Ook b2b marketeers zoeken massaal hun toevlucht in e-mailmarketing om te communiceren met prospects en klanten, daarmee is heeft e-mail marketing software een enorme vlucht genomen. 

Het aantal e-mailtools en e-mail Service Providers (ESP) of e-mail vendors is de laatste jaren sterk gegroeid. Er is een veelheid aan e-mail marketing softwarepakketten en bijkomende diensten opgekomen om de marketeer te ondersteunen bij het uitvoeren van geautomatiseerde e-mail marketing. Het aantal aanbieders is groot en de mogelijkheden worden steeds uitgebreider. Ook zien we e-mailmarketing software uitgroeien tot complete b2b marketingsoftware pakketten waarmee marketeers worden ondersteund in het leveren van de juiste content op de juiste plaats en tijd.

Voorbeelden van e-mail marketing software: 

ActiveCampaign
Een uitgebreid e-mail marketing, marketing automation en CRM pakket. De basis is e-mailmarketing en dat doet het goed. Een marktkiller omdat ActiveCampaign veel biedt voor relatief weinig.

Lees hier de review (inclusief link naar gratis trial)

Spotler
Dit is een Nederlandse tool met een aardige footprint in Nederland, Belgie en andere Europese landen.

Convertkit
Een van de meest gebruikte e-mail marketing software pakketten in de wereld.

Lees hier de review (inclusief link naar gratis trial)

Merkstrategie A5tien

Copernica
Copernica is ook een Nederlandse partner met en al jaren een grote speler op het gebied van e-mail marketing en Marketing Automation.

MailChimp
Tooling die je altijd tegenkomt als je iets met e-mail marketing gaat doen is MailChimp. Een zeer grote speler met een ‘speelse’ invalshoek. Als starter zeer eenvoudig te gebruiken.

SaaS model voor ESP’s

De meeste e-mail marketing software oplossingen worden middels een SaaS (Software as a Service) model aangeboden. Ook is het vaak mogelijk om eerste te werken met een proefversie alvorens een keuze te maken voor een jaarabonnement bijvoorbeeld. De email software vendors bieden vaak aanvullende diensten aan zoals:

– template design & ontwikkeling

– integratie met andere systemen

 

– advies rondom de beste e-mail marketing strategie

Ook bieden de meeste e-mail marketing vendors verschillende varianten aan van hun oplossingen met verschillende afrekenmodellen. Het is in de e-mail marketing wereld gebruikelijk om te betalen per maand/per jaar en per verzonden mail of per het aantal subscribers (abonnees).

Integratie van e-mail marketing software met andere systemen

Naast de groeiende functionaliteiten binnen de e-mail marketing software zien we ook een toenemende behoefte aan integratie ontstaan met andere systemen.

Integratie met CRM
Niet alleen met social media maar ook met CRM pakketten. De behoefte aan het werken vanuit 1 database en het minimaliseren van foutmarges ligt hier aan ten grondslag. Vandaar dat E-mail Marketing Software vendors er voor kiezen om integraties aan te bieden voor verschillende CRM software. Dan gaat het om het koppelen van databases aan de email marketing software, het terug laten lopen van open- en klikgedrag in de CRM-systemen of het verzenden van e-mail marketing campagnes vanuit de CRM software. Niet vreemd dat verschillende CRM pakketten ook integrale e-mail marketing functionaliteiten aanbieden.

Integratie met analytics
Marketeers zijn gek op data, en dat weten de E-mail Software Providers maar al te goed. Data uit e-mail marketing tools kan vrijwel altijd worden geladen in analyse tools zoals Google Analytics en Microsoft Power BI. Op deze manier kan de Customer Journey in kaart worden gebracht vanaf de e-mail naar acties op de website en eventuele conversies. Successen en het rendement van iedere mailing kan op deze manier scherp inzichtelijk worden.

Integratie met websites & landingpages
De meeste e-mail marketing pakketten bieden de mogelijkheid om e-mail adressen te verzamelen via formulieren die op websites geplaatst kunnen worden. De meeste ESP’s bieden overigens ook de mogelijkheid om landingpages in te richten en het hele proces via de e-mail marketing software te laten verlopen.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief 🤗🚀 2000+ marketing professionals gingen je voor!