Zo leg je een solide basis voor jouw onderneming

door Redactie | Last Updated:   5 september 2022

Werkgevers staan er soms niet voldoende bij stil hoe belangrijk personeel voor ze is. Het werven van goed gekwalificeerd personeel is tegenwoordig een hele klus. Daarna is het echter de kunst om die medewerkers vast te houden, zodat je bedrijf zich verder kan ontwikkelen. Daarbij is van belang dat op administratief gebied alles goed geregeld is. Slordigheden in de communicatie en fouten in de planning kunnen voor irritaties zorgen, met als gevolg dat medewerkers zich wellicht gaan oriënteren op andere mogelijkheden. Zorg daarom voor een solide basis voor jouw onderneming, waarbij de fundamentele zaken binnen je bedrijf goed geregeld zijn.

Maximaal overzicht

Je hebt als werkgever heel wat te regelen voor je medewerkers. Dat ben je zelfs wettelijk verplicht, want zaken als het tijdig betalen van het salaris en de minimum hoogte van dat salaris zijn bij wet geregeld. Verder zijn er tal van zaken die weliswaar niet wettelijk verplicht zijn, maar wel sterk worden aanbevolen, zoals een gedegen urenregistratie. Met een goede workforce management tool kun je ervoor zorgen dat je een maximaal overzicht creëert zonder dat je er zelf veel inspanningen voor moet leveren. Zo’n tool maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze de gewerkte uren van al je medewerkers te administreren en ook zaken als personeelsplanning simpel en doeltreffend te organiseren.

Werkroosters

Hoe groter je bedrijf (qua personele bezetting) wordt, hoe belangrijker het is om precies te weten wie je waarvoor kunt inschakelen. Bij afwezigheid door ziekte of vakantie moet je de juiste mensen op de juiste plekken zetten om de continuïteit van het bedrijf niet in gevaar te brengen. Door niet alleen op beschikbaarheid, maar ook op competentie te plannen, kun je dit doel bereiken. Ook dergelijke next-level-planningswerkzaamheden kun je eenvoudig via een app regelen, zonder veel moeite te doen.

De juiste tools in handen

Het voeren van een degelijke administratie kan een hele klus zijn, vooral wanneer je niet beschikt over de juiste tools. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement, waarbij je de klant voortdurend op de hoogte wilt houden van de vorderingen en waarbij je direct moet kunnen bijsturen als dat nodig is. En wat te denken van de facturatie?

Eenvoudig en snel alle gewerkte uren correct aan de klant doorberekenen zonder dat het veel extra tijd kost, is voor werkgevers een absolute must. Door dit goed te regelen, hou je veel meer tijd over voor het echte ondernemen.

Foto door Christina Morillo

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.