Veel zakelijk rijden? Zo verhoog je de comfort en veiligheid op de weg!

door Redactie | Last Updated:   1 mei 2022

Tags:

Ondernemend Nederland is maar al te vaak op pad. Dat blijkt wel als we kijken naar de huidige filemeldingen. Door corona was er een flinke daling te zien in het verkeer. Sinds het einde van de pandemie bereikt lijkt te zijn, is het verkeer echter weer als vanouds erg druk. Ben jij voor je werk ook altijd op pad? Dan is het belangrijk dat dit comfortabel en bovenal veilig kan gebeuren. Daarom geven we hier enkele tips om zakelijk rijden een stuk prettiger te maken.

Gemak dient de mens

Even nergens aan denken, gewoon zonder problemen rijden naar de volgende afspraak. Veel op de weg zijn heeft ook zijn voordelen. Het is best wel prettig om tussen de afspraken door even het hoofd te kunnen legen, de muziek op vol volume te zetten en uit volle borst mee te zingen. Er moet echter wel ook over enkele praktische zaken worden nagedacht.

Denk bijvoorbeeld aan tanken. Met de huidige prijzen is dat geen grapje meer. Veel kilometers maken is tegenwoordig dan ook een dure hobby. Maar in sommige gevallen niet te voorkomen. Er zijn gelukkig verschillende manieren waarop je extra brandstof en kosten kunt besparen. Maak het jezelf hierbij ook zo makkelijk nodig door bijvoorbeeld een zakelijke tankpas aan te schaffen. Op die manier ontvang je maandelijks een overzichtelijk factuur, hoef je niet direct te betalen en profiteer je van maximale btw-teruggave.. Gemak dient de mens!

Kies voor geblindeerde ruiten

Als je veel voor het werk rijdt, zal je je auto soms ook op plekken moeten parkeren waar het misschien minder veilig is. Als je allerlei werkspullen meeneemt wil je natuurlijk niet dat de auto belaagd wordt door vandalen. Diefstal is wel het laatste waar je op zit te wachten. Het is goed om vreemde ogen buiten de auto te houden. Zo zijn de spullen in de auto niet direct zichtbaar en wordt de auto direct een stuk onaantrekkelijker.

Let wel op dat geblindeerde ruiten diefstal nooit geheel tegenhouden. Het is beter om gewoon niets in de auto te laten liggen of dit in de kofferbak te plaatsen. Laat in elk geval nooit een laptop of andere dure elektronische apparaten liggen.

Zorg voor extra comfort in de auto

Als je iedere dag echt enorm veel kilometers maakt, dan is het wel zo prettig als de auto zoveel mogelijk comfort biedt. Je wil liever geen extra rug- of nekklachten ervaren op de weg. Daarom is het belangrijk dat je je auto met zorg kiest en deze indien nodig eventueel een upgrade geeft. Zoek een auto die goed bij jouw situatie past en lever vooral niet in op comfort en ruimte. Op die manier kun je beter zitten en hou je de lange uren op de weg veel beter vol. De auto is niet de post om op te bezuinigen. Comfort is alles wat telt om van de werkdagen weer een pretje te maken.

Foto door Mike via Pexels

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.