Een goede dealer locator: de lijm tussen online presence en fysieke shops

door Redactie | Last Updated:   7 juli 2023

In het digitale tijdperk is het vaak eenvoudiger om een online zoekopdracht uit te voeren dan een fysieke winkel te bezoeken. Met één klik kunnen consumenten de producten vinden die ze zoeken, zonder hun huis te verlaten. Maar ondanks het gemak van online winkelen, blijft de behoefte aan fysieke winkels bestaan. Voor bepaalde aankopen willen consumenten nog steeds zien, voelen, ruiken of uitproberen voordat ze het kopen. En hier komt de dealer locator in beeld. In dit artikel duiken we in de wereld van dealer locators en hoe krachtig ze zijn voor de verbinding tussen de online en fysieke wereld.

Wat zijn dealer locators?

Dealer locators, ook bekend als winkelvinders of store locators, zijn instrumenten die klanten helpen de fysieke locatie van je winkel of servicepunt te vinden. Deze tools zijn niet alleen essentieel voor klanten die op zoek zijn naar een fysieke winkel, maar ze spelen ook een cruciale rol bij lokale SEO, door je online zichtbaarheid te vergroten, vooral bij locatiegebonden zoekopdrachten.

Wat maakt een goede dealer locator zo essentieel?

Zoals gezegd, ondanks de groei van online retail, is er nog steeds een aanzienlijke vraag naar fysieke winkelervaringen. Dealer locators vervullen deze vraag door klanten naar je winkel te leiden. Bovendien, in een tijd waarin klanten meer dan ooit waarde hechten aan gemak en directheid, kunnen dealer locators helpen de customer journey te stroomlijnen door ze te voorzien van de exacte locatie, openingstijden en de route naar je winkel.

Een andere belangrijke reden waarom dealer locators zo belangrijk zijn, is vanwege hun vermogen om je lokale SEO te verbeteren. Lokale SEO is een strategie die bedrijven helpt hun zichtbaarheid te vergroten voor lokale zoekopdrachten op Google. Door een dealer locator op je website te hebben, kan je de kansen op een hogere ranking in lokale zoekresultaten vergroten.

Hoe bouw je een effectieve dealer locator? 5 Best practices!

 1. Maak gebruik van de locatie van je bezoeker
  Een dealer locator moet gebruikers relevante resultaten bieden op basis van hun locatie. Door de locatie van de gebruiker te identificeren en te bevestigen, kunnen ze zich beter oriënteren en een beter begrip krijgen van de omgeving. Bovendien versterkt het hun vertrouwen in de tool.

 2. Automatiseer gegevensinvoer
  Het is frustrerend voor gebruikers om steeds opnieuw dezelfde informatie in te voeren. Als je al klantgegevens hebt, laat klanten deze dan niet opnieuw invoeren. Veel gegevens, waaronder locaties en adressen, kunnen automatisch worden ingevuld, wat de ervaring voor de klant verbetert.

 3. Combineer online en offline werelden
  In de omnichannel retailwereld is het cruciaal om een naadloze ervaring tussen online en offline kanalen te bieden. Maak gebruik van online tools zoals virtuele rondleidingen, foto’s, beoordelingen en speciale aanbiedingen om klanten een idee te geven van wat ze kunnen verwachten in je fysieke winkel.

 4. Optimaliseer voor mobiel
  Meer en meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten om locaties te zoeken en routes te plannen. Daarom moet je dealer locator geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten en een gebruiksvriendelijke interface hebben.

 5. Zorg voor nauwkeurige en actuele informatie
  Niets is frustrerender voor een klant dan aankomen bij een winkel die gesloten is of niet bestaat. Daarom is het van cruciaal belang om je dealer locator up-to-date te houden met actuele informatie, waaronder openingstijden, adres, contactgegevens, en andere relevante informatie.

Of schakel een betrouwbaar bureau in

Dealer locators zijn dus een krachtig hulpmiddel om je digitale aanwezigheid te koppelen aan je fysieke winkels. Ze kunnen niet alleen de klantervaring verbeteren door de vindbaarheid van je shops te verbeteren, maar ze kunnen ook je lokale SEO verbeteren en uiteindelijk je online zichtbaarheid vergroten. Een dealer locator laten maken kan natuurlijk ook. Denk aan een betrouwbaar bureau met veel ervaring zoals Pixelpillow.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.