Meer conversie en aanvragen vanuit SEO

door Redactie | Last Updated:   7 oktober 2022

Tags:

Een goede ondernemer werkt met een goede website. Er zijn helaas nogal wat misverstanden over wat een goede site is. Veel mensen denken dat een pagina die tot in de puntjes verzorgd is, automatisch nieuwe klanten zal aantrekken. Dat is echter niet zo. Om van je website of webwinkel een succes te maken is een goed design weliswaar belangrijk, maar dat is slechts het begin van het werk. Je hebt veel content nodig én moet zorgen dat je je site vindbaar maakt. Per dag worden er duizenden sites gelanceerd en het is de kunst om te zorgen dat jouw site niet wegzinkt in die onvoorstelbare hoeveelheden sites die er op het internet zijn. Wij laten je zien hoe je je site vindbaar kunt maken en hoe dit kan leiden tot meer omzet.

Maak jezelf vindbaar

De meeste mensen vinden een site nadat zij gingen googelen. Als eigenaar van een site kun je de zoekmachine helpen om jouw site vindbaar te maken. Dit kun je onder andere doen door linkbuilding Seeders. Linkbuilding bepaalt voor een groot deel hoe hoog jouw site in de zoekresultaten van Google eindigt. Wat veel mensen niet weten, is dat deze vorm van zoekmachine-optimalisatie buiten jouw eigen site plaatsvindt. Met linkbuilding leg je namelijk links vanaf andere sites naar jouw sites. Deze links worden door Google gezien en gewaardeerd. Een site die verweven is een netwerk van goede sites komt hoog in Google te staan.

Kun je linkbuilding zelf doen?

Linkbuilding, als onderdeel van zoekmachine-optimalisatie zorgt ervoor dat je site goed vindbaar wordt op het web. De techniek vraagt echter gespecialiseerde kennis en tools. Wil je een goed resultaat neerzetten, dan is het voordeliger, efficiënter en eenvoudiger om een online marketingbureau in te schakelen. Bijvoorbeeld Seeders. Hier werken mensen die precies weten wat Google nodig heeft en wat deze zoekmachine niet toestaat. Dat is ook belangrijk om te weten want je wilt jezelf niet in de vingers snijden.

Site optimalisatie

Naast linkbuilding is het belangrijk om de site te optimaliseren voor de zoekmachine. De belangrijkste startpunten daarin zijn:

Als je de basis op orde hebt met voldoende goed gestructueerde content en een goed gestructureerde website, kunnen de volgende optimalisatieslagen plaatsvinden. Je zult zien dat wanneer je een goede SEO-campagne opzet (Search Engine Optimization) je je site heel snel in zoekresultaten van Google ziet klimmen. Vervolgens is het zaak om te zorgen dat je die hoge positie ook behoudt. Ook hierbij kunnen bureau’s je helpen.

Het resultaat

Als je site goed vindbaar is op het internet, dan zul je veel meer bezoekers ontvangen. Wanneer je je site helder en overzichtelijk gemaakt hebt, is de kans zeer groot dat je meer aanvragen, bestellingen of opdrachten kunt verwachten. Een goede SEO-campagne kan daarom bijdragen aan een hogere conversie: hoe meer mensen op jouw site terechtkomen, hoe meer ook tot handelen over zullen gaan. Kijk daarom eens wat voor jou een goede SEO-campagne kan zijn. Zorg ervoor dat je langdurig aan SEO gaat doen. Doorgaans kun je een maandelijks pakket kiezen, de kosten daarvan zullen al snel door de baten ervan worden overstegen.

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.