Waarom ondernemers met een Business Coach jou voorbij razen

door Redactie | Last Updated:   17 januari 2022

Je timmert lekker aan de weg. Je hebt je zaken goed op orde, je maakt een mooie winst en toch wordt je aan allerlei kanten ingehaald door ondernemers. En dat terwijl die ondernemers net zoveel kans maken als jij om de top te bereiken. Hoe komt het dan toch dat jij achterblijft? In dit artikel delen we de onschatbare waarde van een Business Coach.

Verantwoording aan jezelf en aan je Business Coach

Waar je als ondernemer vaak enkel verantwoording aan jezelf hoeft af te dragen, doe je dat bij coaching ook aan je Business Coach. Een Business Coach is als een stok achter de deur. Er is geen weg meer terug. Nu is de tijd om aan je doelen te werken. De doelen die je al zo lang voor ogen hebt, maar nooit wist te bereiken, worden nu ineens haalbaar. 

Een Business Coach drukt je met je neus op de feiten. Haal je een deadline niet, dan kun je dat zonder Business Coach vaak nog wel wijten aan feiten die er niet mee te maken hebben. Een Business Coach is zorgt ervoor dat jij er niet meer onderuit komt. 

Business Coaching zorgt voor focus

Focus is iets wat veel ondernemers missen. Ze werken te vaak in het bedrijf en niet aan het bedrijf. Dé reden waarom doelen vaak onhaalbaar blijven. Een Business Coach brengt focus in je zaak. Met de juiste adviezen kun jij uitgroeien tot de ondernemer die jij wil zijn. Stop met dromen, start met doen. Maar wel met de juiste focus. Schrap alle dingen die niet bijdragen aan het grotere doel. Zo heb je meer tijd, geld en energie om je te focussen op jouw doelen. 

Leer van de ervaring van een Business Coach

Werk je in loondienst, dan kun je met al je vragen terecht bij je teamleider of baas. Maar wat nou als jij de baas bent, aan wie stel je je vragen dan? Als ondernemer wil je het wiel vaak zelf uitvinden. Het alles-zelf-doen syndroom. Een syndroom dat je veel tijd en geld kost. Een Business Coach heeft zelf al genoeg fouten gemaakt. Hij weet de uitkomst van jouw volgende handeling al voordat je ook maar één stap hebt gezet. Hij heeft geleerd van zijn fouten, waardoor jij die fout niet meer hoeft te maken. 

Een vertrouwenspersoon en klankbord in één

Een gesprek met een Business Coach is altijd in een vertrouwde omgeving. Jouw vraagstukken blijven tussen jou en je Business Coach. Heb je een baanbrekend idee dat je wil bespreken? Twijfel je over de koers van je bedrijf? Wil je je bedrijf verkopen? Binnen het coachingstraject is een Business Coach jouw klankbord en vertrouwenspersoon. 

Foto door Karyme França via Pexels

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.