De 5 grootste voordelen van een Magento webshop

door Redactie | Last Updated:   24 maart 2022

Tags:

Heb jij een webshop en wil jij deze zo goed mogelijk laten functioneren? Dan ben je ongetwijfeld bezig met het ontwikkelen van de juiste strategie. Het is alleen nog zaak om dit allemaal goed uit te voeren. Belangrijk daarbij is dat je met een goed en gebruiksvriendelijk e-commerce platform gaat werken. Een van de meest gebruikte platforms is Magento. Een platform met goede reviews dat met name geroemd wordt om de gebruiksvriendelijkheid. Zit jij in de fase dat je nog enigszins twijfelt? Dat is normaal. En daarom geven wij jou de 5 grootste voordelen van een Magento webshop.

1. De handige features

Eén van de grootste voordelen van een Magento webshop is het aantal handige features waar gebruik van kan worden gemaakt. Hiermee leg je de basis voor een succesvolle webshop. Hieronder vind je een lijst features waar je zoal gebruik van kunt maken:

Daarnaast biedt Magento enorm veel keuzes uit verschillende designs, wat het een erg populair e-commerce platform maakt. Het is niet voor niets een van de grootste e-commerce platforms ter wereld.

2. Flexibiliteit

Een ander groot voordeel van Magento is de flexibiliteit. Het ligt eraan hoe groot jouw shop is, maar er zijn hoe dan ook genoeg bedrijfsoplossingen beschikbaar. Ook zijn er voldoende templates en thema’s beschikbaar. Op deze manier kan je een volledig unieke webshop maken. Compleet naar eigen wens. Hierdoor is het platform geschikt voor veel verschillende soorten webshops. Of het nu gaat om een zakelijke webshop of consumentenproducten; met Magento kun je alle kanten op.

3. Upselling & Cross selling

Herken jij de bundels die onderaan een product staan?  Of die ineens opkomen als je al in het winkelmandje zit? Deze aspecten worden upselling en cross selling genoemd. Met Magento is het gemakkelijk om upsell en cross sell aan de website toe te voegen. Dit maakt de website niet alleen gemakkelijk om te gebruiken, maar ook komen jouw producten meer in het zicht van potentiële klanten. Alleen al een zin als ‘misschien ben je ook geïnteresseerd in’, kan al enorm helpen. En we hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat dit een positieve invloed heeft op het aantal bestellingen dat je binnen krijgt. 

4. Plug-in vriendelijk

Een groot voordeel van Magento is dat het de meeste plug-ins van alle e-commerce platforms ter wereld heeft. Zo zijn er tal van opties die jij kunt toevoegen aan jouw website. Wat te denken van een mooi winkeloverzicht? Jij als webshophouder wilt de webshop natuurlijk altijd verbeteren en up-to-date houden. Het feit dat je daar veel plug-ins voor kunt gebruiken die jou van eindeloze mogelijkheden voorzien, is een geweldige toevoeging. Bovendien kunnen de plug-ins eenvoudig worden geïmplementeerd.

5. Beschikbaar voor elk land

Als jij producten aan het buitenland wilt verkopen, dan zit je goed bij Magento. Ze laten zich namelijk niet stoppen door de buitenlandse grenzen. Zo kun je de webshop in allerlei talen instellen en de mensen in verschillende valuta laten betalen. Simpel gezegd verdwijnen de grenzen en is er geen verschil tussen de mogelijkheden voor mensen uit Brazilië of België. 

Een nieuwe stap met Magento

Het is tijd om de volgende stap te zetten! Op naar een webshop met nog meer mogelijkheden, een design dat volledig naar eigen wens is en waar het gebruik ervan alsmaar makkelijker wordt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jouw webshop als een malle gaat draaien en de een na de andere verkoop binnen komt. We hopen dat je jezelf realiseert dat Magento hier een perfecte oplossing voor is. De 5 bovenstaande voordelen duwen je in ieder geval de goede kant op.

Foto door PhotoMIX Company via Pexels

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.