Boekhouding uitbesteden? Dit zijn de kosten waar je op moet rekenen

door Redactie | Last Updated:   30 mei 2024

Het inhuren van een boekhouder kan een verstandige investering zijn voor je business. Een goede boekhouder zorgt voor een accurate financiële administratie, belastingaangiftes en kan advies geven over financiële beslissingen. Op die manier kan jij je focussen op je corebusiness en ben je van grotere waarde als marketeer. Maar wat zijn nu precies de kosten van een boekhouder? In dit artikel geven we je samen met Philippe van Numbr een overzicht van de tarieven en diensten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

1. Uurtarief van een boekhouder

De meest gebruikelijke manier waarop boekhouders hun diensten in rekening brengen, is via een uurtarief. Dit tarief kan sterk variëren, afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de boekhouder. Over het algemeen liggen de tarieven tussen de €40 en €100 per uur. Voor zeer ervaren of gespecialiseerde accountants kunnen de tarieven oplopen tot €150 per uur.

2. Maandelijks tarief

Voor zzp’ers en kleine bedrijven bieden veel boekhouders een maandelijkse dienst aan. Ook Numbr werkt op deze manier. De kosten hiervoor variëren doorgaans tussen de €100 en €300 per maand. Dit bedrag is afhankelijk van de complexiteit van je financiële administratie en het aantal transacties. Voor bedrijven met een uitgebreide administratie kunnen de maandelijkse kosten hoger uitvallen.

3. Jaarlijkse kosten

Naast maandelijkse diensten, bieden boekhouders ook jaarlijkse diensten aan, zoals het opstellen van de jaarrekening en belastingaangiftes. De kosten hiervoor kunnen variëren van €500 tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de omvang van je bedrijf en de complexiteit van je financiën. Het is verstandig om van tevoren duidelijk af te spreken welke diensten inbegrepen zijn in de prijs.

4. Pakketprijzen

Sommige boekhouders werken met pakketprijzen voor specifieke diensten. Dit kan aantrekkelijk zijn als je een vast bedrag wilt betalen voor een reeks standaarddiensten. Bijvoorbeeld, een pakket voor eenmanszaken kan een vaste prijs van €750 per jaar hebben. Dit pakket kan dan boekhouding, btw-aangiftes en de jaarrekening omvatten. Pakketprijzen bieden vaak meer zekerheid over de totale kosten.

5. Online boekhouders

Met de opkomst van digitale technologie zijn er ook online boekhoudkantoren die vaak scherpere tarieven aanbieden. Deze kantoren maken gebruik van boekhoudsoftware en automatisering, waardoor de kosten laag blijven. Voor een bedrag vanaf €50 per maand kun je al gebruik maken van hun diensten. Dit kan een goede optie zijn voor startende ondernemers en kleine bedrijven.

Let op: wat is wel en niet inbegrepen in de prijs?

Bij het vergelijken van de kosten van verschillende boekhouders, is het belangrijk om te weten wat er precies is inbegrepen in de prijs. Enkele belangrijke punten om op te letten zijn:

Kies een boekhouder die bij jouw bedrijf past

De kosten van een boekhouder kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van je specifieke behoeften en de ervaring van de boekhouder. Het is belangrijk om offertes van meerdere boekhouders te vergelijken en goed te kijken naar wat er inbegrepen is in de prijs. Door de juiste boekhouder te kiezen, kun je niet alleen geld besparen, maar ook profiteren van waardevolle financiële inzichten en advies waar je als B2B-marketeer op termijn zeker van zult profiteren. Meer weten? Kijk op de site van Numbr voor meer informatie over de kosten van een boekhouder.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.