Tweedehands kantoormeubelen: tips voor ondernemers

door Redactie | Last Updated:   4 juli 2024

Tags:

Het inrichten van een marketingbureau kan een flinke kostenpost zijn. Gelukkig is er een slimme manier om zowel het budget te beheren als duurzaamheid te bevorderen: tweedehands kantoormeubelen. Hier zijn enkele tips voor ondernemers die willen besparen op kantoormeubels zonder in te boeten op kwaliteit en comfort.

Besparen op Kantoormeubels

Nieuwe kantoormeubelen kunnen behoorlijk prijzig zijn. Tweedehands meubels bieden een kostenbesparend alternatief zonder dat je hoeft in te leveren op stijl of functionaliteit. Online marktplaatsen, veilinghuizen en speciaalzaken in tweedehands kantoormeubilair bieden een breed scala aan opties.

Het belang van goede kantoormeubels

Productiviteit en comfort

Goede kantoormeubels zijn essentieel voor de productiviteit en het welzijn van je medewerkers. Ergonomisch ontworpen stoelen en bureaus kunnen fysieke klachten verminderen en het werkplezier verhogen. Dit vertaalt zich direct naar een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim.

Professionele Uitstraling

Zelfs als je kiest voor tweedehands bureau’s bijvoorbeeld, kun je je kantoor een professionele uitstraling geven. Kies voor meubels die er nog goed uitzien en goed passen bij de stijl en het imago van je bedrijf. Een verzorgd kantoor maakt een goede indruk op klanten en partners.

Kwaliteit herkennen: waar moet je op letten?

Je kunt allereerst kijken naar het merk van het meubel dat je op het oog hebt. Merken als Ahrend, Gispen, Aspa of Inofec staan bekend om kwalitatief goede producten. Misschien ben je niet thuis in de beste merken in de wereld van kantoormeubelen. Daarom geven we wat tips om toch goede keuzes te maken, ook als je niet direct merken herkent.

A.) Materiaal en bouwkwaliteit

Controleer de materialen en de bouwkwaliteit van de meubelen. Houten meubels moeten stevig aanvoelen en geen tekenen van houtrot of beschadigingen vertonen. Bij metalen meubels is het belangrijk dat er geen roest of grote deuken aanwezig zijn.

B.) Mechanismen en functionaliteit

Test of de mechanische onderdelen zoals lades, scharnieren en verstelbare delen nog goed werken. Ook tweedehands bureaustoelen moeten soepel draaien en de hoogteverstelling moet zonder problemen functioneren. Bureaus moeten stabiel staan en geen wiebelende poten hebben.

C.) Slijtage en Onderhoud

Let op tekenen van overmatige slijtage zoals gescheurde bekleding, diepe krassen of vlekken. Hoewel lichte gebruikssporen onvermijdelijk zijn bij tweedehands meubels, wil je geen meubels kopen die er afgeleefd uitzien of veel onderhoud vereisen.

tweedehands kantoormeubels

Tips voor het kopen van tweedehands kantoormeubels

1. Koop alleen wat je nodig hebt

Voordat je gaat winkelen, maak een lijst van wat je precies nodig hebt. Dit helpt je gericht te zoeken en voorkomt impulsaankopen. Denk aan het aantal bureaus, stoelen, opbergmogelijkheden en eventuele extra’s zoals vergadertafels of zitjes.

2. Bezoek fysieke winkels

Hoewel online winkelen handig is, kan het nuttig zijn om tweedehands meubels in het echt te bekijken. Zo kun je de kwaliteit beter inschatten en direct testen of alles naar wens functioneert.

3. Vraag naar garantie

Sommige tweedehands verkopers bieden ook gewoon garantie op hun producten. Dit kan variëren van enkele maanden tot een jaar. Vraag hiernaar, want een garantie geeft extra zekerheid over je aankoop.

4. Denk aan de transportkosten

Houd rekening met de transportkosten, vooral als je grote of zware meubels koopt. Sommige verkopers bieden bezorgdiensten aan, soms zelfs gratis. Informeer hiernaar om onverwachte kosten te vermijden.

Duurzaamheid en milieu

Een Groene Keuze

Door tweedehands kantoormeubelen te kopen, draag je bij aan een duurzamere wereld. Het hergebruiken van meubels vermindert de vraag naar nieuwe producten en daarmee de hoeveelheid afval en de ecologische voetafdruk van je bedrijf. Overweeg om meubels die je niet meer nodig hebt zelf weer door te verkopen of te doneren. Dit bevordert een circulaire economie waarin producten langer meegaan en afval wordt geminimaliseerd.

Conclusie

Tweedehands kantoormeubelen zijn een uitstekende optie voor ondernemers die willen besparen zonder in te leveren op kwaliteit en comfort. Door aandacht te besteden aan de bouwkwaliteit, mechanische functionaliteit en het algemene uiterlijk, kun je duurzame keuzes maken die zowel je budget als het milieu ten goede komen. Gebruik deze tips om je kantoor slim en stijlvol in te richten en je medewerkers een prettige werkplek te bieden.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.