Wat kost een zakelijke rekening? En waarom betaal je geld

door Redactie | Last Updated:   7 november 2022

Tags:

In de financi√ęle wereld wordt er enorm veel vakjargon gebruikt. Vaak is niet duidelijk wat een term nu betekent. Neem nu bijvoorbeeld quantitative easing, weet jij wat het betekent? Toch geldt dit voor een aantal termen niet. Neem nu bijvoorbeeld de term ‚Äėzakelijke rekening‚Äô. Dat spreekt redelijk voor zich, althans voor ons dan. Toch is hier ook veel om te doen en begrijpen veel mensen niet wat ze hiermee moeten. Ook dat is best begrijpelijk, maar niet voor lang meer. We leggen uit wat een zakelijke rekening is, waarom je hiervoor geld betaalt en hoe je dit kunt minimaliseren.

Wat is een zakelijke rekening?

Als je het hebt over een zakelijke rekening, dan wil je natuurlijk eerst even duidelijk uiteenzetten wat een zakelijke rekening nu precies is. Zakelijke rekeningen vergelijken, daar komen we later wel aan toe; first things first.

Een zakelijke rekening is, zoals de naam wellicht al een beetje weggeeft, een rekening voor je bedrijf.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke rekening?

wat is een zakelijke rekening

Wat kost het?

Wat een zakelijke rekening kost, verschilt sterk van geval tot geval. Zo is het onder andere van belang of je een bepaalde bank kiest of niet. Daarnaast hebben sommige banken bepaalde integratiemogelijkheden. Dit houdt simpelweg in dat je je boekhoudsoftware bijvoorbeeld kunt koppelen aan je zakelijke rekening. Daarnaast is het afhankelijk van de hoeveelheid rekeningen die je hebt, de services die de bank biedt en andere opties zoals een handige app of het aantal bankpassen. Mogelijk is het ook van belang hoeveel transacties je doet en hoeveel vermogen je op de rekening hebt staan.

Dus samengevat: de kosten van een zakelijke rekening worden o.a. bepaald door:

Waarom kost een zakelijke rekening geld?

Dan hadden we nog de vraag waarom het geld kost. Deze vraag is vrij makkelijk te beantwoorden; omdat een bank ook daadwerkelijk meer kosten maakt voor een zakelijke rekening. Dit komt omdat er bij transacties altijd kosten gemoeid zijn, maar voor een particulier zijn deze vrij laag. Omdat ze voor een particulier vrij laag zijn, vraagt een bank hier ook minder geld voor. Ook heb je met een zakelijke rekening vaak meer opties waardoor je ook gewoon meer geld betaalt.

Mocht je het overigens nog willen weten. quantitative easing ofwel: kwantitatieve verruiming is een strategie van centrale banken waarbij er extra geld in de economie gebracht wordt door het opkopen van effecten. Het doel is om de economie te stimuleren. Neveneffecten zijn o.a. inflatie.

Afbeelding door Expect Best

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing ūüŹÜ.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.