De voordelen van een auto leasen

door Redactie | Last Updated:   26 januari 2022

Tags:

Het leasen van een auto kan erg aantrekkelijk zijn. Koop je een auto, dan ben je bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor het onderhoud aan de auto. Zeker als je een oudere auto rijdt, kan dit voor behoorlijk hoge kosten zorgen. Dat terwijl je ook voor private lease kunt kiezen en voor een maandelijks bedrag een nieuwe auto kunt rijden. Naar het onderhoud heb je geen omkijken, want dit is iets wat de leasemaatschappij voor je regelt. Ook als er eens problemen optreden met de auto, zal de leasemaatschappij dit voor je oplossen. Vaak is een nieuwe leaseauto hierdoor nog goedkoper dan het rijden van een oude occasion.

We zetten de voordelen op een rij:

1. Geen wegenbelasting en verzekering

Kies je voor private lease, dan betaal je ook niet voor wegenbelasting en verzekering. Uiteraard is een leaseauto wel verzekerd, maar deze kosten worden betaald door de leasemaatschappij. Die kosten zijn verwerkt in het leasebedrag en komen hier dus niet meer bovenop. Zo heb je dus echt een goed beeld van wat je iedere maand aan je auto moet betalen. De enige kosten waar je mee te maken krijgt naast het leasebedrag, zijn de kosten voor brandstof. Omdat nieuwe auto’s vaak behoorlijk zuinig zijn, ben je op dit gebied mogelijk ook goedkoper uit.

2. Een koopauto daalt in waarde

Zou je een nieuwe auto kopen bij een garage, dan daalt de auto in enkele jaren al enorm in waarde. Vanaf het moment dat je met de auto wegrijdt vanuit de garage, is de auto al minder interessant voor een ander. Dit zorgt er ook voor dat de auto meteen in waarde daalt. Auto’s staan om die reden ook bekend als een zeer slechte investering als je naar het financiële plaatje kijkt. Toch kunnen de meeste mensen niet zonder auto. Lease je een auto, dan hoef jij je geen zorgen te maken over het feit dat de auto in waarde daalt. Nadat de leaseperiode is afgelopen, kun je namelijk opnieuw een gloednieuwe auto leasen. Zo rijdt je altijd een vrij nieuwe en nette auto.

3. Geen onderhoudskosten

Het kwam al even aan bod in de inleiding. Het bezit van een auto brengt ook onderhoudskosten met zich mee. Hoe hoog deze zijn, varieert per merk, bouwjaar, type auto en het gebruik. In de meeste gevallen zijn er bij nieuwe en tweedehands auto’s altijd onderhoudskosten. Bij oudere auto’s kunnen deze oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro’s per jaar. Het idee dat je niet precies weet hoeveel onderhoudskosten je kwijt bent voor je auto is niet prettig. Een groot voordeel van een leaseauto is dat je daar geen last van hebt. De zorg over onderhoudskosten ligt niet bij de gebruiker van de auto.

4. Een nieuwe auto rijden die past bij de wensen van de gebruiker

Een voordeel van leaseauto’s is ook dat nieuwe auto’s die aansluiten bij de wensen van de gebruiker binnen bereik komen. Als een gebruiker een dergelijke auto zou moeten aanschaffen zou dit wellicht teveel drukken op de begroting door de grote initiële investering. Door te werken met een leaseconstructie komen meer auto’s binnen het bereik van de gebruiker zonder een grote investering te doen. Daar staan uiteraard wel maandelijkse lasten tegenover (het leasebedrag) die wel in het financiële plaatje moeten passen.

Wil jij een auto leasen?

Er zijn veel mensen die in eerste instantie denken dat een auto leasen onverstandig is en hier later op terugkomen. Heb je na het lezen van dit artikel besloten dat je een auto wilt leasen? Dan kun je voor private lease kiezen. Je huurt de auto dan als particulier, zodat je niet met bijtelling te maken krijgt. In bepaalde gevallen kan dit ook als ondernemer voordeliger zijn. Wanneer je de auto voornamelijk privé wilt gebruiken, is private lease vaak ook de beste optie.

Er zijn verschillende leasemaatschappijen waar je een auto kunt leasen. Over het algemeen lease je een auto één tot vijf jaar lang. Hoe langer het leasecontract, hoe lager de kosten per maand zullen liggen. Ga goed na wanneer je verwacht uitgekeken te zijn op de auto. Mocht je het contract tussentijds willen opzeggen, dan is dat ook mogelijk. Je maakt dan echter wel extra kosten. Kies dus een auto waar je de komende tijd tevreden mee zal zijn.

Foto door Mike via Pexels

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.