Jouw business uitbreiden naar Engelstalige landen? Tips voor snelle online zichtbaarheid!

door Redactie | Last Updated:   2 juni 2023

Jouw producten en diensten hebben zich in Nederland bewezen en je ziet kansen in een stap naar het buitenland. Ben je voornemens een stap te zetten naar Engelstalige landen? Dan is het wel prettig om daar direct online impact te maken. Een effectieve strategie om dit te bereiken is linkbuilding, waarbij hoogwaardige backlinks naar uw website worden verkregen van betrouwbare bronnen. In dit artikel zullen we het snijvlak verkennen van het Help a Reporter Out (HARO) platform en linkbuilding. Waarbij we laten zien hoe deze methodiek je kan helpen bij linkbuilding-inspanningen om direct impact te maken in Engelstalige landen.

De kracht van linkbuilding bij bedrijfsuitbreiding

Waarom is linkbuilding belangrijk voor bedrijfsuitbreiding? Linkbuilding speelt een cruciale rol bij het vergroten van de online zichtbaarheid, geloofwaardigheid en organische zoekresultaten van een bedrijf. Door backlinks te verkrijgen van autoritaire websites kan een bedrijf de domeinautoriteit van zijn website vergroten, waardoor de kans groter wordt om hoger te scoren in zoekresultaten van zoekmachines. Bovendien kunnen hoogwaardige backlinks verkeer naar uw website genereren, waardoor uw merk aan een breder publiek wordt blootgesteld en potentiële leads worden gegenereerd voor bedrijfsuitbreiding.

Hoe draagt linkbuilding bij aan B2B-succes?

Voor B2B-bedrijven is het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij potentiële partners en klanten van essentieel belang. Linkbuilding stelt B2B-bedrijven in staat om hun expertise, branchekennis en thought leadership te laten zien door links te verkrijgen van relevante branche-publicaties en autoritaire websites. Deze backlinks fungeren als aanbevelingen, valideren de expertise van het bedrijf en bevorderen de geloofwaardigheid, wat uiteindelijk invloed heeft op het besluitvormingsproces van potentiële partners en klanten.

Een handige bron voor waardevolle links is het HARO platform. Daar duiken we even iets dieper op in!

Linkbuilding HARO Engelstalige landen

Wat is HARO en hoe werkt het?

HARO, wat staat voor Help a Reporter Out, is een populair online platform dat journalisten en bloggers verbindt met experts voor informatie in artikelen. Het dient als een waardevolle bron voor schrijvers die input zoeken van professionals uit de branche, en biedt een win-win situatie voor zowel verslaggevers als bronnen. Door je aan te melden voor HARO kunnen bedrijven zich positioneren als thought leaders in hun respectievelijke vakgebieden en exposure krijgen via vermeldingen in de media en backlinks.

HARO voor linkbuilding in Engelstalige landen

Hoe kan HARO helpen bij linkbuilding? HARO biedt bedrijven de mogelijkheid om media-vermeldingen en backlinks van betrouwbare bronnen te verkrijgen. Door relevante vragen die door journalisten op HARO worden gesteld te volgen, kunnen bedrijven kansen identificeren om hun expertise en inzichten te delen. Door goed doordachte antwoorden te geven, vergroot u de kans om in artikelen te worden opgenomen, waardoor u exposure en waardevolle backlinks krijgt.

Met zijn brede bereik en diverse reeks behandelde onderwerpen is HARO een ideaal platform voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen vergroten in Engelstalige landen.

Een voorbeeld van Linkbuilding via HARO in de praktijk

Een journalist van een populaire online krant schrijft een artikel over AI en marketing en plaatst een oproep op HARO voor relevante bronnen. Jij bent thought leader op dit gebied en reageert hierop. De journalist kan jouw bron vervolgens selecteren en gebruiken voor het artikel. Doordat hij linkt naar jouw website als bron, heb je een nieuwe backlink verkregen.

Stappen voor succesvolle linkbuilding via HARO:

Niets staat jouw business uitbreiding nog in de weg!

Het uitbreiden van uw bedrijf naar Engelstalige landen vereist een uitgebreide en strategische aanpak van online marketing. Linkbuilding, met name via het HARO-platform, biedt een effectieve manier om uw autoriteit, geloofwaardigheid en online zichtbaarheid te vestigen. Door de kracht van HARO te benutten, kunnen bedrijven profiteren van media-vermeldingen en backlinks, waardoor hun groei en succes in nieuwe markten worden gestimuleerd. Onthoud dat succes in linkbuilding afhangt van het bieden van waardevolle inzichten, het opbouwen van sterke relaties met journalisten en het consistent leveren van kwaliteitsinhoud die resoneert met uw doelgroep.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.