Hoe zet je de extra stap in beleving met een horeca-onderneming?

door Redactie | Last Updated:   3 juli 2024

Tags:

Over b2b marketing voor de horeca

Als horeca-ondernemer weet je dat het gaat om de totale formule. Van gerechten (p van product) tot de ligging van het pand (p van plaats). Ieder element in de mix is relevant. Dus ook glas- en barbenodigdheden dragen bij aan de uitstraling van je zaak, en dus aan de beleving van je gasten. Van het serveren van de perfecte cocktail tot het aanbieden van een elegant gedekte tafel, de juiste uitrusting kan het verschil maken. Hoe vind je nu als (beginnende) horeca ondernemer de glas en bar benodigdheden waar je behoefte aan hebt?

Laten we beginnen met de essentiële barbenodigdheden

Een goed uitgeruste bar is het hart van elke horecazaak. We zouden direct de diepte in kunnen duiken, maar laten we eerst eens kijken naar de echte essentials. Belangrijk is in de eerste plaats dat je beschikt over de juiste benodigdheden zodat al het personeel hun werk goed en eenvoudig kan doen. En als dat dan ook nog eens in stijl kan, is dat een mooie extra.

De basisbenodigdheden die elke bar zou moeten hebben, omvatten items zoals cocktailshakers, maatbekers, barlepels, kurkentrekkers en zeefjes. Deze tools zijn niet alleen nodig voor het bereiden van drankjes, maar ze helpen ook bij het creëren van een efficiënte werkstroom. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatieve materialen. Niet alleen gaan deze langer mee, maar ze zorgen ook voor een professionelere uitstraling en betere prestaties.

Horeca bestek

Wat gasten op tafel aantreffen, speelt een belangrijke rol in de algehele ervaring die zij hebben. Goed bestek is meer dan alleen functioneel; het draagt bij aan de esthetiek van de tafel en kan een maaltijd ervaring compleet maken. Zorg ervoor dat je een breed scala aan bestek hebt, inclusief messen, vorken, lepels en dessertbestek. Investeren in hoogwaardig bestek betekent dat het langer meegaat en minder snel vervangen hoeft te worden.

Regelmatig onderhoud en correcte opslag helpen om slijtage te minimaliseren en de levensduur te verlengen. Je wilt ook investeren in horeca bestek. Dit is niet alleen kwalitatief hoogwaardig, maar zorgt er ook voor dat je gasten “iets anders op tafel hebben liggen” dan thuis.

Horeca glazen

Het kiezen van de juiste glazen is essentieel voor de presentatie en smaakbeleving van dranken. Verschillende soorten dranken vragen om verschillende soorten glazen. Zo zijn wijnglazen, bierglazen, cocktailglazen en waterglazen allemaal ontworpen om de specifieke eigenschappen van de drank te benadrukken. Hoogwaardig glaswerk draagt bij aan de presentatie en zorgt ervoor dat de dranken op hun best geserveerd worden.

Onderhoud is ook belangrijk; door glazen zorgvuldig te reinigen en op te bergen, kun je hun levensduur aanzienlijk verlengen en de kosten op de lange termijn verlagen. Vanuit dat oogpunt is het ook belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige horeca glazen. Deze zullen langer meegaan en langer mooi blijven en zijn zo dus hun investering waard.

Houd trends en innovaties in de gaten

De horeca-industrie is voortdurend in beweging en nieuwe trends en innovaties kunnen je helpen om voorop te blijven lopen. Innovatieve producten zoals ergonomisch ontworpen bar tools, duurzame materialen en multifunctionele items kunnen je werk makkelijker maken en tegelijkertijd een statement maken naar je klanten. Steeds meer horeca bedrijven kiezen ook voor milieuvriendelijke opties. Denk bijvoorbeeld aan biologisch afbreekbare rietjes. Door te investeren in duurzame producten, draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar spreek je ook een groeiende groep milieubewuste klanten aan.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.