Beste smartphone apps voor de productieve B2B marketeer

door Redactie | Last Updated:   10 juli 2024

Als marketeer weet je al te goed hoe snel iets mis kan gaan of hoe vaak er dingen veranderd moeten worden, zowel binnen als buiten werktijd. Daarom is het handig om altijd een aantal apps op je smartphone geïnstalleerd te hebben zodat je snel kunt schakelen.

Maar wat zijn nu de must-haves zodat jij als marketeer productiever bent?

Must Have marketing apps

Uiteraard is geen enkele onderneming hetzelfde en maakt ook iedere onderneming gebruik van andere programma’s en software. Toch zijn de onderstaande universele apps altijd handig om te hebben.

1. Google Analytics

Iedere marketeer kent en gebruikt het wel. Gemakkelijk om snel de realtime bezoekers te controleren of om te zien hoe de AB-test loopt. Daarnaast is de app echt ontwikkeld voor mobiel gebruik en kun je gemakkelijk navigeren.

2. Google Ads

Om in het straatje van de grote zoekmachine te blijven, Google Ads. Onmisbaar als je gebruikmaakt van verschillende SEA-campagnes. Check snel en eenvoudig de ad spend en stel deze ook eenvoudig bij. Daarnaast is de app zo ingericht dat je zelfs gemakkelijk advertenties waar nodig kunt aanpassen.

3. LinkedIn Sales Navigator

De meeste bedrijven maken gebruik van LinkedIn en zijn dus ook ‘gemakkelijk’ te targeten op LinkedIn. Loop snel je campagnes na en controleer of de juiste audience getarget wordt.

4. Trello, ClickUp of Asana

We hebben deze apps even gegroepeerd aangezien de functie van de apps zo goed als hetzelfde is, projectmanagement. Ideaal om tijdens de vrijmibo snel te controleren of alle projecten nog mooi op schema lopen en wat er volgende week op de planning komt te staan.

💡Tip! Lees hier meer over project management tools

5. Slack en Teams

Natuurlijk wil je bevindingen die je doet met alle bovenstaande apps direct delen met het hele team of de collega die daarover gaat. Met Slack en Teams maak je eenvoudig groepen aan en zorg je ervoor dat iedereen up-to-date is en blijft. Daarnaast is het ook erg handig om een gesprek met jezelf te starten zodat je snel kleine notities of links naar jezelf kunt sturen, zodat je dit de nieuwe werkdag direct kunt oppakken.

6. Hootsuite

Adverteer je naast LinkedIn ook nog op platformen zoals Instagram en Facebook van Meta en wil je dit eenvoudig managen, dan is Hootsuite de app voor jou. Hier zie je gemakkelijk een overzicht van de geplande posts voor ieder platform en kun je ook eenvoudig wijzigingen doorvoeren die voor elk social media platform gelden.

7. Canva

Om aan te sluiten op Hootsuite willen we het nog even hebben over Canva. De tool om snel gelikte social media afbeeldingen te maken. Als je één keer de basiskleuren en lettertypes van het bedrijf hebt ingericht, kun je eenvoudig alles personaliseren voor het bedrijf waar je mee werkt. Deze app is voor veel marketeers niet meer weg te denken uit de software stack en heeft ook haar plek op de mobile phone verworven.

8. Milanote

Een note-taking app die zowel op desktop als op mobiel een enorme boost geeft aan jouw productiviteit. Door de krachtige graphice opzet is het vooral ideaal om notities, samenvattingen, projectinformatie en brainstorms vast te leggen.

Nu nog een geschikte telefoon

Zoals we hierboven genoemd hebben, is er tegenwoordig veel mogelijk vanaf je smartphone. Van het regelen van je online marketingcampagnes tot de customer service. Om dit met je telefoon te kunnen doen is het wel prettig om een smartphone te hebben met een goede chip, waarbij ook de accessoires je een beetje op weg helpen.

Samsung of Apple?

Binnen bedrijven is vaak de grote discussie gaande: Samsung of Apple. Natuurlijk hangt dit erg af van het ecosysteem waar jij en jouw collega’s zich in bevinden. Werkt de meerderheid met een iMac of MacBook op kantoor, dan zal de iPhone al snel als winnaar uit de bus komen. Maar ben je op kantoor minder afhankelijk van Apple’s ecosysteem, dan is Samsung ook zeker een goede keuze.

Om het kort samen te vatten, biedt Samsung flexibiliteit, is er voor ieder budget een toestel te vinden en beschikken de duurdere modellen over specifieke zakelijke functies. Apple daarentegen blinkt uit in haar integratie met iPads en Macs en beveiliging.

De juiste accessoires maken de telefoon compleet

Bij een goede zakelijke telefoon horen ook goede accessoires. Het liefst accessoires die multifunctioneel zijn. Hierbij kun je denken aan een MagSafe powerbank waarmee je jouw iPhone of Android telefoon met MagSafe hoesje gemakkelijk oplaadt. Met name op de zakelijke markt zien we een trend binnen MagSafe accessoires. De reden hiervoor? Het biedt veel mogelijkheden en is makkelijk in gebruik. Mocht je dus de keuze gemaakt hebben tussen Apple en Samsung, zorg er dan voor dat je altijd kiest voor een iPhone 16 hoesje of Samsung S24 hoesje met MagSafe. Hierdoor weet je zeker dat je gebruik kunt maken van deze accessoires.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.