Forse groei vacatures Marketing & Communicatie

door Marcel Nanning | Last Updated:   19 oktober 2015

Het aantal Marketing & Communicatie vacatures steeg met ruim 31% in het derde kwartaal van 2015 ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. De vraag naar E-commerce-, (online) Marketing- en Salesprofessionals is sterk gegroeid. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

Janine Bos, directeur Marketing & Communicatie Randstad Groep Nederland: “Toenemende investeringen in Marketing en Sales zijn doorgaans een graadmeter voor de groei van organisaties. Het zegt iets over het terugkerend vertrouwen, er gaat durf en ambitie vanuit. Uiteindelijk fungeert dat als katalysator voor de gehele organisatie.”

Vraag naar Product Marketeer, SEO Marketeer & Internet Marketing Professional meer dan verdubbeld

Opvallendste ‘stijgers’ zijn vacatures voor Product marketeer, SEO (search engine optimization) marketeer en Internet marketing professional. De vraag naar deze functies is meer dan verdubbeld. Al eerder signaleerde Yacht duidelijke veranderingen in de functieomschrijving van marketeers: zij worden steeds vaker verantwoordelijk voor online en e-commerce resultaten. Toch blijft ook de vraag naar dedicated online marketingfuncties onverminderd stijgen:

Daarnaast ziet Yacht dat er steeds meer vraag is naar profielen op het snijvlak tussen ICT en marketing, zoals CRM data experts en E-commerce platform specialisten.

Beroepsvereniging en exameninstituut NIMA bevestigt de bevindingen van Yacht. Daarnaast ziet zij de vraag naar bijvoorbeeld Product Marketeers en Business Developers stijgen. “Dat het aantal marketing-, communicatie- en sales vacatures stijgt is een goede ontwikkeling. Dat betekent dat bedrijven weer groeien en als gevolg daarvan durven te investeren in gekwalificeerde professionals. Een ontwikkeling die wij alleen maar kunnen toejuichen”, aldus Martin Huisman RM, voorzitter en directeur van NIMA.

Vraag naar traditionele functies grootst

In absolute aantallen genereren de traditionele marketing- en communicatiefuncties nog steeds de meeste vacatures: Product manager, Communicatiedeskundige en Online marketeer vormen de top-3. De vraag naar leidinggevenden binnen het vakgebied marketing en communicatie steeg minder hard.

infografic-toename-investering-bedrijven-in-marketing-en-sales

Oprichter en hoofdredacteur van b2bmarketeers.nl, het weblog over b2b marketing over Marketing Strategie, Content Marketing, Marketing Automation, CRM, Project Management en Account Based Marketing. Marcel heeft gewerkt bij CRM partners, b2b marketing bureau's en De Efteling als b2b marketeer. Hij is eigenaar van Nanning Marketing , een marketingbureau gericht op resultaatgerichte content marketing voor b2b. Marcel gelooft in wederzijdse groei door het delen van kennis, ervaringen en visie. LinkedIn
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.