Hoe je een evenement op locatie gebruikt als marketinginstrument

door Redactie | Last Updated:   20 september 2023

Tags:

Ook in de B2B-wereld is het vinden van effectieve manieren om je bedrijf en producten of diensten te promoten van cruciaal belang. Een krachtige en directe methode om dit te doen, is door middel van het organiseren van een evenement op locatie. Dit biedt namelijk een uitgelezen kans om je boodschap over te brengen aan potentiële klanten, partners en belanghebbenden. In dit artikel bespreken we hoe je een evenement kunt gebruiken als een krachtig marketinginstrument. De opties voor zaalverhuur maken het mogelijk om daarbij de ideale locatie te vinden.

Eventlocatie marketingstrategie

1. Interactieve presentaties

Tijdens je evenement kun je interactieve presentaties organiseren om je boodschap over te brengen. Dit kunnen informatieve sessies, productdemonstraties of paneldiscussies zijn. Zorg er wel voor dat je inhoud relevant is voor je doelgroep en hen betrekt bij de discussie.

Maak hierbij gebruik van moderne presentatietools en technologie om de betrokkenheid van je publiek te vergroten. Stel ook ruimte beschikbaar voor vragen en antwoorden, zodat deelnemers actief kunnen deelnemen aan de presentaties.

2. Netwerkmogelijkheden

Een van de meest waardevolle aspecten van een evenement is de mogelijkheid om te netwerken. Zorg ervoor dat er voldoende gelegenheid is voor deelnemers om met elkaar en met jouw team te praten. Dit kan zowel tijdens formele netwerksessies als informeel, bijvoorbeeld tijdens een lunch of borrel.

Eventlocatie netwerken

Faciliteer netwerken door bijvoorbeeld thematafels of discussiegroepen te creëren, waar deelnemers met gemeenschappelijke interesses met elkaar in contact kunnen komen. Het opbouwen van zakelijke relaties is vaak een van de belangrijkste redenen waarom mensen evenementen bijwonen, dus maak deze mogelijkheid optimaal beschikbaar.

Netwerktools

Er zijn handige tools beschikbaar om dit te organiseren. Van eenvoudige vragenkaartjes op de lunchtafels tot geavanceerde functies in event-apps. Vergeet dit element niet mee te nemen bij events die je organiseert.

3. Meetbare resultaten

Een groot voordeel van evenementen op locatie is dat je resultaten meetbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld het aantal leads, de omzetgroei of de tevredenheid van de deelnemers meten. Deze gegevens kunnen waardevolle inzichten opleveren en je helpen je marketingstrategie bij te sturen.

Gebruik technologische tools zoals enquêtes, registratiegegevens en tracking van deelnemers om de prestaties van je evenement te meten. Door deze informatie direct in CRM software te laten lopen, kun je direct aan de slag met deze data. Analyseer deze gegevens om te begrijpen welke aspecten van je evenement succesvol waren en welke verbeterd kunnen worden voor toekomstige evenementen.

4. Contentgeneratie

Een evenement op locatie biedt ook tal van mogelijkheden voor contentgeneratie. Denk aan het maken van foto’s en video’s en het verzamelen van testimonials van deelnemers. Deze content kun je gebruiken voor je website, sociale media, e-mailmarketing en andere kanalen om je bereik te vergroten.

Event contentplan

Zorg ervoor dat je een contentstrategie hebt voor, tijdens en na het evenement. Live-streaming van bepaalde sessies of keynotes kan ook een manier zijn om een breder publiek te bereiken. Deze streams vormen waardevolle content die de interesse van je doelgroep behoudt, zelfs na het evenement.

5. Follow-up en opvolging

Je evenement is slechts het begin. Het is essentieel om een follow-up en opvolgingsstrategie te hebben voor na het evenement. Stuur bedankmails naar deelnemers om waardering te tonen voor hun aanwezigheid en betrokkenheid.

Deel presentaties of hand-outs van de evenementensessies en bied aanvullende informatie aan die nuttig kan zijn voor je doelgroep. Vraag om feedback om te begrijpen wat deelnemers waardeerden en wat verbeterd kan worden.

Deze follow-up en opvolging helpen om de relaties die je hebt opgebouwd te versterken en potentiële klanten verder in het verkoopproces te begeleiden. Een goede follow-up kan zelfs leiden tot directe verkoopkansen.

Aan de slag met jouw event!

Het organiseren van een evenement op locatie biedt dus tal van kansen om je marketingdoelen te bereiken. Dus, als je je volgende B2B-marketingcampagne plant, overweeg dan de kracht van een evenement. Het kan het verschil maken in het bereiken van je zakelijke doelstellingen. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden voor zaalverhuur in Rotterdam voor het vinden van een locatie op een goed bereikbaar punt.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.