Viral met bedrijfsvideo’s? Gebruik deze 4 Tips!

door Redactie | Last Updated:   22 mei 2023

Viraal gaan met een video. Stiekem wil iedere ondernemer dat wel een keer meemaken. Maar hoeveel content je maakt; viraal gaan hangt af van heel veel factoren. De juiste plaats en tijd bijvoorbeeld, maar vooral de juiste content met een bepaalde mate aan aantrekkingskracht die ervoor zorgt dat een video gedeeld blijft worden. Nu kun je dit allemaal aan het toeval overlaten, maar je kan het heft in eigen handen nemen om viraal te gaan door een viral video te laten maken door echte specialisten.

Wat is viral? Overal op internet

Maar wat betekent ‘viraal gaan’ precies? Je gaat viraal als content op een bepaald moment zich als een inktvlek verspreidt over het gehele internet. De content kan van alles zijn, zoals een meme (foto of gif met een grappige tekst), een foto, een video of afbeelding met audio. Deze content is zo tof en verrassend, dat iedereen het wil delen. Je moet het gewoon gezien hebben. Daarom brak de niesende babypanda het internet zowat, want het was grappig en té schattig.

viral video influencers

Je hebt op TikTok vooral muziek of audio wat viraal gaat, omdat iedereen het gebruikt om iets te acteren of om op te dansen. Zo gaan er versnelde versies van de Hamilton musical rond, waarbij je zelfs in een duet de rollen van Hamilton en Burr kan spelen. Het levert in ieder geval uren kijkplezier op en aangezien het allemaal tegelijk lijkt op te duiken, kun je dus spreken dat het ‘viraal is gegaan’.

1. Schakel professionals in

Als ondernemer wil je natuurlijk ook graag dat je content zo leuk, grappig en verrassend is, dat de kijker het aan al zijn of haar vrienden wil laten zien. Een goede viral video verspreidt zich als een lopend vuurtje dankzij de digitale snelweg. Maar hoe doe je dat dan, dat viraal gaan? Soms gaat het om een toevalstreffer, maar je wil de branding van je bedrijf niet aan het toeval overlaten.

Viraal gaan is namelijk te plannen als je de juiste contentmakers ervoor inschakelt. Het is verstandig om een bedrijf in te schakelen zoals WIRTZ Film met een team kenners die precies weet waaraan je video moet voldoen om online succesvol te worden.

2. Een strakke planning

Plannen is het toverwoord voor het creëren van een viral video. Je moet precies weten wat je gaat maken, hoe het eruit moet komen te zien en natuurlijk wanneer je het loslaat in de wijde digitale wereld. Door in de conceptfase goede plannen te maken en je doelgroep te kennen, heeft het viraal gaan van een video een zeer grote kans van slagen.

3. Verrassend uit de hoek komen

Bij de voorbereiding kijk je onder meer naar hoe je de boodschap duidelijk naar voren brengt en toch heel verrassend uit de hoek komt. Verrassende invalshoeken, twists, humor en andere creatieve invullingen zorgen er voor dat jouw video meer kans maakt om te scoren.

viral video marketing plan

4. Geef video een plek in jouw marketingplan

Deze combinatie zal er namelijk voor zorgen dat bijvoorbeeld een product goed onder de aandacht wordt gebracht bij een groot publiek. En dat kan de omzet weer ten goede komen. Het is daarom een goed idee om budget voor een virale video op te nemen in je marketingplan. Viraal gaan is namelijk een goede manier om je bedrijf, product of dienst heel snel bij heel veel mensen onder de aandacht te brengen.

Bedrijfsfilms en meer

Je kunt overigens ook viral gaan met andere type video’s. Zo kun je bij specialisten zoals WIRTZ film ook een bedrijfsfilm laten maken of een animatiefilm. Ze zijn van verschillende markten thuis en je bedrijf is bij hen in goede handen als het gaat om het maken van content voor websites, social media en meer. Zet dus je bedrijf op de kaart en ga viral met een echte, professionele viral video.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.