TEDxUtrecht inspireert met sprekers van wereldniveau

door Marcel Nanning | Last Updated:   10 september 2012

PERSBERICHT – Op 8 november vindt de allereerste TEDxUtrecht plaats, met als thema ‘Full creative potential’. Conferenties van TED (‘Technology, Entertainment, Design’) worden wereldwijd beschouwd als broedplaatsen voor creatieve en innovatieve oplossingen die de wereld verbeteren. TEDxUtrecht geeft daar invulling aan met een zorgvuldig samengestelde, bijzondere verzameling sprekers. Naast Massoud Hassani en Andrei Herasimchuk zullen onder andere Brendan Dawes, Reint Jan Renes en Todd Kashdan acte de présence geven.

“Wij zijn er bijzonder trots op dat we Massoud Hassani mogen verwelkomen, de jonge, talentvolle ontwerper uit Afghanistan,” vertelt Arjan Haring, een van de initiatiefnemers van de Utrechtse TED-variant. Hassani ontwierp de ‘Mine Kafon’. Met dit ogenschijnlijk simpele, maar zeer doeltreffende apparaat kunnen landmijnen onschadelijk worden gemaakt. Zo heeft de Afghaan al vele levens gered. Hij zal zijn inspirerende verhaal later ook op een TED-event in de Verenigde Staten vertellen.

Een andere spreker is Andrei Herasimchuk, de Director of design van het succesvolle Twitter, met meer dan twintig jaar ervaring in het ontwerpen van software. Zijn motto is: ‘think from the center, design for the edge’. Verder verschijnen Brendan Dawes (digital artist), Reint Jan Renes (Professor crossmedia communication) en Todd Kashdan (Professor of psychology) op het podium van TEDxUtrecht.

TEDxUtrecht inspireert

“Met TEDxUtrecht willen we CEO’s, wetenschappers, creatievelingen, filantropen en alle andere TEDx fans inspireren en activeren om creativiteit een (nog) prominentere plek in hun leven te geven,” zegt Mischa Coster, mede-initiatiefnemer en hoofd communicatie. “We hebben voor ‘think big’, ‘creative solutions’, ‘embrace the weird’ en ‘free your mind’ gekozen als subthema’s om ‘Full creative potential’ invulling te geven. Iedereen die hunkert naar creativiteit en innovatieve oplossingen zal op 8 november 2012 geïnspireerd worden.”

De sprekerslijst is te vinden op de website www.tedxutrecht.com. Op 8 november zijn hier ook alle sprekers live te volgen via een livestream. Daarnaast zal er op een aantal locaties een livecast worden verzorgd. Er is slechts een beperkt aantal toegangsbewijzen beschikbaar om bij TEDxUtrecht aanwezig te zijn. Geïnteresseerden kunnen zich binnenkort aanmelden via de website. Een selectiecommissie bepaalt welke inschrijvingen een toegangsbewijs ontvangen voor het evenement.

TEDxUtrecht is te volgen via twitter (@TEDxUtrecht) of facebook (www.facebook.com/tedxutrecht).
www.tedxutrecht.com

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.