Verbeter je marketing met bedrukte pennen


bedrukte pennen


Als ondernemer zoek je altijd kansen om je doelgroep te bereiken. Wist je dat promotionele balpennen hier een fantastisch instrument voor zijn? Pennen zijn en blijven ontzettend handig om snel een notitie te maken. Hun populariteit, lage prijs en compacte afmetingen maakt ze ideaal voor marketingdoeleinden. Er is bovendien ontzettend veel keus qua kleuren, materialen en designs. Lees gauw verder en ontdek hoe je met bedrukte pennen een effectieve promotieactie organiseert.

Promotionele pennen: gewilde relatiegeschenken

Gepersonaliseerde pennen staan in de top tien met meest populaire relatiegeschenken. Ze zijn gewild onder consumenten van alle leeftijden. Veel mensen hebben een altijd wel een pennetje op zak of in hun tas, want er zijn om de haverklap momenten dat je er ineens eentje nodig hebt: tijdens een telefoongesprek, bij een vergadering of een cursus enzovoort. Balpennen kun je voor weinig geld bestellen en laten bedrukken met het logo of de naam van jouw bedrijf. Je deelt ze gemakkelijk uit aan jouw relaties. Deze zullen deze kleine attentie erg waarderen en bij ieder gebruik zien ze jouw bedrukking. Dit herinnert ze keer op keer aan jouw bedrijf. Het voordeel hiervan is dat ze aan jouw producten en diensten zullen denken als ze die weer nodig hebben.

Pennen met reclameopdruk en het opzetten van promotieacties

Hoe maximaliseer je het effect van pennen met jouw reclameopdruk bij het opzetten van promotieacties? Je begint bij het nadenken over je doelstelling en je doelgroep. De pennen van je keuze dienen te passen bij je doelgroep en het door jou gewenste imago. Daarnaast speelt het type promotieactiviteit een grote rol. Met name de wijze waarop je de promotionele pennen wilt verspreiden is hierbij van belang:

  • Pennen verspreiden via direct mail. Een verkoopbrief die je tezamen met een pen verstuurt valt extra op. De ontvanger zal er meer aandacht aan besteden en je vergroot de kans dat er een bestelling van jouw producten en diensten volgt.
  • Verspreiding via beurzen, congressen en evenementen. Zorg dat je bedrukte pennen kunt uitdelen vanuit je beursstand. Bied elke bezoeker van je stand een gratis exemplaar aan, bijvoorbeeld als ze een korte vragenlijst voor een prijsvraag invullen. Zo verzamel je op een leuke manier contactgegevens van potentiële klanten.
  • Exclusieve exemplaren voor bijzondere gelegenheden. Voor een verjaardag, een jubileum of een andere feestelijke gelegenheid is het aanbieden van een luxe balpen als geschenk zeer geschikt. Laat bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap in de pen graveren. Hiermee wordt de pen een prachtig aandenken.
  • Pennen voor cursisten en studenten. Bij elke opleiding, cursus of workshop komen pennen met jouw bedrijfslogo goed van pas. Leg bijvoorbeeld een exemplaar met een notitieblokje bij elke zitplaats neer.
  • Aanbod op je bedrijfslocatie. Zorg dat je ook in je winkel, restaurant of showroom een setje bedrukte pennen hebt liggen. Gebruik ze als weggevertje voor iedere klant of bied ze aan bij een adviesgesprek op je kantoor. Denk ook aan de verspreiding onder je eigen medewerkers.
  • Modellen voor de buitendienst. Stuur de adviseurs, accountmanagers en verkopers van jouw bedrijf op pad met een klein voorraadje bedrukte pennen. Het zijn namelijk handige give-aways tijdens gesprekken met (potentiële) klanten.

Hoe kies je de beste pennen voor jouw reclamecampagne?

Let op de volgende punten bij het selecteren van promotionele pennen voor jouw bedrijf:

  • Design. Elke pen heeft een unieke vorm en uitstraling. Kijk naar de kleur, het materiaal en de vormgeving van de verschillende onderdelen van de pen, zoals de grip, de clip en het eventuele drukmechanisme. Sommige pennen hebben bovendien extra functies, zoals een lampje of een flyer. Ook de kleur en kwaliteit van de inkt kan een aandachtspunt zijn. Vraag samples aan om te testen of een model lekker in de hand ligt en goed schrijft.
  • Mogelijkheden qua bedrukking. Bij leveranciers van promotionele pennen heb je meestal de keuze uit het bedrukken van pennen in een enkele kleur, een combinatie van meerdere kleuren of full colour. Metalen exemplaren kun je veelal ook laten graveren.
  • Geschenkverpakking. Meestal zul je bedrukte pennen zonder verpakking aanbieden. Bij speciale gelegenheden biedt een exclusief model in een geschenkverpakking uitkomst.

Foto door Lukas via Pexels

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief 🤗🚀 2000+ marketing professionals gingen je voor!
Vorige Waarom je B2B content strategie te weinig leads oplevert
De volgende Waarom een VPN in je marketing toolbox hoort

Geen commentaar

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *