De Impact van videomarketing op Millennials

door Redactie | Last Updated:   24 juni 2022

Bestaat de doelgroep van je bedrijf uit 18- tot 34-jarigen? Dan gebruik je het best videomarketing om hen te bereiken en te overtuigen om je dienst of product af te nemen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 85% van alle millennials iets heeft gekocht na het zien van een video waarin het werd aangeprezen. Videomarketing heeft daarmee een niet te onderschatten invloed op het koopgedrag van deze generatie.

Millennials zijn tegenwoordig de doelgroep voor bijna elk merk, of je nu auto’s, kleding of digitale gadgets verkoopt. De meeste merken proberen daarom hun marketingcampagnes zoveel mogelijk af te stemmen op deze groep. Videomarketing is daarbij een geweldige manier om een boodschap over te brengen aan millennials, omdat ze zoveel online videocontent bekijken op diensten als Twitch, YouTube en Netflix.

Onderzoek naar videomarketing

Dit komt ook naar voren uit een uit 2018 daterend onderzoek van softwarebedrijf Brightcove. Van de 4.000 respondenten gaf 36% aan dat video’s hun voorkeur hebben als het gaat om adverteren. Daarmee streeft videomarketing andere vormen van marketing ver voorbij. Van slechts 13% werd de interesse gewekt door banners. E-mails konden maar 9% van de respondenten bekoren. En tekstadvertenties scoorden helemaal laag met een aandeel van 2%. Deze percentages gelden voor alle ondervraagde consumenten.

Als je echter keek naar de antwoorden van millennials in het bijzonder, kwamen de onderzoekers uit op andere resultaten. Zo gaf liefst 46% van de millennials de voorkeur aan videomarketing. En terwijl 53% van de consumenten meer informatie opzocht over het product na het zien van de video, gold datzelfde voor 66% van de millennials. Vooral video’s over elektronische gadgets, huishoudapparaten, gereedschappen en software werden graag en veelvuldig bekeken.

Overal online

Omdat videomarketing voornamelijk online plaatsvindt, kun je je doelgroep overal bereiken. Het maakt niet uit waar je potentiële klanten zich bevinden. Als ze een internetverbinding hebben, kunnen ze je video’s overal en op elk gewenst moment bekijken. Vooral millennials vinden makkelijk hun weg naar de juiste en diverse digitale kanalen. Dat maakt videomarketing ook fundamenteel anders dan bijvoorbeeld het plaatsen van advertenties in kranten en tijdschriften of tv-reclames.

Wat je in ieder geval niet wil, is de digitale veiligheid van je bedrijf en je consumenten op het spel zetten. Door werknemers een VPN te laten gebruiken als ze met zakelijke accounts werken, kun je een hoop ellende voorkomen. Dankzij de versleutelde verbinding en encryptie kunnen hackers de uitgewisselde gegevens onderscheppen noch lezen. Dit is al een goede manier om als bedrijf te kunnen voldoen aan je verplichtingen op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Maar het beschermt je bedrijf ook tegen onder meer malware, virussen en DDos-aanvallen. Lees maar een willekeurige NordVPN review om jezelf te overtuigen van de uitgebreide bescherming die een VPN kan bieden.

Voorwaarden voor videomarketing

Voordat je vol op videomarketing inzet om millennials te bereiken, moet je je wel bewust zijn van de voorwaarden die ze eraan stellen.

Ga jij aan de slag met videomarketing?

Zowel in b2c als b2b is videomarketing nog steeds groeiende. De manieren waarop doelgroepen video kunnen consumeren groeien met de dag. Zorg dus dat je daar bent waar de doelgroep is en zet videomarketing in voor het bereiken van jouw marketingdoelen.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.