Must have hardware voor de moderne marketeer

door Marcel Nanning | Last Updated:   20 september 2023

Tags:

Als ZZP’er werk ik op verschillende plekken aan projecten. Bij klanten, thuis, in de bieb, op vakantie of op mijn flexplek in Tilburg. In de loop der jaren heb ik een aantal tools om me heen verzameld om het werk zo eenvoudig mogelijk te maken. Graag deel ik in deze blogpost wat ik in mijn rugzak heb zitten om mijn werk als B2B marketing professional goed te kunnen doen.

Werkplek van b2b marketeer
iphone 15 tool marketeer

#1. Goede telefoon (met onbeperkt internet)

Waar de kwast het gereedschap is van een schilder, is de telefoon dat van de marketeer. Naast bellen en appen is de telefoon voor mij een extra werkstation. LinkedIn is een belangrijk marketingkanaal voor mij. Vrijwel alles op LinkedIn doe ik via de telefoon. Via mijn boekhoud-app, boek ik bonnetjes in, stuur ik facturen en houd ik grip op mijn financien. E-mail is een soort levensader voor mijn business. Meerdere malen per dag check ik mijn e-mail, via de telefoon. Zo kan ik nog wel even doorgaan!

Ik zorg dus altijd dat ik een goed toestel heb met een onbeperkte databundel. Ga ik een iPhone 15 Pro zakelijk kopen? Nu nog niet maar het zo zomaar kunnen!

Ledpaneel tool b2b marketeer

#2. Ledpaneel op statief

Video-calls zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van de marketeer. Door de coronapandemie zijn we er allemaal aan gewend geraakt. Het is in mijn omgeving de standaard bij het plannen van een afspraak.

Als het op locatie is, is dat juist de afwijkende vorm. Hoe dan ook; ik heb niet altijd controle over de ruimte waarin ik calls heb omdat ik vanuit verschillende werkplekken opereer. In die gevallen is het geen overbodige luxe om een extra lamp bij de hand te hebben om je gezicht bij te schijnen. Hiermee voorkom je dat je een donkere vlek bent in calls.

Klanten of andere gesprekspartners zien je gezicht goed, dat geeft vertrouwen en het bevordert de communicatie; gezichtsuitdrukkingen zijn goed zichtbaar. Daarbij oogt het ook professioneel. Ook handig als je deelneemt aan online of hybride events bijvoorbeeld.

Ik gebruik een ledpaneel van Lume cube omdat er een handig statief bij zit, ze bijna niets wegen maar wel enorm goed presteren.

#3. Laptop

De laptop is een no-brainer natuurlijk. Ik ben onlangs geswitcht naar een Surface maar ik ga misschien weer terug naar een ‘normale’ laptop van Dell of HP. De laptop is voor mij het werkpaard. Schrijfwerk, campagnewerk, strategiesessies voorbereiden, marketingplannen uitwerken, foto’s en video bewerken; al die taken doe ik met de laptop.

Ik zoek dus altijd naar een device met voldoende werkkracht, een redelijk formaat scherm en een goede accu.

Hardware tip tussendoor!

    Markeer jouw telefoonlader met een stickertje oid zodat je altijd je lader weer mee naar huis neemt. Ik heb vaak zat meegemaakt dat ik hem even uitleende en nooit meer terug zag. Niet omdat men opzettelijk jouw lader mee wil nemen, maar omdat je ze zo eenvoudig even in je tas stopt na het werken 😉.

Webcam tool b2b marketeer

#4. Webcam op statief

De camera in mijn huidige laptop is prima. Toch gebruik ik regelmatig een losse webcam op statief. Daarmee heb je veel beter beeld en meer mogelijkheden om de kijkhoek in te stellen. Ik vind het altijd vervelend als mijn gesprekspartner in de neusgaten kijkt omdat de vaste camera nu eenmaal in een bepaalde hoek staat.

Ook wil ik graag mijn gesprekspartners aankijken bij video-calls. Zeker als ik met een tweede scherm werk, is de losse webcam op statief ideaal.

Ik gebruik een simpele 1080p webcam. Merk onbekend op een simpel statief dat ik nog had staan.

ear pods noice canceling b2b marketing tool

#5. Koptelefoon met noice canceling

Een absolute musthave, zeker als je werkt in kantoortuinen is de koptelefoon met de mogelijkheid om omgevingsgeluiden te dempen. Uiteraard ook met microfoon-functie zodat je er mee kunt bellen. Ik heb lange tijd een koptelefoon met snoer gebruikt maar ben overgestapt op earpods en het bevalt me uitstekend. Ik heb gekozen voor JBL die ook goed te gebruiken zijn op de fiets of tijdens het hardlopen.

lader markeren b2b marketing tool

#6. Laders en batterijen!

Er zit altijd een iPone lader in mijn tas. Die gaat er alleen uit bij externe werkplekken om de telefoon te laden. Daarnaast heb ik ook altijd een set batterijen bij me voor mijn muis. Je kunt natuurlijk ook gewoon een muis met draad gebruiken. Maar ik ben blij dat ik daar vanaf ben.

Nice to have hardware

Naast deze must-haves heb ik ook handige tools om het werk nog wat toffer te maken. Denk aan een podcastmicrofoon met een arm en audio interface van Scarlett. Ik ben ook aan het kijken naar een Remarkable2 als vervanging voor mijn papiere notitieboeken.

Genoeg over mijn gadgets. Hoe ziet jouw ideale hardware combinatie eruit voor jouw werk?

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.