E-mailtool review: Blinker vs Zoomio

door Marcel Nanning | Last Updated:   23 februari 2011

De keuze voor een e-mail marketing tool hangt af van je doelstellingen. Met welk doel en hoe vaak gaat u mailers versturen? In hoeverre is het voor u belangrijk om dit te automatiseren? Hoe gaat u om met de resultaten? In hoeverre gaat u campagnes opzetten en beheren op deze manier? En; hoe belangrijk is voor u de integratie met uw CRM? Twee tools geanaliseerd in het kort die per saldo op prijs niet heel veel van elkaar afwijken.

Update 2024: Zoomio bestaat niet meer.

Blinker (nu Spotler)

Blinker is een zeer populaire tool op dit moment en wint veel terrein, ook in de b2b marketing. De grote kracht van Blinker is de gebruikvriendelijkheid. Het is erg eenvoudig om snel een campagne op te zetten met een eenvoudige workflow (bijvoorbeeld: email Рnotificatiemail bij link klik Рvervolg e-mail). De tool onderscheidt zich ook door aardig veel standaard functionaliteit (uitschrijfoptie, survey mogelijkheden, resultaatweergave etc.). Je kunt er snel mee aan de slag en zonder html kennis aardig ver komen. Ook zit er een aardige organisatie achter Blinker met inmiddels veel ervaring en een gedegen service apparaat. 

In de gebruiksvriendelijkheid en de ‘hufter proof’ gedachte, schuilen ook de beperkingen.¬† Voor een ingewikkeldere workflow kun je al niet meer uit de voeten met de standaard functionaliteiten. Dat wordt al helemaal moeilijk als je meer wensen hebt op het gebied van survey’s. En heel belangrijk; koppelingen met andere systemen zoals uw CRM zijn mogelijk, maar vaak wel mogelijk middels¬†maatwerk, want uiteraard direct invloed heeft op kosten etc. Dus de grootste¬†voordelen samengevat:

1. zeer gebruiksvriendelijk
2. eenvoudige workflows opstellen
3. ingebouwde survey functionaliteit
4. sterke, ervaren organisatie met gedegen service apparaat

Zoomio

Een oplossing die er heel anders uitziet en vanuit een hele andere filosofie is opgezet, is Zoomio. Van oorsprong een Deens bedrijf met een relatief kleine vestiging in Nederland. Zoomo is veel minder gebruiksvriendelijk dan Blinker. Dit geldt voor zowel de Easy Campaigner als de Zoomio Campaigner. ( je krijgt als het ware 2 systemen, daarin ligt al een nadeel). En de ervaring leert dat je zowel de Easy Campaginer als de Zoomio Campaigner nodig hebt voor het opstellen, versturen en tracken van een campagne.  Qua interface en gebruiksvriendelijkheid laat Zoomio dus nog te wensen over. Het onderscheidend vermogen zit zich echter in een aantal interessante mogelijkheden die je naast de standaard fucntionaliteiten tegenkomt:

1. Het bouwen van surveys; relatief makkelijk en envoudig en ze zijn op vele fronten aanpasbaar
2. Totale vrijheid in het opbouwen van complexe workflows
3. en unieke koppeling met Microsoft Dynamics CRM
4. Uitgebreid listmanagement (dynamische lijsten).

Conclusie

Zoomio biedt dus een aantal voordelen ten opzichte van Blinker als het gaat om complexiteit, vrijheid en flexibiliteit. Een Zoomio biedt met haar connector een groot voordeel voor MS Dynamics CRM gebruikers. Blinker is daarintegen wat verder doorontwikkeld als het gaat om interface en gebruiksvriendelijkheid. Bepaal je doelen, nodig deze (en meer) partijen uit voor een gesprek en vergeet niet af te gaan op je gevoel. Want uiteindelijk geldt ook hier: begrijpt de partner/leverancier mij?

www.blinker.nl

Ps. kijk ook eens naar: Mailerlite. Ervaringen/reviews zijn welkom!

Auteur: Marcel Nanning

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing ūüŹÜ.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.