Is de hardware van jouw marketingafdeling op orde voor de AI, VR en video sneltrein?

door Redactie | Last Updated:   30 mei 2023

In een tijdperk van voortdurende technologische vooruitgang worden we omringd door innovaties die onze zakelijke en marketingstrategieƫn transformeren. Twee van de meest opwindende ontwikkelingen van de afgelopen jaren zijn de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en virtual reality (VR), die de manier waarop we informatie consumeren en met merken omgaan radicaal veranderen. Een andere onmisbare component in dit landschap is video, dat een krachtig en nog steeds groeiend medium blijft om boeiende content te genereren.

Waar we echter met de komst van de cloud dachten geen servers of krachtige computers meer nodig te hebben op kantoor, vragen nieuwe trends zoals AI, VR en video juist om meer! Achter de schermen van deze indrukwekkende ontwikkelingen, schuilt de noodzaak van geavanceerde hardware. Denk aan werkstations of een rack server, om de complexe berekeningen, gegevensverwerking en opslag mogelijk te maken die deze technologieƫn aandrijven.

Heb jij daar voor jouw bureau of marketingafdeling al bij stil gestaan?

ai hardware

Wat AI berekeningen nodig hebben

Laten we beginnen met AI. Met de komst ChatGPT, Midjourney en andere tools is deze trend enorm in de lift. AI-algoritmen en -modellen vereisen echter aanzienlijke rekenkracht om patronen in enorme hoeveelheden gegevens te ontdekken en waardevolle inzichten te genereren.

Het programmeren van AI vereist werkstations met veel rekenkracht en geheugen om deze complexe berekeningen mogelijk te maken. Het vermogen om gegevens snel te verwerken en machine learning-algoritmen te trainen, is essentieel voor het behalen van optimale resultaten.

Dus daag jij jouw ontwikkelafdeling uit om op basis van AI tools te ontwikkelen voor jouw markt? Zorg dan dat ontwikkelaars gefaciliteerd worden met op zā€™n minst een goede workstation zodat ze geen belemmering ervaren om hun ā€˜magicā€™ te doen!

VR hardware

VR voor meer beleving

Virtual reality heeft de manier waarop we interacteren met digitale omgevingen getransformeerd. Van orderpicking ondersteuning tot online vergaderen, van VR-handleidingen en tot bedrijfstraining, VR biedt ongekende mogelijkheden voor B2B-ondernemingen.

Om echter een naadloze VR-ervaring te bieden, moeten enorme hoeveelheden gegevens in real-time worden verwerkt. Van 3D-modellen en omgevingsinformatie tot de bewegingen en acties van gebruikers, VR vereist een krachtige hardware-infrastructuur om deze complexe taken aan te kunnen.

Werkstations met geavanceerde grafische kaarten, snelle processors en voldoende RAM-geheugen spelen een cruciale rol bij het leveren van de rekenkracht die nodig is om VR-omgevingen vloeiend en realistisch weer te geven. Bovendien heeft een krachtige rack server de mogelijkheid om gegevens snel te verwerken en te distribueren, waardoor multiplayer-ervaringen en samenwerking in virtuele omgevingen mogelijk worden.

Business video hardware

De golf aan video content

Er wordt meer dan 500 uur aan content geĆ¼pload op Youtube per minuut!šŸ¤Æ

Videocontent heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en blijft een krachtig hulpmiddel om merken te promoten en klanten te betrekken. Of het nu gaat om reclame, product demonstraties, tutorials of sociale media-content: videoā€™s moeten worden bewerkt, gecomprimeerd en opgeslagen in verschillende formaten.

Dit proces vereist aanzienlijke rekenkracht en opslagruimte. Werkstations met krachtige processors en grafische kaarten kunnen videobewerkingssoftware soepel laten draaien, terwijl robuuste servers grote hoeveelheden videobestanden kunnen opslaan en snelle gegevensoverdracht mogelijk maken. Houd hier dus rekening mee als je een studio inricht in het bedrijf.

Conclusie

Hoewel de cloud een steeds grotere rol speelt in ons technologische ecosysteem, zijn er nog steeds aanzienlijke hardware vereisten voor het verwerken, opslaan en distribueren van grote hoeveelheden gegevens die AI, VR en video met zich meebrengen.

Als marketeers moeten we ons bewust zijn van de toenemende behoefte aan geavanceerde hardware in combinatie met opkomende trends in AI, VR en video. Alleen met de juiste hardware-infrastructuur kunnen we de complexe berekeningen uitvoeren, grote hoeveelheden gegevens opslaan en verwerken die nodig zijn om onze marketingstrategieƫn naar een hoger niveau te tillen.

Investeringen in krachtige werkstations en rack servers zullen een cruciale rol spelen in het creƫren van de boeiende, meeslepende en gepersonaliseerde ervaringen die onze klanten verwachten.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing šŸ†.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.