5 redenen om werk te maken van je bedrijfstuin 🌳 

door Redactie | Last Updated:   27 februari 2023

Tags:

Je hebt het wel eens gezien vanaf het vliegtuig, of misschien buiten je favoriete hotel; een prachtige bedrijfstuin die er fantastisch uitziet! Als je op zoek bent naar manieren om je bedrijf op te laten voor prospects en opdrachtgevers, dan is tuinaanleg een optie die hoog op je lijstje zou moeten staan. Ja, een bedrijfstuin is dé perfecte manier om elke werkruimte te verlevendigen en de aantrekkingskracht voor jouw bedrijf te verhogen! Van tuinmeubelen tot potplanten, een hovenier kan een tuin ontwerpen die je team, prospects én klanten zal inspireren. Weet je niet zeker of het de moeite waard is om in een hovenier te investeren?

Hier zijn vijf redenen waarom het een goede investering zou zijn:

#1 Mooie plek

Het is geen geheim dat mensen eerder geneigd zijn tijd door te brengen op plek die er visueel goed uitziet. Een goed ontworpen bedrijfstuin zal klanten aantrekken en ook collega’s de kans geven te ontspannen in een fijne buitenomgeving. Van mooie bloemen, tot een prachtige tuinbank, er zijn talloze manieren om je bedrijfstuin uniek te maken. Dit zorgt niet alleen voor een plezierige ervaring voor de bezoekers, maar het straalt ook positief af op je bedrijf als geheel. En hovenier kan jou als bedrijf helpen om de best mogelijke tuin te creëren binnen de beperkte ruimte. 

#2 Eenvoudig onderhoud

Door een professionele hovenier via Hovenier.nl je bedrijfstuin te laten ontwerpen en onderhouden bespaar je op de lange termijn zowel tijd als geld. Zij kunnen namelijk beoordelen welke planten het beste groeien in verschillende omstandigheden, advies geven over de juiste bewatering en advies geven om ervoor te zorgen dat alles er het hele jaar door op zijn best uitziet. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je extra geld of tijd kwijt bent om zelf het onderhoud bij te houden.

bedrijfstuin belang

#3 Mogelijkheid tot branding

Een andere goede reden om te investeren in bedrijfstuin aanleg is dat het de mogelijkheid biedt tot branding. Professionele hoveniers kunnen unieke ontwerpen maken waarin elementen van je bedrijfslogo of kleurenschema zijn verwerkt in het totaalbeeld van de tuin. Dit versterkt de merkherkenning bij bezoekers en geeft ze iets herkenbaars dat ze nog lang na hun vertrek met je bedrijf kunnen associëren.

#4 Verhoogde waarde

Bedrijfstuinen geven niet alleen extra visuele waarde aan je pand, maar ook financiële waarde! Van een professioneel ontworpen tuinen is bekend dat het de waarde van onroerend goed met wel 15 procent verhoogt vanwege de aantrekkingskracht en de onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Dit betekent dat nu investeren in bedrijfstuin zich in de toekomst ruimschoots kan terugbetalen als je ooit besluit tot doorverkoop!

#5 Meer privacy

Als privacy belangrijk is voor vergaderingen of andere evenementen die op je locatie worden gehouden, dan kan een goed ontworpen bedrijfstuin helpen om de vertrouwelijkheid te waarborgen en toch een aantrekkelijke buitenomgeving bieden voor gasten of klanten. Professionele hoveniers kunnen helpen om privacy zones te creëren met bomen, struiken, heggen, hekken of zelfs muren, zonder de ruimte zelf op te offeren!

Of je nu moet gaan zitten voor een rustige vergadering of in alle privacy moet bijpraten met collega’s, met een hovenier kun je van je tuin een uitnodigende ruimte maken die gesprek en gezelschap aanmoedigt. Een tuin is meer dan alleen een plek voor rust; het is een uitbreiding van je kantoorruimte die helpt het geluidsniveau laag te houden en zowel de productiviteit als de ontspanning bevordert!

Ga voor een groene uitstraling!

Ja, investeren in professionele bedrijfstuin is een manier waarop bedrijven zich kunnen onderscheiden van hun concurrentie, terwijl ze hun klanten iets onvergetelijks geven dat ze niet snel zullen vergeten! Een goed verzorgde en doordachte bedrijfstuin verbetert de werkomgeving, biedt inspiratie voor bezoekers, draagt bij aan de duurzaamheidsdoelen. Wacht dus niet en ga aan het werk om een oase te creëren voor jou en je team!

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.