Zakelijke verzekeringen die het vaakst vergeten worden 

door Redactie | Last Updated:   5 januari 2024

Tags:

Als ondernemer komt er veel op je af. Van de boekhouding, de inkoop tot de personeelszaken. Vaak zijn verzekeringen en de juiste varianten hiervan afsluiten een onderbelicht feit, totdat het een keer gruwelijk fout gaat. Men realiseert zich niet dat het zakelijk echt iets anders vraagt qua verzekeringen dan privé. Je bent als ondernemer namelijk ook verantwoordelijk voor eventuele werknemers en tevens voor geleverd werk. Daarom hier op een rij welke verzekeringen als ondernemer vaak vergeten worden. Noteer ze en zoek zo snel mogelijk uit of jij ze wel of niet hebt.  

Beroepsaansprakelijkheid 

Een verzekering die vaak wordt vergeten is die van de beroepsaansprakelijkheid, ook wel de BAV verzekering genoemd. Wat hiermee bedoeld wordt? Eigenlijk veel meer dan dat je waarschijnlijk in eerste instantie vermoedt. Zo wordt met deze verzekering financiële schade bij beroepsfouten gedekt die zowel veroorzaakt zijn door jou, je bedrijf, je medewerkers maar ook door jouw ingeschakelde hulppersonen. Belangrijk hierbij is wel om te vermelden dat er geen opzet of corruptie in het spel mag zijn. Maar ook juridische hulp en verweer bij beroepsfouten is gedekt met een BAV verzekering.

Het ligt tevens aan de beroepsgroep waar je actief in bent hoe ver de dekking daadwerkelijk gaat. Zo is bij een architect of bouwkundige ook schade aan bezittingen en personen als gevolg van een beroepsfout gedekt.

Cyberaansprakelijkheid is ook in de meeste gevallen meeverzekerd, en er zijn dan vaak nog extra opties mogelijk om aanvullend voor te kiezen. Kortom, de BAV verzekering is daadwerkelijk een must. Niet alles valt eronder, de kleine lettertjes zijn ook hier belangrijk te lezen.  

cyberaansprakelijkheid verzekeren

Aanvullende opties 

Naast de standaard BAV verzekering zijn er nog opties die je extra kunt meeverzekeren. Zo is er de optie van de inlooprisico verzekering. Deze verzekering is een extraatje die er voor zorgt dat als iemand je ná de ingangsdatum van de verzekering aansprakelijk stelt voor een fout die je vóór de ingangsdatum gemaakt hebt je schade nog steeds gedekt is.

Natuurlijk moet dit wel een fout zijn waar je je nog niet bewust van bent. Ook is er de mogelijkheid van de uitlooprisico. Dit is net de andere kant op en zorgt ervoor dat als iemand je ná afloop van de verzekering aansprakelijk stelt voor een fout die vóór de einddatum gemaakt hebt, de schade ook nog steeds gedekt is.

Bedrijfsaansprakelijkheid

Ten slotte is er nog de optie van het kantoorrisico of de bedrijfsaansprakelijkheid. Dit houdt in dat als iemand je aansprakelijk stelt voor schade aan bezittingen (zaakschade) of personen (letselschade), je ook gedekt bent. Natuurlijk kent wel elke optie zijn prijs en het is dan ook goed om te kijken welke optie aansluit bij jouw bedrijfsprofiel en risico. 

Conclusie

Kortom, verzekeringen kunnen een behoorlijke kostenpost zijn voor een bedrijf, maar ze zijn er niet voor niets. In sommige situaties hoeft het maar één keer gruwelijk fout te gaan en je kan je leven lang er de gevolgen van voelen. Zorg er daarom voor dat je BAV verzekering op orde is en tevens aansluit op de huidige situatie.  

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.