Cadeau inspiratie voor bijzondere gebeurtenissen in het leven van je medewerkers

door Redactie | Last Updated:   19 augustus 2022

Medewerkers staan altijd voor jou klaar. Ze helpen je om je bedrijf te laten groeien. Zonder hun hulp en expertise zou de productiviteit van het bedrijf stilvallen. Zij maken het succes van het bedrijf. Natuurlijk staat hier tegenover een vergoeding, maar het kan ook zeker geen kwaad om eens in de zoveel tijd nét een tikkeltje meer je waardering te tonen. Bijvoorbeeld door rekening te houden met speciale gebeurtenissen in het leven van je medewerkers. Denk aan de geboorte van een kind, een huwelijk, verjaardag of een verhuizing. Dit zijn dé perfecte momenten om je medewerker eens in het zonnetje te zetten en tegelijkertijd te laten zien dat je betrokken bent met hem of haar.

Een goed idee dus om extra budget vrij te maken voor dergelijke cadeaus. Dit is tegelijkertijd iets wat al heel veel bedrijven doen. Het is niet verplicht, maar wel heel goed om zo de zakelijke relaties met je medewerkers te versterken. En hoe fijner zij het vinden om voor jou te werken, hoe hoger hun productiviteit zal zijn. Een win-win situatie dus. Maar wat geef je iemand bij een speciale gebeurtenis? Hoe kies je het juiste cadeau? In dit artikel geven we de nodige cadeau inspiratie per speciale gebeurtenis.

Bij zwangerschap

Ontvang je het nieuws dat één van je medewerkers vader of moeder wordt? Dan is dit natuurlijk een perfect moment om een kleinigheidje te geven. Heb je geen cadeau inspiratie en moeite om iets te bedenken? Kies dan voor een cadeaubon van een drogisterij (ideaal voor luiers!) of babywinkel. Dat komt altijd van pas. Liever toch wat persoonlijkers geven? Denk dan aan een gegraveerde romper of mutsje, een leuke knuffel met de naam van de baby (dit kan wel pas bij de geboorte) of alvast een besteksetje met de naam van het kindje. Er zijn ook boeken die je geheel naar wens kan personaliseren. Zo geef je een uniek en blijvend cadeau dat zeker in de smaak zal vallen én ook nog eens heel functioneel is.

Verjaardag

Meestal kan je de verjaardagen van je medewerkers eenvoudig in het personeelsbestand vinden. Handig om deze op te schrijven of hier in elk geval een speciale agenda voor te maken. Dit is immers een goed moment om een kleinigheidje te geven. Dit kan al een eenvoudige kaart zijn. Of – als je toch iets wil geven – een bos bloemen of een reep chocolade. Iets kleins, maar wel een zeer groot gebaar.

Huwelijk

Stapt jouw medewerker binnenkort in het huwelijksbootje? Dan kan je dit uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan. Dit is echt een moment om een keer te putten uit de beste cadeau inspiratie en een wat groter cadeau te geven. Bijvoorbeeld gegraveerde glazen om de eerste bubbels in te schenken of een ander cadeau waar ze jaren plezier van kunnen hebben. Ook cadeaubonnen doen het altijd goed om zelf een leuk cadeau uit te zoeken.

Moeilijke gebeurtenissen

Helaas gebeuren er niet alleen altijd mooie dingen in het leven van je medewerkers. Misschien is er sprake van een scheiding, ziekte van een kind of partner of overkomt hem of haar zelf iets erg naars. Dit kan ertoe leiden dat ze tijdelijk thuis komen te zitten. Voor jou een goed moment om even een hart onder de riem te steken. Een klein gebaar. Denk aan een kaart, een gourmetbox of een mooie knuffel.

We hopen je met deze cadeau inspiratie voor verschillende gelegenheden op weg geholpen te hebben!

Foto door EKATERINA BOLOVTSOVA

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.