar het komt er wel in de buurt. Je bouwt namelijk wel wat op met behulp van links. Linkbuilding is het opbouwen van autoriteit door ervoor te zorgen dat andere websites naar jouw website linken. Dit kan natuurlijk organisch gebeuren, doordat iemand fan is van jouw bedrijf of product en erover schrijft in een blog, maar je kunt ook het heft in eigen hand nemen door het te vragen of door een linkbuildingnetwerk op te (laten) bouwen.

Interne linkbuilding

Ook op je eigen site kun je werken aan je linkbuilding, door ervoor te zorgen dat je binnen je website relevante links naar andere pagina’s op je site gebruikt. Is er bijvoorbeeld een accessoire dat perfect past bij het product, of kun je doorverwijzen naar een inspiratiepagina? Je wil het natuurlijk voor de bezoeker zo makkelijk mogelijk maken om door je website te navigeren, net als wanneer een klant fysiek door een winkel loopt.

Maar waarom linkbuilding?

Zoals gezegd helpt linkbuilding je online reputatie te verhogen en draagt interne linkbuilding bij aan gebruiksvriendelijkheid, maar wat levert het concreet op? Goede linkbuilding draagt bij aan een hogere positie in de zoekresultaten, het is namelijk een onderdeel van Search Engine Optimization (SEO). SEO is het hele pakket aan activiteiten en handelingen dat je aflegt om ervoor te zorgen dat Google jouw website hoger aanslaat op de voor jou relevante zoektermen. Hoe beter Google je website beoordeelt, hoe hoger je komt in de zoekresultaten en hoe meer verkeer je dus naar je website zal krijgen.

Klinkt lastig?

Klinkt dit allemaal wat lastig? Dat is het ook. Met name het opbouwen van een linkbuildingnetwerk is niet iets dat je in een dagje gepiept hebt. Daarom is het aan te raden hiervoor een online marketingbureau in te schakelen. Die hebben vaak al een uitgebreid linkbuildingnetwerk waar jij van kunt profiteren en bovendien weten zij precies wat er moet gebeuren om het zo goed mogelijk in te richten.

Foto door Serpstat via Pexels


b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.