Het uitbesteden van professioneel transport en logistiek: de voordelen & tips!

door Redactie | Last Updated:   12 april 2023

Als ondernemer is het altijd een van de grootste uitdagingen: hoe krijg je jouw product zo snel en goed mogelijk bij de afnemer. Daarom zijn supply chain management en logistiek twee essenti├źle elementen van elke zichzelf respecterende onderneming. Om alles altijd in goede banen te leiden, is het aan te raden om het transport van je goederen uit te besteden aan een professional.

Transportbedrijven zijn niet alleen gespecialiseerd in het vervoer van goederen, zijn hebben daarbij ook de nodige kennis en materieel. In veel gevallen is het voordeliger en effici├źnter om transport en logistiek uit te besteden aan een professional.

Wij geven je 5 redenen waarom deze vorm van B2B transport zo perfect werkt.

1. Kostenbesparend

Je zou in eerste instantie misschien denken dat het uitbesteden van je logistieke activiteiten een grote kostenpost is. Dat klopt, dat is het ook en het hoort erbij. Dit zijn onvermijdelijke en dus noodzakelijke kosten. Tegelijkertijd is het in veel gevallen zo dat het voordeliger is om het uit te besteden. Doordat een professioneel transportbedrijf, zoals Brouwers BV, effici├źnter kan werken, verloopt alles sneller en soepeler. Daarnaast scheelt het jou en je personeel veel tijd; en tijd is geld!

Last, but not least, je hoeft geen personeel in te huren voor supply management en de logistieke afdeling. Door je logistiek uit te besteden, vindt er dus een verschuiving plaats voor wat betreft de kosten. Het totaalresultaat zal naar alle verwachtingen voordeliger uitvallen.

transport en logistiek kosten

2. Meer tijd en aandacht voor andere zaken

We noemden het hierboven al kort; door een extern bedrijf aan te trekken voor jouw transport en logistiek, krijgt je onderneming weer meer ruimte om te focussen op de kernactiviteiten. Een essentieel onderdeel van de organisatie wordt vanaf nu gemanaged door een professional.

Personeel dat anders met die taak zou zijn belast, kun je nu inzetten voor andere taken, zoals branding en marketing. Er is weer ruimte, tijd en kennis beschikbaar voor waar het in jouw onderneming om draait. Je kunt bijvoorbeeld aandacht besteden aan productontwikkeling en innovatie; aan groei en vooruitgang dus.

3. Elimineren van logistieke problemen

Het organiseren van transport is een veelomvattende taak waarbij nogal eens iets mis kan gaan. Het goederenvervoer is nog steeds een traditionele industrietak, mensenwerk dus. Er moet veel gebeld en georganiseerd worden, er moeten papieren en contracten worden geregeld, etc.

Door dit alles in de handen te leggen van een onderneming die daarvoor de nodige expertise heeft, scheelt dat veel werk en zorgen. Een professioneel transportbedrijf is beter uitgerust voor de taak waardoor er minder risico is op logistieke problemen.

uitbesteden logistiek en transport effici├źntie

4. Sneller en meer effici├źnte logistiek

De expertise en betere uitrusting van een logistiek dienstverlener, zoals Transportbedrijf Den Bosch, zorgt voor een zo optimaal mogelijk transport. Niet alleen zullen er minder fouten worden gemaakt dan wanneer je de logistiek zelf zou doen, het hele systeem en chain supply zal sneller, soepeler en effici├źnter verlopen. 

5. Flexibiliteit door uitbesteding transport

Veel ondernemingen hebben geen constante of stabiele afname. Het fluctueert altijd enigszins. Dit is afhankelijk van diverse factoren. Hoe dan ook, het is belangrijk dat de logistieke voorzieningen van een onderneming flexibel zijn en kunnen inspringen op onder- of overcapaciteit. Het vervoer moet aangepast kunnen worden aan de specifieke omstandigheden.

We hebben het dan over het afronden van de productie voor het transport, laadtijd, volume en andere aspecten. Met een logistieke onderneming kan er sneller op dit soort omstandigheden worden ingespeeld en kan transport flexibel worden aangepast, aangezien deze perfect weet hoe daar mee om moet worden gegaan.  

logistieke expertise

Ter afsluiting

Al met al is het dus veel effici├źnter en voordeliger om een logistieke dienstverlener in te schakelen, voor grote en kleine projecten. De onderneming zal daar steeds weer van profiteren en de organisatie en effici├źntie van elk afzonderlijk project zal worden geoptimaliseerd.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing ­čĆć.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.