Dit zijn de 7 voordelen van online factureren

door Redactie | Last Updated:   1 juni 2023

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om online te factureren via plekken als WeFact. Dit is ook zeker geen slecht idee, want er zitten vele voordelen aan deze manier van factureren. Weet je echter niet zoveel over dit onderwerp? Dan is het zeker een goed idee om deze blog door te lezen. Hier bespreken we namelijk uitgebreid de 7 voordelen van online factureren. Op deze manier zul je als bedrijf beter kunnen beslissen of dit een goede keuze voor je is.

1. Een betere cashflow

Een groot voordeel van online factureren is dat het zorgt voor een betere cashflow. Online factureren maakt het mogelijk om facturen sneller, effici√ęnter en nauwkeuriger te verzenden en te ontvangen. Dit vermindert de tijd die nodig is voor het verwerken van facturen en het wachten op betalingen. Daarnaast biedt online factureren ook de mogelijkheid om herinneringen en automatische betalingsherinneringen te versturen. Hierdoor worden achterstallige betalingen voorkomen en wordt de cashflow geoptimaliseerd. Online een factuur maken draagt op deze manier dus bij aan de financi√ęle stabiliteit en groei van een bedrijf.

2. Geen papierkosten meer

Het tweede voordeel van online factureren is dat het bedrijven helpt om papierkosten te besparen. Traditionele papieren facturen zijn duur om te printen, te versturen en te archiveren. Dit kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen voor een bedrijf. Online factureren is daarentegen vrijwel papierloos en maakt gebruik van digitale middelen, waardoor het de kosten voor papier, inkt, enveloppen en postzegels drastisch vermindert. Door op deze manier te besparen, kunnen bedrijven hun winstgevendheid verhogen en niet meer onnodig geld spenderen aan papier.

3. Automatisering

Verder is het een groot voordeel van online factureren dat het¬†automatisering¬†mogelijk maakt. Online factureren biedt bedrijven de mogelijkheid om bijvoorbeeld factuursjablonen en -instellingen in te stellen, waardoor het proces van het opstellen van facturen veel sneller en effici√ęnter verloopt. Achterstallige betalingen kunnen worden voorkomen door automatische betalingsherinneringen notificaties.

Daarnaast biedt online factureren ook de mogelijkheid om gegevens te integreren met boekhoudsoftware, wat het proces van boekhouden vereenvoudigt en nauwkeuriger maakt.

online factureren voorbeeld

4. Meer transparantie

Tevens is het een groot voordeel van online factureren is dat het bedrijven meer transparantie geeft over het facturatieproces. Online factureren maakt het mogelijk om real-time toegang te hebben tot facturen en betalingsgeschiedenis, waardoor bedrijven altijd op de hoogte zijn van hun financi√ęle positie. Dit biedt ook klanten meer duidelijkheid over hun betalingsverplichtingen en hun betaalgeschiedenis.

Bovendien kunnen elektronische facturen worden opgeslagen en gearchiveerd in een elektronisch systeem, waardoor gegevens veilig en gemakkelijk vindbaar zijn. Dit helpt het risico op verlies of beschadiging van papieren facturen te verkleinen en zorgt voor meer betrouwbaarheid en transparantie in het facturatieproces.

5. Veel effici√ęnter

Het vijfde voordeel van online factureren is dat het proces veel effici√ęnter verloopt dan bij traditionele papieren facturering. Met een online facturering kan een bedrijf immers binnen enkele minuten een factuur opstellen en deze direct naar de klant sturen.

6. Veiliger

Ook is het een groot voordeel dat online factureren veiliger is dan traditionele papieren facturering. Elektronische facturen worden meestal verzonden via een beveiligde verbinding en er zijn diverse beveiligingsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie veilig wordt opgeslagen en verwerkt. Daarnaast kan een bedrijf elektronische facturen opslaan in een beveiligd en gecontroleerd systeem, wat een betere bescherming biedt tegen diefstal, fraude en menselijke fouten.

Bij traditionele papieren facturering lopen bedrijven het risico dat facturen kwijtraken of gestolen worden, wat kan leiden tot financi√ęle schade en reputatieschade.

7. Milieuvriendelijk

Tot slot is het een groot voordeel dat online factureren milieuvriendelijker is dan traditionele papieren facturering. Bij traditionele papieren facturering worden veel papieren documenten gebruikt, wat leidt tot een grote hoeveelheid afval en een aanzienlijke ecologische voetafdruk. Het is geen geheim dat bij papieren facturering veel energie verbruikt voor de productie van papier, inkt en het transport van de documenten. Bij online factureren wordt echter vrijwel geen papier gebruikt en worden elektronische facturen verzonden via internet. Dit resulteert in minder afval en minder energieverbruik, wat bijdraagt aan een gezonder milieu.

Conclusie

Online factureren biedt bedrijven tal van voordelen. Het zorgt voor een betere cashflow, bespaart papierkosten, maakt automatisering mogelijk, biedt meer transparantie, verloopt effici√ęnter, is veiliger, en heeft een positieve impact op het milieu. Dus, aan de slag met online factureren want het is het zeker de moeite waard!

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing ūüŹÜ.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.