Hoe kies ik de beste printer voor kantoor?

door Redactie | Last Updated:   6 januari 2022

Tags:

Op zoek naar een nieuwe printer voor kantoor? Dan zijn er natuurlijk heel veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Je kiest voor de printer die het beste aansluit op jouw situatie. Die past binnen het bedrijf en de printactiviteiten die dagelijks worden uitgevoerd. ‚ÄėDe beste printer‚Äô, bestaat dus eigenlijk niet. Er is niet √©√©n beste printer te benoemen. Elke printer beschikt over andere eigenschappen. Andere voor- en nadelen. Welke printer het meest geschikt is, is dan ook voor iedereen anders. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten.

Toe aan een nieuwe printer en geen idee waar je aan moet denken? Hier vind je enkele tips en ontdek je eenvoudig hoe je de beste printer voor kantoor kunt vinden.

Welk merk heeft jouw voorkeur?


Sommige mensen hebben een duidelijke voorkeur voor het merk van hun printer. Ben jij bijvoorbeeld iemand die enkel een canon printer aan wilt schaffen? Of heb je werkelijk geen idee van de verschillende merkjes en maakt het je eigenlijk weinig uit, zolang deze maar doet waar je om vraagt? Het goed om deze vraag alvast aan jezelf te stellen. Op die manier kun je alvast de zoekresultaten een beetje filteren door enkel naar de printers van jouw favoriete merk te kijken. Dat scheelt weer enorm veel tijd.

Wees je er wel van bewust dat de meeste merken allerlei verschillende printers aanbieden. Het aanbod blijft dus per merk zo goed als hetzelfde. Meestal geven mensen echter de voorkeur aan een specifiek merk omdat ze hier goede ervaringen mee hebben, bijvoorbeeld op het gebied van de klantenservice. Of omdat er gemakkelijker accessoires van te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan HP- of canon cartridges. Deze zijn vrijwel overal verkrijgbaar, wat het doen van inkopen een stuk gemakkelijker maakt.

Verschillende soorten printers

Vervolgens beschik je over de lastige taak om een keuze te maken uit alle verschillende soorten printers. Door de jaren heen is de technologie enorm verbeterd. Er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een LED of laserprinter. Dat was een tiental jaren geleden bijna ondenkbaar en nu de normaalste zaak van de wereld. Welke printer je nodig hebt, hangt met name af van jouw printactiviteiten. We hebben de verschillende soorten printers en bijbehorende eigenschappen op een rijtje gezet om je op weg te helpen:

Laserprinters

Laserprinters zijn relatief nieuw, maar hebben nu al heel wat harten van bedrijven veroverd. Deze printers zijn met name interessant op plekken waar veel geprint wordt. Bij een laserprinter wordt van een geheel andere techniek gebruik gemaakt tijdens het printen. Dit is met name interessant en rendabel voor bedrijven waarbij veel afdrukken per maand worden gemaakt. Let op: een laserprinter kan afbeeldingen en foto’s printen, maar deze zijn een stuk minder scherp dan met een inkjetprinter.

Inkjetprinter

De inkjetprinter wordt verreweg het meest gebruikt op kantoor. Hierbij is heel veel te printen. Ook afbeeldingen en foto’s komen er prachtig uit. Wil je echter de printer vooral gebruiken om foto’s te printen? Dan is een fotoprinter wellicht een betere keus.

LED Printer

LED printers beschikken over een geheel nieuwe technologie waarbij met LED lampjes wordt gewerkt om teksten en afbeeldingen te produceren. Groot voordeel van de LED printer is dat er minder bewegende onderdelen in aanwezig zijn. Hierdoor gaat er ook minder snel iets stuk en zijn ze dus veel betrouwbaarder en beschikken ze ook nog eens over een langere levensduur.

Foto door cottonbro via Pexels

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing ūüŹÜ.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.