Hiermee ben je altijd voorbereid op beurs-events

door Redactie | Last Updated:   30 november 2021

Tags:

Beurzen zijn dé manier om jouw organisatie of bedrijf te presenteren aan verschillende doelgroepen. Buiten de coronatijd vinden er jaarlijks honderden beurs-events plaats in Nederland. Het succes van een beurs hangt af van een goede voorbereiding. Een eerste indruk geef je namelijk maar één keer.

Verschillende soorten beurzen

Beurs-events worden in alle sectoren georganiseerd, maar een deelname aan de events kan verschillende redenen met zich meebrengen. Zo kan het deelnemen zorgen voor meer klanten die kennis maken met jouw merk of zorgen voor meer naamsbekendheid. Daarnaast is het ook een ideale plek voor bedrijven om hun product of dienst te presenteren. Veel beurzen bieden ook de mogelijkheid om content te leveren in de vorm van lezingen, rondetafelgesprekken of workshops. Hier liggen weer kansen om te werken aan thought leadership en concrete leadgeneratie. Het is belangrijk om je in te lezen over de verschillende beurzen. Elk event trekt namelijk een andere doelgroep en is door de opzet geschikt voor verschillende doelen.

Concrete doelstelling

Bepaal een heldere doelstelling bij participatie aan een event en hang hier kpi’s aan. Wil je minimaal 5 concrete verkoopkansen genereren bij bestaande klanten? Of 20 leads genereren bij organisaties uit een nieuwe markt? Wat het doel ook is, zorg vooraf voor een heldere afstemming hierover. Als je de beursdeelname gaat analyseren kun je hier de evaluatie aan ophangen met elkaar.

Samenwerking volgens plan

Een goede voorbereiding op jouw beurs-event begint met het samenstellen van een team, het maken van afspraken en een concrete planning. Zorg dat je goed contact hebt met de belangrijkste stakeholders en begin op tijd aan het project. Door duidelijke afspraken te maken over wie wat doet en wie welke verantwoordelijkheden heeft, blijft het project overzichtelijk. Als alle projectleden gezamenlijk werken in een planning is iedereen op de hoogte van de taken en projectvoortgang.

Promotiemateriaal

Als duidelijk is op welke beurs jouw bedrijf zich mag vertegenwoordigen, begint de voorbereiding. Je wilt natuurlijk opvallen en de beste kant van jouw bedrijf laten zien. Je bent immers niet de enige; er zijn vaak tientallen andere merken aanwezig die vaak uit dezelfde sector komen. Er zal om die reden nogal wat concurrentie aanwezig zijn. Het is daarom extra belangrijk om de aandacht te trekken.

Om ervoor te zorgen dat potentiele klanten jouw onderneming niet straal voorbijlopen, maak je gebruik van bedrijfspromotie. Dit bestaat vaak uit een opvallende stand met krachtige achterwand, demo-opstellingen van produceren, banners, posters of vlaggen. Ook kun je zelf reclameborden bedrukken.

Los van alle promotie die potentiele klanten terplekke zien, is het een aanrader gebruik te maken van flyers en folders. Klanten willen namelijk vaak nog even nadenken voordat ze de knoop doorhakken. Het fijne aan flyers afdrukken is dat klanten deze meenemen naar huis. Hierdoor blijft je bedrijf vaak fris in het geheugen zitten. Online kun je gemakkelijk zelf flyers ontwerpen en bestellen.

Een aantal tips voor drukwerk om in te zetten op beurzen:

Goed voorbereid zijn

Beurzen zijn erg belangrijk als het gaat om naamsbekendheid en zakelijke connecties. Het klinkt makkelijk, maar zorg dat je alles goed hebt voorbereid. Weet welke doelgroep naar het beurs-event komt en zorg dat je genoeg promotiemateriaal meeneemt. Een goede indruk maken is cruciaal voor het contact met nieuwe en bestaande klanten. Ben beleefd en besteed aandacht aan de klant. Vergeet immers niet dat je ook enorm veel kunt leren van beurzen.  

Foto door Luis Quintero via Pexels

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.