Verschillende opleidingen tot energieprestatie adviseur

door Redactie | Last Updated:   16 mei 2023

Tags:

Er zijn verschillende opleidingen tot energieprestatie adviseur beschikbaar voor degene die geïnteresseerd zijn in het worden van een energieprestatie adviseur. Deze opleidingen variëren van korte cursussen tot uitgebreide, meerjarige programma’s.

Wat doet een energieprestatie adviseur?

Als energieprestatie adviseur heb je een belangrijke rol in het adviseren van klanten over de energieprestaties van hun woningen of gebouwen. Je analyseert de energie-efficiëntie van de huidige situatie en adviseert over mogelijke verbeteringen om het energieverbruik te verminderen en kosten te besparen. Er zijn verschillende opleidingen beschikbaar om deze vaardigheden te leren en een certificering te verkrijgen als erkend energieprestatie adviseur.

Het doel van een energieprestatie adviseur opleiding is om professionals op te leiden en te trainen in het adviseren over energiebesparing en duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Hieronder worden enkele van de belangrijkste opleidingen besproken.

EP-U opleiding (Energieprestatieadviseur Utiliteitsbouw)

De EP-U opleiding is gericht op het opleiden van energieprestatie adviseurs voor utiliteitsgebouwen. Deze opleiding leert deelnemers hoe ze de energieprestatie van een utiliteitsgebouw kunnen beoordelen en hoe ze verbeteringsadviezen kunnen geven om de energieprestatie te verbeteren. Na het afronden van de opleiding kunnen deelnemers zich inschrijven in het register voor energieprestatie adviseurs en kunnen zij aan de slag als energieprestatie adviseur voor utiliteitsgebouwen.

Energieprestatieadviseur

EP-W (Energieprestatieadviseur Woningen)

De EP-W opleiding is gericht op het opleiden van energieprestatie adviseurs voor woningen. Deze opleiding leert deelnemers hoe ze de energieprestatie van een woning kunnen beoordelen en hoe ze verbeteringsadviezen kunnen geven om de energieprestatie te verbeteren. Na het afronden van de opleiding kunnen deelnemers zich inschrijven in het register voor energieprestatie adviseurs en kunnen zij aan de slag als energieprestatie adviseur voor woningen.

Training energielabel C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoorpanden over minimaal energielabel C beschikken.  Training energielabel C voor kantoren is een programma dat bedoeld is om professionals in de bouwsector op te leiden over energie-efficiëntie en duurzaamheid. Het programma is gericht op het behalen van een energielabel C voor gebouwen, wat inhoudt dat het gebouw redelijk energiezuinig is. Door middel van deze training kunnen professionals leren hoe ze de energieprestatie van een gebouw kunnen verbeteren en hoe ze de nodige maatregelen kunnen treffen om dit te bereiken. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk. Het is een waardevolle investering voor professionals die zich willen specialiseren in duurzaamheid en energie-efficiëntie.

BENG Expert bestaande bouw

De opleiding BENG expert is gericht op het ontwikkelen van expertise op het gebied van energieprestaties van gebouwen. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en heeft als doel om de energieprestaties van gebouwen te verbeteren. Tijdens de opleiding leer je over de nieuwste technologieën en strategieën die kunnen worden toegepast om energie-efficiënte gebouwen te ontwerpen en bouwen. De opleiding richt zich op verschillende aspecten, zoals duurzame bouwmaterialen, energiezuinige verlichting en verwarmingssystemen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Na het voltooien van de opleiding ben je een gekwalificeerde BENG expert en kun je aan de slag als adviseur of specialist in de energieprestaties van gebouwen.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.