De mobiele telefoon: de machinekamer van de moderne ondernemer

door Redactie | Last Updated:   17 februari 2023

Tags:

Ja, met telefoons kun je ook nog bellen. De functie van de mobiele telefoon is de afgelopen jaren sterk veranderd. Ook voor de ondernemer is een mobiele telefoon een onmisbaar hulpmiddel. Zeker in de huidige digitale wereld. Met een goede telefoon, verbinding en de juiste apps kan je als moderne ondernemer op de hoogte blijven van het steeds veranderende zakelijke landschap, vanaf de bank je bedrijf aansturen en zo je concurrenten een stap voor blijven.

We kunnen er niet omheen. Iedereen heeft tegenwoordig wel een mobieltje op zak om te bellen, appen, spelletjes te spelen en social media te checken. Maar ook in het moderne zakenlandschap is de mobiele telefoon een must geworden voor ondernemers. Zo’n klein toestel, maar van onschatbare waarde voor communicatie, te kunnen netwerken en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in je sector.

Voordelen mobiele telefoon ondernemers

Of het nu gaat om startende ondernemers of gevestigde veteranen in het bedrijfsleven; de mobiele telefoon biedt ondernemers van alle achtergronden unieke voordelen.

Dan is het natuurlijk belangrijk om een goede telefoon te hebben en een betrouwbare, snelle Wifi-verbinding zodat je onderweg altijd online kunt zijn. Een goed abonnement is eigenlijk dan ook de basis voor goede communicatie waar je ook bent. 

Waarom ondernemers vaak kiezen voor een iPhone

Weet je nog? Vroeger liepen directeuren en politici rond met de BlackBarry. Dat was een van de eerste smartphones die redelijk inzetbaar was voor zakelijke taken. Met de komst van de iPhone (aanraakscherm en app-landschap) verdween deze vrij snel uit het straatbeeld.

1. Duurzaam

De iPhone is een van de meest populaire mobieltjes voor velen. Er zijn uiteenlopende redenen waarom mensen kiezen voor de iPhone. Deze telefoons staan bekend om hun premium ontwerp en hoogwaardige bouwkwaliteit, waardoor ze er niet alleen mooi uitzien, maar ook duurzaam zijn.

2. Een uitgebreide app-store

Daarnaast biedt de App Store een enorm aanbod aan apps en nuttige tools voor de iPhone. Als je als softwarebedrijf ook op de mobiel diensten wilt aanbieden is de iPhone doorgaans de eerste keus. Een app die niet beschikbaar is voor Apple devices zal vele malen minder succesvol zijn. De ondernemer kan legio apps downloaden die het werk eenvoudiger maken, inzicht geven in de bedrijfsvoering en processen efficiënter maken.

3. Onderlinge samenwerking tussen devices

En als je als zzp’er thuis of op kantoor werkt op een Mac of iPad, is het handiger om ook een iPhone te hebben, omdat deze producten goed met elkaar samenwerken en het delen van gegevens eenvoudiger maakt.

4. Veiligheid & privacy

En tot slot is de iPhone veilig. iPhones ontvangen regelmatig systeem- en beveiligingsupdates om ervoor te zorgen dat ze continu veilig en up-to-date blijven. En elk jaar verschijnen er wel een of meerdere nieuwere versies op de markt. Het verklaart dan ook waarom veel ondernemers een iPhone 12 kopen. Het is een van de laatste exemplaren met een megapixel camera en een extra valbescherming, daardoor dus extra veilig bij een ongelukje. 

Must have apps voor ondernemers

We noemende al wat toepassingen die het leven van de ondernemer kunnen vereenvoudigen. Een aantal apps die niet meer weg te denken zijn op de mobile devices van ondernemers:

#1. Boekhoud-app (of ERP)

Iedere ondernemer heeft te maken met een boekhouding. Of dit nu Exact, SAP of Moneybird is; ze bieden allemaal mobiele opties. Boekhoudsoftware voor zzp’ers bijvoorbeeld, biedt in de meeste gevallen een app met handige functies zoals:

Ondernemers met een ERP-systeem kunnen vaak dashboards raadplegen voor inzicht in:

#2. CRM

Gebruik je CRM ter ondersteuning van sales-, marketing-, of serviceprocessen? Dan kan een CRM-app op de telefoon erg handig zijn. Sommige aanbieders zoals Archie CRM bieden een app met de mogelijkheid om:

#3. LinkedIn

Een no-brainer kun je zeggen. Deze app is voor de meeste ondernemers onmisbaar. LinkedIn heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste netwerk- en communicatieapps van dit moment. Het is gebruikelijk voor ondernemers om iedere dag even door de timeline heen te scrollen, artikelen te delen met collega’s, informatie te delen met de buitenwereld en nieuwe contacten te leggen.

#4. Google Analytics

Dit zal lang niet opgaan voor alle ondernemers, maar wel voor een grote groep: Google Analytics op de telefoon. Veel bedrijven leunen op hun website als belangrijk marketing- of verkoopkanaal. Daarom is het voor velen van belang om de status van de website te monitoren:

De budgetvriendelijke mobiele telefoon voor ondernemers

Er zijn ook mensen die liever voor een ander merk kiezen vanwege een kleiner budget of wat voor reden dan ook. Het merk OnePlus mag dan wel van Chinese makelaardij zijn, de exclusiviteit van de telefoons van dit label is hoog met daarentegen weer een voordelig prijskaartje. Deze smartphone-fabrikant die eind 2013 opgericht werd, biedt toestellen met goede en snel werkende software en uitstekende camera’s.

Alternatieven voor de iPhone

Vooral de OnePlus Nord 2t heeft een superscherp beeldscherm en een hoofdcamera die uitsteekt boven de kwaliteit van veel camera’s van het hoger segment mobiele telefoons. Bovendien heeft de Oneplus Nord 2T een uitstekende batterijduur, waardoor je de hele dag door kunt werken zonder zorgen te maken over een lege batterij. Een perfecte keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar een smartphone die aan hun veeleisende behoeften voldoet, maar toch niet teveel wil uitgeven.

En als je veel onderweg bent, is het handig om een CRM app te installeren op je telefoon waarmee je bijvoorbeeld je laatste orderstatus kunt checken en de meest recente data kunt raadplegen. 

Afbeelding door Pixabay

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.